facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Sikeres pályázatok, megújuló bicskei épületek!

2017. május 18. - ventil66

piac_terv.jpgBicske Város Önkormányzata is eredményesen pályázott több Fejér megyei település mellett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban lévő forrásokra. Nyertes pályázat útján mintegy 72,7 millió forintból megújul, és egy csoportszobával bővül az 1920 körül épült Bicske Városi Bölcsőde épülete. A jelenleg két csoportszobával rendelkező intézményben így egy harmadik csoportszoba kialakítására is mód nyílik. Mindezeken túl a homlokzati nyílászárókat korszerű, hőszigetelt üvegezésűre cserélik, míg az épület utólagos külső hőszigetelést kap. A tetőt teljesen felújítják, a meglévő fűtési rendszert újjáépítik, a jövőben pedig napkollektor szolgáltatja a használati meleg vizet. Az udvart sem hagyják ugyanakkor érintetlenül: árnyékoló, pancsoló, vízpermetező és kerítés is épül.

A Bicske Városi Piac kialakítására mintegy 230 millió forint támogatást kért az önkormányzat. A projekttervek szerint az új helyi termelői piac az időjárástól védett, kulturált körülményeket biztosít az eladók és a vásárlók számára is, ugyanakkor oldalról nyitott lesz, így a megközelítés, az árufeltöltés a legkevésbé ütközik kötöttségekbe. Ezen kívül az épület és a parkoló közötti területen további elárusító asztalok, ideiglenes sátrak állíthatóak majd fel. A tervezett beruházás megújuló energia felhasználásával is számol: a terület megvilágítását napelemes rendszerrel oldanák meg, a csapadékvizet pedig locsolóvíznek hasznosítanák.

Az önkormányzat 70 millió forintot nyert szintén épület felújításra. Az Ady E. utca 11-ben lévő ingatlan valamennyi felülete, a padló, a falak, az ajtók és ablakok, a bádogozások és a tetőzet is megújul. A „Bicskei Kultúrkúriában” a munkálatok során a meglévő épület kiállítótérrel bővül, amely fölött, az emeleti és tetőtéri helyiségekben foglalkoztatókat és dolgozói szociális helyiségeket alakítanak ki az előzetes tervek alapján.

A bejegyzés trackback címe:

http://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr6512513473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.