facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Tradíció és megújulás: újra Marton József mesterszakács a Báder Fogadó séfje!

2018. március 01. - ventil66

img_20180227_160728.jpgHavas-hideg hétfői délutánon, az ebédidőszak hajszája után kaptuk mikrofonvégre Marton József mesterszakácsot, aki 8 év kihagyás után újra séfként dolgozik a legendás hírű bicskei Báder Fogadó éttermében.

2060: Nem túlzok, ha azt mondom: az ízeket kedvelő közvélemény már nagyon várta a visszatérésedet a publikus éttermek világába. Számunkra külön öröm, hogy mindez éppen Bicskén történik meg.

MJ: Korábban 16 évet töltöttem itt, majd 7 évig vezettem saját vállalkozásomban a Vál-Völgye Éttermet. 1 évet a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem kétezer adagos konyhájának elindításán és bevezetésén dolgoztam, aztán Báder Antallal és Báderné Deli Marikával való többszöri egyeztetésem után döntöttem. Folytatáshoz kattints! 

2060: Melyek voltak a legfontosabb szempontok?

MJ: A Báder Fogadó 1990. július 18-án nyitotta meg kapuit, egy tradicionális magyaros vendégfogadóról van szó, amelyet Marika nagy lelkesedéssel – nem egyszer a konyhába saját maga is beállva – vezet férjével, Tóni bácsival (Bicske díszpolgára – a Szerk.) immáron 28 éve. A helyi vendégeken kívül jelentős az átmenő forgalomból betérők száma, rengeteg a rendezvény, szálláshelyet és pincelátogatást is kínálunk, ugyanakkor kétségtelen, hogy némi megújulás, frissítés ráfér még az oly népszerű – korábban két alkalommal is az ország legjobb vendégfogadójának választott – egységre is.

img_20180227_160747.jpg2060: Kikkel fogsz együtt dolgozni?

MJ: A tulajdonosok változtattak a személyzet összetételén, de a hagyományőrzés jegyében továbbra is itt dolgozik Hetzmann Zsuzsi főpincér (ő 1996-ban még tanulóként lépte át először a küszöböt), évtizedes munkatársunk a konyhán Kerekes József „Tito”, rutinos pincérek érkeztek és Szőke Zsolt főszakáccsal is kiválóan, hasonló szakmai elveket vallva megértjük egymást. Buda Gabriella hosszú ideje vezeti a kényelmes szálláslehetőséget kínáló panziót.

2060: Milyen változásokra számíthat a visszatérő vendég?

MJ: Március második hetétől megújuló étlapunk már tartalmazni fog kímélő, laktóz- és gluténmentes specialitásokat, szezonális és friss alapanyagokból készülő reformételeket is. Bármilyen egyedi igényt el tudunk készíteni a már bevált magyaros ételek (velő, pacal, halászlé, halételek, csirke, sertés, marha, borjúláb és bélszín) mellett. Nagyobb hangsúlyt helyezünk a továbbiakban a rendezvényekre, amelyeket a Fogadó hangulatos kertjében is le tudunk bonyolítani. Konferenciák, gyűlések, csapatépítő tréningek, bálok és esküvők bevált helyszíne régóta a Fogadó.

2060: Mi várja a házasulandókat és a násznépet?

MJ: Mostantól az anyakönyvvezető akár itt a kertben is összeadhatja a házasulandó párokat. Előnyös csomagajánlatokat tudunk készíteni a rendezvényekre egyéni menüsorral, hidegkonyhai bevezetőkkel és éjféli „pótvacsora” kínálattal. És persze nem maradhatnak el az Etyek-Budai borvidék kiváló nedűi sem. Igény szerint vőfélyről és kiváló muzsikáról is gondoskodunk.

2060: Nyugtass meg: elérhető lesz a védjegyeddé vált Tárkonyos vadraguleves is?

MJ: Természetesen, de emellett folyamatosan dolgozunk további új ételek bevezetésén is. Kívánságra tányérra tudom varázsolni régi, jól bevált ételeimet is.

2060: Változik-e az étterem látványvilága?

MJ: A helyiségeket nem fogjuk felforgatni, de az asztalok elrendezését, terítékét és díszítését megújítjuk. Marad a muzeális jelleg, hiszen a Báder-család komoly helytörténeti gyűjteményt kezel, amelynek számos darabja látható akár étkezés közben is az étterem falain. Az egész fogadó – ahogy eddig is – sugározni fogja továbbra is a vadászat és a sport olthatatlan szeretetét.

2060: Számítotok-e az olcsó menüket kereső vendégekre?

MJ: 1.200,- Ft-ért naponta 3 levesből, 10-12 főételből illetve salátából álló kínálatunkból választhat a siető és költségkímélő ebédet kereső vendég.

2060: Hogyan veheti fel veletek a kapcsolatot a távolból bejelentkező éhes érdeklődő?

MJ: Honlapunkon (www.baderfogado.hu) is fent vannak az adatok, de az 1-es főút 30-31-es kilométerszelvényében, az út menti fasortól kissé takarva, a bicskei Szent László u. 43. szám alatt lévő étterem telefonszámai: 06-22-350-727, 06-22-261-233. Konyhánk meghosszabbított nyitva tartással, pénteken és szombaton 21.30-ig, egyéb napokon 21.00 óráig várja a rendeléseket. Jó étvágyat kíván a Báder Fogadó megújult csapata!

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr4013708358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása