facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Így kezdődött a 36. Bicskei Napok rendezvénysorozata!

2017. május 18. - ventil66

_dsc4115_1.jpgKikapcsolódás, élmények, gasztronómia, sport – ezek jellemezték a május 11. és 14. között megrendezett 36. Bicskei Napokat. A szokásoknak megfelelően a programfolyamot megelőzte a május 9-én, 19. alkalommal, Döme Kata által megrendezett Virágözön virágvásár, ahol bárki megtalálhatta a számára legkedvesebb virágokat, melyekkel aztán színesítheti otthonát és mindennapjait. Szintén a megnyitó előtt rendezték meg a Batthyány-kastély parkjában a gyermeknapot, ahol a játékos vetélkedőktől kezdve a sportversenyeken át a kézműves foglalkozásokig sok minden várta a fiatalokat. A május 11-ei megnyitóünnepséget Vadász Attila orgonajátéka vezette fel. A Petőfi Művelődési Központ dísztermében Bálint Istvánné alpolgármester és a képviselő-testület több tagja mellett a rétyi és a csapi delegáció tagjai is megjelentek, hogy együtt ünnepeljenek Bicskével. Folytatáshoz kattints! 

Pálffy Károly polgármester nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy ha májust írunk, akkor Bicskén a szokásosnál is jobban pezseg az élet, hiszen mindenki tudja, hogy a Bicskei Napok programsorozata zajlik. Emlékeztetett rá, hogy idén más események is felbolydulást okoztak a városban, hiszen előbb az Európa Napnak adott otthont a város, majd a térség legkiválóbb tűzoltóit, a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság tagjait ünnepelték a Tűzoltónapon.

- Ha emlékeznek rá, a tavalyi Bicskei Napok keretében ünnepeltük Bicske várossá nyilvánításának 30. évfordulóját. A megnyitón akkor azt mondtam, hogy városvezetőként célom, hogy Bicske tovább haladjon a megkezdett fejlődés útján, mely érdekében minden szükséges lépést meg fogunk tenni. Büszkén mondom, hogy az akkori beszédemben felvázolt, és talán csak álomnak tűnhető elképzelések egy részéből mára már valóság vált, hiszen több, jelentős sikerről számolhatok be most Önöknek – mondta a polgármester, hogy aztán említést tegyen az új járási hivatal építéséről, a Bicske és Tarján közötti kerékpárútról, a Szent László-patak árvízvédelmének kiépítéséről, valamint a szennyvíztisztító-telep bővítéséről.

Hozzátette: megújul és egy csoportszobával bővül a Városi Bölcsőde épülete, mintegy 200 millió forintból fejlesztik a Városi Piacot, és egy kiállítótermet is létrehoznak a „Bicskei Kultúrkúriában”. Úgy vélte, ez a sikersorozat folytatódni fog a közeljövőben, hiszen sok lezáratlan pályázata van még az önkormányzatnak. Pálffy Károly beszéde végén köszönetet mondott az előkészítésben és a lebonyolításban szerepet vállalóknak lelkes hozzáállásukért és fáradhatatlanságukért.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében azt emelte ki, hogy a város a Bicskei Napok alkalmával szebb, pozitívabb arcát kívánja megmutatni a világnak. Mint mondta, ilyenkor nem csak a bicskei polgároknak, hanem a szomszédos településeken élőknek, sőt az egész járásnak szólnak a programok. - Persze, nem csak a Bicskei Napok programjai, hanem egy-egy fejlesztés sem csak a városnak szól, az egész térségnek hasznára vannak. Ilyen lesz a bölcsőde vagy a piac építése, de említhetem korábbról az Egészségügyi Központ fejlesztését, az Egészségfejlesztési Iroda létrehozását, vagy akár a járási hivatal folyamatban lévő építését – sorolta a képviselő.

Tessely Zoltán megemlítette, hogy az általa felügyelt Pannónia Szíve fejlesztési koncepció keretében kerékpárút-hálózat létesül, de a Hegyi kastély újjáépülhet, a mauzóleum és a csillagda megújulhat, miközben az egykori befogadó állomásból turisztikai jelentőséggel bíró autós sportkempinget kívánnak létrehozni közvetlenül a 2,2 milliárd forintból létesülő sportcsarnok mellett. Mint mondta, további cél, hogy a térség kiemelt turisztikai desztinációvá váljon Esztergom-Fertőd-Sopron, a Balaton, Budapest agglomeráció és Tokaj-Hegyalja mellett.

Amennyiben pozitív döntés születik erről, akkor további közel 100 projekt megvalósulhat mintegy 100 milliárd forint értékben. A beszédeket követően Zsohár Melinda újságíró nyitotta meg „Fák, virágok, fények” címmel a Csabdin élő Hantosné Lovászi Erika festőművész kiállítását. A tárlat megtekintését követően a református templomban Vadász Attila orgonakoncertje zárta a nyitónapot. Adravecz Tamás és Ivanics Imre további fotóit lejjebb görgetve tekintheted meg! 

_dsc4125.jpg

_dsc4133.jpg

_dsc4139.jpg

_dsc4146.jpg

_dsc4156.jpg

_dsc4159.jpg

dsc02332.JPG

dsc02333.JPG

dsc02335.JPG

A bejegyzés trackback címe:

http://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr112513607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.