facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

20 éves sofőr BMW-jével a zebrán gázolt halálra egy 49 éves nőt Tatabányán!

Cikkünkben a rendőrség ajánlásai a baleset kapcsán!

2017. december 10. - ventil66

bmwtatabanya.jpgA jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. december 9-én 22 óra 35 perckor Tatabányán, a Köztársaság úton haladt egy BMV típusú személygépkocsi a belső forgalmi sávban. A 20 éves járművezető az Ifjúság út irányába haladt, amikor egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve, eddig tisztázatlan okból elütötte az ott közlekedő és tőle jobbról érkező 49 éves nőt. A sérültet a kiérkező mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, aki a gondos orvosi ellátás ellenére később az intézményben életét vesztette. A baleset körülményeit a Tatabányai Rendőrkapitányság vizsgálja. A rendőrség ajánlásaihoz kattints! 

Tovább

Évzárót tartott a Bicskei TC - Milinte Árpád az ősz játékosa!

img_20171207_195756.jpgCsütörtökön a váli Alibi Söröző és Bár helyiségében tartotta évzáró rendezvényét a Bicskei TC felnőtt labdarúgó csapata. A jó hangulatú összejövetelen a játékosok és a szakmai stáb mellett részt vett Tessely Zoltán országgyűlési képviselő (egyben az egyesület elnöke), Pálffy Károly polgármester (elnökségi tag), Bálint Istvánné alpolgármester (felügyelő bizottsági elnök), Dr. Petrin László (elnökségi tag), a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Venczel József felügyelő bizottsági tag is.

Elsőként Móri Tamás köszönte meg a keret őszi munkáját, a vezetőségnek pedig a támogatást, említést téve a páratlan sérüléshullám illetve a folyamatos idegenben szereplés okozta nehézségekről. Pálffy Károly polgármester - napra készen felkészülve a bajnoki tabella állásából - reményének adott hangot, hogy a hatpontos hátrányt be tudja hozni tavasszal a csapat a listavezetővel szemben. Tessely Zoltán részletesen beszélt a többütemű beruházásokról, amelynek következtében 2018 tavaszán már hazai környezetben, megszépült stadionban fogadhatja ellenfeleit a BTC. Az ünnepélyes avatót nagyszabású nemzetközi testvérvárosi tornával kívánja emlékezetessé tenni a klub. Folytatáshoz, az őszi osztályzatokhoz és helyszíni fotóinkhoz kattints! 

Tovább

Igazgatási szünet a Bicskei Polgármesteri Hivatalban!

zarva_5.jpgA Bicskei Polgármesteri Hivatalban 2017. december 21-étől január 1-jéig igazgatási szünet lesz. Ez időtartam alatt az ügyfélfogadás szünetel a hivatalban. Bicske közigazgatási területén belül történt haláleset esetén Dr. Kovács Györgyné anyakönyvvezető kizárólag 2017. december 28-án hívható a 20/561-5668-as telefonszámon.

A hivatal 2018. január 3-án, szerdán, a megszokott ügyfélfogadási rendben várja tisztelt ügyfeleit.

Bicskei Polgármesteri Hivatal

Kis Grofó karambolozott az M1-esen, Bicskétől nem messze!

kisgrofo.jpgA Blikk információi szerint Kis Grófo ült abban az Audiban, amely kamionokkal karambolozott az M1-es autópályán csütörtökön délelőtt. A rendőrség közlése szerint az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, az 57-es kilométerszelvénynél Tatabánya térségében történt a baleset. Eddig tisztázatlan okból két kamion és egy személygépkocsi egymásnak ütközött.

Az elsődleges adatok alapján a balesetben egy ember súlyosan, két másik könnyebben sérült meg. A balesettel érintett járművek a külső és leállósávot elfoglalták. A forgalom rendőri irányítás mellett a belső sávon haladt. A helyszínen torlódásra kellett számítani. A Blikk információi szerint Kis Grófo is a balesetben érintett Audiban ült. Egyelőre nem tudni, ki vezette a kocsit, és hogy a sérültek között van-e Grófo is. Kis Grófo megszólalt a baleset után. (forrás: blikk.hu)

Megindult a felmérés a bicskeiek közlekedési szokásairól, január 15-ig kérdezhetnek Téged is!!

kerdezobiztos.pngBicske város közlekedésében jelentős fejlesztések várhatóak, ezért Bicske Város Önkormányzata Fenntartható Mobilitási Tervet készít a város közlekedési folyamatainak feltárására, a várható kihívásokra való felkészülés jegyében. A fenntartható városi mobilitási terv (SUMP) feladata, hogy a meglévő közlekedési infrastruktúrák és szolgáltatások kezelése hatékonyabbá váljon, valamint, hogy költséghatékony mobilitási intézkedéseket határozzon meg. (A terv előrehaladásáról és részeredményeiről folyamatosan tájékozódhatnak a www.bicske.hu honlapon vagy a Bicske Város Önkormányzat Hivatalos Facebook oldalán.) Folytatáshoz kattints!

