facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Vádemelés: ököllel és dákóval is ütött a bicskei vendéglátóhelyen!

2018. április 23. - ventil66

dako.jpgGarázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást zárt le vádemelési javaslattal a Bicskei Rendőrkapitányság. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 36 éves bicskei férfi 2018. március 27-én 20 óra 30 perc körül egy bicskei vendéglátóhelyen előzetes szóváltást követően ököllel, majd egy biliárd dákóval megütötte ott tartózkodó ismerősét, aki a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett.

A férfi gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Bicskei Rendőrkapitányság munkatársai az ügyben folytatott nyomozást befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Gyász: elhunyt Klopfer Endre bicskei testnevelő tanár és labdarúgó edző!

gyertyagyasz2.jpgPénteken súlyos betegség következtében elhunyt Klopfer Endre, a bicskei Csokonai Vitéz Mihály (korábban 1-es számú) Általános Iskola testnevelő tanára, a Bicskei Torna Club korábbi játékosa, majd utánpótlás edzője.

Endre lelkiismeretes életpályájával, évtizedeken át vitathatatlanul hozzájárult számos tehetséges labdarúgó kiválasztásához és diákjainak egészséges életre neveléséhez. Emlékét megőrizzük és a vasárnapi Bicskei TC-Mór mérkőzés előtt egyetlen percre megállunk tisztelegni! (Bicskei Torna Club)

Korszerű új játszóteret adtak át a bicskei SPAR előtti parkban!

jatszoter1.jpgBoldogan vették birtokba átadását követően az új, Kossuth téri játszóteret a gyerekek április 19-én délelőtt. Pálffy Károly polgármester rövid avató beszédében elmondta, hogy a beruházást a Spar áruház előtti parkoló használatért kapott pénzből finanszírozta Bicske Város Önkormányzata.

A bekerített, zárt gumi ütéscsillapító felülettel ellátott több mint 300 négyzetméteres játszóteret a Bicskei Gazdasági Szervezet munkatársai nyitják majd reggelente, illetve zárják esténként. További helyszíni fotókhoz kattints! 

Tovább

Gigadugó: járhatatlan az M1-es és az 1-es is, már Győrnél is terelnek!

m1_180419.jpgAz M1-es autópályán Budapest felé, a 28-as km-nél, Zsámbék közelében több jármű ütközött össze. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint négy kamion és egy személyautó ütközött össze a Budapest felé vezető oldalon. Mindeközben a dugó végeláthatatlan hosszúra duzzadt, már Győrnél is terelés van, ám az 1-es út is áll. Oda-vissza közlekedhetetlen a sztráda és az 1-es is. (szöveg és fotó: ma.hu)

Retro Band-koncert, nemzetközi torna, SPAR 11-es rúgó verseny és BTC-Mór rangadó a 2 napos létesítményavató programjában!

Szombati iskolaidő-kedvezmény a rendezvényre kilátogató bicskei diákoknak!

plakat_180421-22.jpgRemek programmal kívánja emlékezetessé tenni a Bicskei Torna Club megújult és kibővített sportlétesítményének avatását ezen a hétvégén. A program szombaton 10.00 órakor kezdődik és vasárnap a kora esti órákban fejeződik be. Testvértelepülési torna és BTC-Móri SE szuperrangadó a futballprogramban, szombat esti RETRO BAND-koncert, avató ünnepség vasárnap a Bicskei Fesztivál Fúvószenekarral. A szervezők sikerrel állapodtak meg a Csokonai Általános iskola és a Vajda János Gimnázium igazgatóival (külön köszönet Bárányos Józsefnek és Butola Zoltánnak) arról, hogy a rendezvényre kilátogató diákok kedvezményt kapnak a szombati iskolalátogatási időből.

Szombaton 13.00 órakor kezdődik a SPAR 11-es rúgó és dekázóverseny a szurkolóknak, két korosztályban (16 év alatti és feletti). A győztesek egy-egy 10.000,- Ft értékű SPAR vásárlási utalványt, a dobogósok - az Önkormányzat jóvoltából - ajándékcsomagot kapnak. Mindkét versenyszámban az első 100 jelentkező részvételét tudjuk garantálni. Jelentkezni a helyszínen 10.00 órától lehet, előzetesen pedig a 2060.blog@gmail.com e-mail címen a versenyszám, a név és a pontos születési idő megjelölésével. 

Lakossági fórum az Esztergomot az M1-essel összekötő út tervezése kapcsán!

lakossagi_forum_1.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Esztergom - M1 autópálya összekötését biztosító út tervezése kapcsán lakossági fórumot tart a tervező Constreal Mérnöki Iroda Kft. 2018. május 9-én (szerdán), 18 órakor Bicskén, a Fiatalok Házában (Kossuth tér 19.)

Görcsoldó kupagyőzelem Dombai és Jakab mesterhármasával: Magyaralmás-Bicskei TC 1-10 (0-4)

Dombai Dávid előbb három gólpasszával, majd három góljával főszereplője volt az első 6 bicskei gólnak!

magyaralmas.jpgLe a kalappal a megyei III. osztályban vitézkedő Magyaralmás klubvezetősége előtt! Nem csak a megyében, hanem az I. osztályban is ritka az ilyen gondozott, jó állapotú és festői környezetben elterülő gyepszőnyeg, amely szerdán fogadta a csapatokat a Fejér Megyei Kupa nyolcaddöntőjében. A BTC a Marton 0 - Cserkuti 7, Bencze 7, Harangozó 7, Köntös 7 - Katona 7, Glück 6, Tornyai 7, Klinger 6 - Dombai 9, Peinlich 7 összetételben kezdte a mérkőzést, csereként Fekete 7 (46.p. Köntös helyett), Jakab 8 (46.p. Tornyai helyett), Rémai 7 (46.p. Katona helyett), Schneider 7 (61.p. Klinger helyett) és Fehér 7 (65. p. Dombai helyett) kapott lehetőséget. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

2023-ig legalább Bicskéig hatsávos lesz az M1-es!

m1_bicske_1.jpegTervezőt keres az állami beruházó az M1-es hatsávossá bővítésére, a jelenlegi kétszer két sáv helyett kétszer három áll majd az autósok rendelkezésére - írja keddi számában a Magyar Idők. Az első körben Budapest és Tatabánya között készítik elő a fejlesztést, az első 45 kilométernyi út bővítésének és felújításának az előkészítésére másfél éve lesz a kivitelezőnek. Az európai uniós közbeszerzési értesítőben megjelent tenderre május 18-ig kell benyújtani a pályázatokat. Ezt követi majd a kivitelező kiválasztása, illetve a munkálatok elvégzése.

A jelenlegi elképzelések szerint 2023 előtt nem lesz kész a kibővített gyorsforgalmi út. A hatsávossá bővítéséről már korábban is volt szó, de a tervezés kiírásáig csak most jutottak. Az M1-es hatalmas forgalmat bonyolít le: az autópályán 1995-ben átlagosan 20 ezer jármű haladt át naponta, mára ez egyes térségekben a 80 ezret is eléri, sőt a fővároshoz közel a gyorsforgalmi út több helyen is 100 százalék feletti kapacitással üzemel.