facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Déjá vu: kísérteties hasonlóság a tavalyihoz a Magyar Kupa ma elkészült sorsolásában!

2017. július 21. - ventil66

magyarkupa_total.jpgTavaly ősszel klubrekordot produkált  a Bicskei TC labdarúgó csapata azzal, hogy a legjobb 32 közé jutott a Magyar Kupában. Az országos főtáblára az Ercsin keresztül (2-1) vezetett az út, majd a Várpalota (6-1) idegenbeli kiütése után jött az akkoriban NB III-as listavezető Szigetszentmiklós legyőzése (2-1) vesztett állásból Rigó hajrábeli duplájával.

Az álomszerű sorozatnak végül az NB II-es Ceglédi VSE vetett véget (0-2), amely ellen 70 percig gólnélküli döntetlenre álltunk. Most itt az esély újra és talán egy nagynevű NB I-es ellenfél is befuthat végre a felújított bicskei katlanba. A sorsolás alapján az első selejtező fordulóban kiemeltként erőnyerő BTC augusztus 6-án vasárnap a július 30-i Magyaralmás-Pákozd csata győzteséhez utazik, majd a főtáblára jutásért augusztus 23-án szerdán a Martonvásár-Tordas-Velence-Ercsi négyes továbbjutójával küzdünk meg. Tavaly sikerült legyőzni a Pákozdot és az Ercsit is...

Másodfokú hőségriasztás: itt a bárki által igénybe vehető bicskei és környékbeli klimatizált helyiségek listája!

masodfoku-hsegriasztas0_0.jpgAz Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. július 20. (csütörtök) 00:00 órától július 23. (vasárnap) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a meleg időjárás idején fogyasszanak több folyadékot, ne várják meg a szomjúságérzetet. Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon, valamint figyeljenek bőrük védelmére is. Javasoljuk a megfelelő napvédő készítmények alkalmazását, illetve a leégés ellen védő ruházat viselését is. Amennyiben tehetik, tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helyiségekben a legmelegebb órákban, és kerüljék a megterhelő fizikai munkát. Az alábbiakban olvasható azon bicskei és környékbeli légkondicionált helyiségek listája, amelyeket bárki igénybe vehet. A lista megtekintéséhez kattints! 

Tovább

A vasútállomáson órákon át kiabáló helyi lakoson segítettek a bicskei rendőrök!

rendorauto2_2.jpgA járőrök Bicskén, a vasútállomáson igazoltattak 2017. július 18-án délután egy helyi lakost, aki zavartan viselkedett és órákon át kiabált.

A rendőrök biztonsági intézkedés keretében mentőt hívtak az orvosi segítségre szoruló nőhöz, akit a mentőszolgálat munkatársai ellátása érdekében kórházba szállítottak.

Újabb győzelemmel folytatódott a felkészülés: Zsámbék-Bicskei TC 1-3 (1-2)

Molnár Viktor érkezésével teljes a bicskei keret az új idényre!

dscf4348.JPGAz Iváncsa bravúros pénteki legyőzése után szerdán este Zsámbékon folytatta felkészülési mérkőzéseinek sorozatát a Bicskei TC labdarúgó csapata. A pest megyei, ám a komárom megyei bajnokságban szereplő hazai gárda ellen ezúttal is küzdelmes, kemény mérkőzésre számítottunk, ami be is igazolódott.

Móri Tamás játékos-edző az első félidőben a Marton - Katona, Sötét, Máj, Dukon - Cserkuti, Szilágyi, Móri, Facskó - Németh, Godslove összetételű csapatot küldte pályára, míg a második játékrészben a Marton - Lengyel, Máté, Bencze, Facskó - Molnár, Cserkuti, Glück, Jakab - Peinlich, Tornyai alakulat küzdött. A nagy melegben is szép számú nézősereg szemlélte a találkozót.

Zsámbéki lövések után a 18. percben Németh fejese a rövid sarok hálótartó vasán csattant, majd a 20. percben megszereztük a vezetést. Godslove középről, 22 méterről szánta el magát lövésre és a pontos löket a bal alsó sarokban landolt (0-1). A 25. percben Móri 26 méteres lövését a hazai kapus nagy bravúrral tornázta szögletre. A 34. percben Németh lépett ki egy csel után a bal oldalon, majd jobb belsővel 12 méterről higgadtan gurított a bal alsó sarokba (0-2). A 44. percben egy erősen vitatott szituáció után a hazaiak 8-as számú játékosa 20 méterről csavart egy szabadrúgást Marton kapujának bal sarkába (1-2).

Az 59. percben szögletből Máté fejelt 6-ról fölé, egy perc múlva Tornyai visszagurítását Katona lőtte 20-ról mellé. A 68. percben Jakab egy állítás után 15 méterről csavart kevéssel a jobb felső sarok fölé. A 79. percben eldőlt a mérkőzés, Godslove ugratta ki kitűnő ütemben Peinlichet, aki egy csellel két védőt is lerázott, majd 7 méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt (1-3). A 84. percben még Marton védett egy hatalmas hazai ziccerben, utána már más említésre méltó esemény nem történt.

Összességében megérdemelt vendégsiker született, biztató volt a lelkes, sokmozgásos bicskei mezőnyjáték és nagy várakozással tekintünk a szombaton 10.00 órakor a Videoton II., majd szerdán 18.00 órakor a Tatabánya elleni idegenbeli felkészülési mérkőzések elé.

molnar_viktor_foto_kicsi_1.jpgTovábbi friss hír, hogy csütörtökön a klub megállapodott Molnár Viktorral, ezzel teljessé vált a BTC 22-es kerete az új bajnoki idényre. Az osztrák UFC Neckenmarkttól érkező 32 éves védő-védekező középpályás Videoton-nevelés, szerepelt jónéhány NB II-es (Vecsés) és NB III-as (Csákvár) meccsen, illetve az Iváncsa és a Lajoskomárom színeiben számos megyei első osztályú találkozón.

További helyszíni fotóinkhoz kattints! 

Tovább

Az immáron NB III-as Iváncsa legyőzésével kezdte a felkészülést a Móri Tamás vezette Bicskei TC!

Cikkünkben az új játékosok bemutatása és a felkészülési program!

dscf4288_1.JPGRemekül sikerült Móri Tamás játékos-edző bemutatkozása a Bicskei TC élén! Mindössze 3 közös edzéssel a háta mögött érkezett pénteken Besnyőre a BTC vadonatúj, bajnoki címre és feljutásra pályázó kerete, ahol a friss bajnok, immáron NB III-as Iváncsa várt fiainkra (címlapfotónkon a május 20-án ugyancsak az Iváncsát legyőző tavaszi csapatunk).

Móri Tamás a Milinte (Marton) - Köntös, Sötét, Máté, Dukon - Tornyai, Móri (Lengyel), Cserkuti (Glück), Facskó (Bencze) – Godslove (Móri), Németh (Peinlich) összetételű csapatot küldte pályára. Nézzük a részleteket!

1’ Godslove elhúzott a jobb szélen jól adott be, amelyből Tornyai szerezhetett volna vezetést, de fejese középre ment és védte a hazaiak kapusa. 9’ A hazaiak csatára jól lépett ki Dukon szorításában, de a ziccerben leadott lövését Milinte nagy bravúrral védte. 20’ Godslove újból faképnél hagyta az egész védelmet, de a beadás helyett az oldalhálóba lőtt. 24’ Németh a felezővonalnál jól tartotta a labdát, majd Facskóhoz továbbított, ő jól indította Tornyait, aki mintegy 14 méterről kilőtte a hosszú sarkot (0-1) 29’ Facskó jól ismerve a hazaiak szabadrúgás lövőjét, beállt a kapuba a rövidre és a jól eltalált szabadrúgást a gólvonalról fejelte ki. 30’ Cserkuti az ötösről kétszer is bevehette volna az Iváncsa kapuját, de mindkétszer a kapust találta telibe 38’ A hazaiak egy hosszú előre ívelésénél Dukon futott versenyt a hazai csatárral, aki kihasználva lépéselőnyét a kifutó Milinte mellett begurította az egyenlítő találatot (1-1). 42’ Godslove 15 méterről két csel után leadott lövését védte bravúrral a hazaiak kapuvédője.