Tovább

Bicskei és környékbeli kempósok sikere az Európa-bajnokságon!

az_elso_nap_versenyzoivel.jpgEzen a hétvégén, Törökbálinton rendezték az új Kempo Világszövetség égisze alatt rendezett első Európa Bajnokságot. Ukrajnából, Szlovéniából, Csehországból, Franciaországból, Romániából, Portugáliából, Angliából, Libanonból és Magyarországról érkeztek a sportolók. A megjelent 620 versenyző és 2000 nevezés is sejtette nagy lesz a harc az érmekért. Egyesületünk 10 sportolóval (Kormos Kata, Benkő Balázs, Farkas Zoltán, Kelemen Benjamin, Bánszki Donát, Baka Tas, Jurasek Balázs, Bárdosi Kende, Hoffher Tímea, Kelemen Dominik) és 2 fő edzővel képviseltette magát. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Egy másik autóra kiadott hatósági jelzést szerelt fel gépkocsijára egy bicskei férfi!

se-muszaki-se-jogsi-rendszamot-cserelt-es-meg-drogozott-is_image_65535_16-9.jpgA Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást M. János ellen. A férfit 2017. november 12-én ellenőrizték a rendőrök Bicskén, a Szondy utcában. A járőrök az igazoltatáskor megállapították, hogy a 30 éves helyi lakos által vezetett autóra szerelt hatósági jelzés egy másik járműhöz tartozik.

A rendőrök a sofőrt előállították a rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki. M. János elmondta, hogy a hatósági jelzéseket saját kezűleg cserélte ki. A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben folytatott nyomozást lezárta, majd a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészségre.

Szombaton játszották Fejér megye utolsó 2017-es nagypályájás focibajnokiját!

24474705_1595742817148649_497073789_o.jpgBármilyen furcsa, még december 2-án szombaton is játszottak nagypályájás bajnoki labdarúgó mérkőzést Fejér megyében. A Martonvásár Mustang és a Bicskei TC U16-os serdülőinek találkozóját még az 1. fordulóból halasztották el és pótolták szombaton 10.00 órától.

A napsütéses, de igen hideg időben (0 fok alatti hőmérsékletben) lejátszott mérkőzés 7-2 (2-0) arányú hazai papírforma-győzelmet hozott, s a vendégeknek bizakodásra adhat okot, hogy a tavalyi vesszőfutás és - a kizárt csapatokat leszámítva - sereghajtó pozíció után idén 5 alakulatot is megelőznek - több gólzáporos diadalt is produkálva.

Csicsai Károly vezető edző próbálja összegyúrni a több településről is érkező focistákat, s az edzésrészvétel növekedésével, no meg a felújított bicskei sportpályán sorra kerülő tavaszi mérkőzéssorozat okán remény van a még jobb eredményekre. Az U16-os bajnokság Északi csoportjának őszi zárótabellájához és további helyszíni fotóinkhoz kattints! 

Tovább

Hogy Mikulás ne hozzon fekete hetet a Bicske környéki utakon: itt a traffipax ellenőrzési lista!

traffipax-ekep2_19.jpgVitathatatlan, hogy a folyamatos műszeres sebesség ellenőrzés elsődleges célja a balesetek megelőzése. A nagy hideg okozta csúszós utak sajnos az elmúlt héten halálos balesetet okoztak Vértesboglár és Bodmér között. Kérünk minden autóst, hogy - ellenőrzés ide vagy oda - vezessetek óvatosan, kerüljétek a relatív gyorshajtást is mindig, mindenhol!

December 4. hétfő

09.30-11.30 811. számú főút Vértesacsa, Fő utca

18.00-20.00 811. számú főút Felcsút Fő utca

21.00-23.00 811. számú főút Alcsútdoboz, Szabadság utca A hét további ellenőrzéseihez kattints! 

Tovább