A második játékrészben a hazaiak teljes sort cseréltek, mi pedig minden cserepadon helyet foglaló játékost bevetettünk. 65’ Németh Erik húzott el a bal szélen, de lövése centikkel kerülte el a kaput. 75’ Peinlich Szilárd a jobb oldal szélén befelé cselezve több játékoson átjutva, mintegy 35 méterről emelte át a röviden helyezkedő kapuson a labdát ezzel megszerezve a vezető gólunkat (1-2). A hazaiak egy, csapatunk pedig 3 edzés után játszott ezen a napon, így a mutatott játékból messzemenő következtetést még nem lehet levonni, azonban biztató lehet lehet a jövőre nézve, hogy mégiscsak egy NB III-as csapat ellen tudtunk fegyelmezetten, jól játszva sikert elérni. Soha rosszabb eredményt egy induló (felnőtt) edzői karrier kezdetén! A szülinapos Marton Henriknek is remekül sikerült ünnepelnie, hiszen egy teljes félidőt védve megőrizte hálóját a kapott góltól.

Iváncsa-Bicskei TC 1-2 (1-1) Besnyő, 100 néző. Vezette: Szabó János (tudósított: Nagy György)

Íme a BTC új nyári szerzeményei: Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Ittas sofőrt fogtak Csákváron!

ittasbicsken_7.jpgCsákváron, az Aranyhegyi utcában intézkedtek a rendőr járőrök 2017. július 9-én délután egy 56 éves helyi lakossal szemben. Az intézkedés során felmerült a sofőrrel szemben az ittasság gyanúja, amit a helyszínen alkalmazott légalkoholmérő-készülék pozitív értéke is alátámasztott, ezért a vezetőt az egyenruhások további mintavételre előállították, vezetői engedélyét pedig elvették.

Az ittas gépjárművezetővel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult a bicskei rendőrkapitányságon.

Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért! – nyári véradókampány

nyari_veradas.pngNyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért! – elnevezéssel indított véradókampányt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Az augusztus végéig tartó akció célja az, hogy a véradók megbecsülésével a nyaralások idején is ébren tartsák a véradói aktivitást.

Nyaranta minden évben csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg és a sokakat érintő allergiaszezon miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik. Vérre azonban a nyári hónapokban is szükség van a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez. A nyár mindannyiunk számára a feltöltődésről szól, de vannak olyan közügyek, amelyek a kikapcsolódás idején sem szorulhatnak háttérbe, éppen ezért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat idén közös véradókampányt indított „Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért!” címmel. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Negyedik üteménél tart a bicskei KRESZ-táblák cseréje!

img_20170703_123929.jpgKomlós Kolos, a bicskei autópálya mérnökség dolgozója évek óta végzi társadalmi munkában és szakmai elhivatottságból a bicskei közúti KRESZ-táblák cseréjét. A napokban 49 jelzés kerül fel oszlopára, összességében pedig az elmúlt 3 évben már közel 250-nél jár az új táblák száma, amelyek legyártásához Bicske Város Önkormányzata biztosítja a forrást.

Köszönet az életet és vagyont egyaránt védő, nélkülözhetetlen munkálatokért! A most lecserélt táblák megtekintéséhez kattints! 

Tovább

Ne indulj el Pest felé! Három nyergesvontató ütközött az M1-es autópályán Herceghalomnál!

m1-aszfalt_8.jpgA mentés idejére az érintett szakaszon, a Budapest felé vezető oldalon lezárták az autópályát. A baleset során az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Herceghalomnál három kamion ütközött egymásba.

Az egyik kamion vezetőjét az érdi hivatásos tűzoltók emelték ki feszítővágó segítségével, majd átadták a mentőknek. A mentés idejére a Budapest felé vezető oldalon lezárták az autópályát.