facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Értékes műalkotásokra is licitálhatsz Janika gyógyulásáért!

2017. október 22. - ventil66

janika_1.jpgKEDVES LÁTOGATÓ, CSOPORTTAG! Intézményünk, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vajda János Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája egy 2017-ben érettségizett tanulónk testvérének, a súlyos beteg Janikának szeretne segítséget adni, ezzel támogatva a vasztélyi családot is, könnyítve némiképp a rájuk nehezedő terheken. A kisfiú betegségéről és állapotáról az édesanyja, Vörös Györgyi számolt be. A szívszorító írás a Bicskei Szó honlapján olvasható: (http://bicske.blog.hu/…/alljunk_mindannyian_egy_bicskei_fiu…).

Iskolánk kötelességének érzi, hogy egy volt diákjának segítő kezet nyújtson. Lehetőségeinket számba véve úgy gondoltuk, az adománygyűjtéshez felhasználjuk a technika adta módokat, és létrehoztunk egy Facebook-oldalt, amelyen aukciókat indítanánk. Az aukciókon kézműves tárgyakat hirdetnénk meg. Önt arra szeretnénk kérni, hogy támogassa kezdeményezésünket egy Ön által készített tárgy felajánlásával. Az így befolyt összeget teljes egészében Janika megsegítésére fordítjuk. Folytatáshoz kattints!

Tovább

Az ünnep alatt sem pihen a "háromlábú" - heti traffipax infó!

traffippp_8.jpgSem a nemzeti ünnepen, sem pedig az azt követő napokon nem pihen a Bicske környékén szolgálatot teljesítő traffipax berendezés. A héten 4 alkalommal is a 811-es főút belterületi szakaszain fog ellenőrzést végezni. Vezess óvatosan mindig, mindenhol!

Október 23. hétfő 

09.30-11.30 M1 autópálya Bicske és Tatabánya között

18.00-20.00 1. számú főút Bicske és Tatabánya között

21.00-23.00 1. számú főút Bicske és Herceghalom között Folytatáshoz kattints! 

Tovább

A vendégcsapatban volt meg a szükséges plusz: Sárosd-Bicskei TC 1-2 (1-1)

Mindkét félidőt jól kezdte a Bicske, így tovább tapad az élmezőnyre!

dscf5568_1.JPGSárosd, az a hely, ahol bármi megtörténhet, hiszen a hazai csapat az élmezőny alakulatai ellen mindig nagyon felszívja magát, a gyengébbek ellen viszont gyakran váratlanul botlik. Tavaly csak Rigó hajrábeli fejesgóljával sikerült hazavinni a 3 pontot (0-1), s most sem ígérkezett könnyebbnek a mérkőzés, hiszen a 6 sérült mellett az ugyanezen a napon játszó ifikre sem számíthatott Móri Tamás játékos-edző.

Ezúttal a Milinte 7 - Máté 6, Burucz 7, Máj 6, Lengyel 6 - Szilágyi 6, Sötét 6, Móri 6, Molnár V. 7 - Tornyai 6, Németh 7 összetételű kezdővel állt fel a BTC, csereként Molnár A. 0 (88.p. Tornyai helyett), Peinlich 0 (90.p. Móri helyett) és Bencze 0 (92.p. Szilágyi helyett) kapott lehetőséget. Altorjay Áron Gellért sípszavára, kellemes kora őszi időben, gyászszünettel kezdődött a találkozó.

Lendületesen kezdett a vendégcsapat, a 6. percben Némethet akasztották a tizenhatos vonala mellett feleslegesen a hazai védők, jogos 11-es! Sötét a megszokott higgadtságával, Raufot elfektetve laposan a bal alsóba helyezett (0-1). A 9. percben Szabó távoli lövése szállt kevéssel mellé. Vezetése után érthetetlenül visszaállt a Bicske és a 22. percben Szilágyi tévesen lefújt becsúszása után szabadrúgásból Dvéri lőtt 22 méterről a léc alá, Milinte fölé ütötte. Két perc múlva gyors kontra végén Móri 30 méteres lövését fogta Rauf, majd Szabó lövését Milinte. A 32. percben egyenlített a Sárosd! Egy bal oldali beadást Vajda fejelt 13 méterről Milinte fölött a hosszú sarokba (1-1). A 34. percben Kovács S. bombázott 20-ról kevéssel fölé. A 43. percben több vendégszögletet követően gyors hazai ellentámadás következett, Dvéri 17 méterről centikkel csavart a bal kapufa mellé. A félidő záróakkordjaként újabb ordító hazai helyzet: Kovács Á. egy visszagurítást középtől, 15 méterről lőtt alig fölé. Folytatáshoz kattints!

Tovább

Király Dávid Zsolt: Megmaradni embernek - I. és II. fejezet!

ge_pezet.jpgELŐSZÓ „Az egész ország itt van kicsiben, annak minden gondjával, bajával, örömével, bánatával, reményével együtt... ” – mondta a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonról egy ott dolgozó pedagógus 2000-ben. A mikro-Magyarország konkrétan azt jelenteti, hogy a magyar társadalom tipikus problémái azokon a nehezen kezelhető, nehéz sorsú, védtelen gyermekeken csapódnak le leginkább, akiket különböző súlyos okok miatt be kell fogadnia a 88 éve működő Gyermekotthonnak. Az idézett mondás a mostani események tükrében még aktuálisabbá válik: János, aki 26 éven keresztül szemmel láthatóan is sikeresen vezette ezt az intézményt, már nem igazgató, a gyermekek hamarosan csomagolnak, az ország egyik legszebb angolparkjával rendelkező, csodálatos, frissen felújított Batthyány-kastélyt pedig... A rövid fejezetek azokhoz szólnak, akik elég bátrak és nyitottak ahhoz, hogy megismerjenek egy új – igazságkereső, és épp emiatt ma még tabunak számító – nézőpontot. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

FRISS! Baleset az 1-es főúton Bicske térségében!

1-es-fout_nagy_6.jpgBicske térségében két gépjármű ütközött össze, ezért félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani. Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2017. október 20-án 7 óra 30 perc körüli időben az 1-es számú főút 29-es kilométerszelvényében, Bicske térségében, ahol két gépjármű ütközött össze. A balesetben egy személy megsérült.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakasz forgalma rendőri irányítás mellett, félpályán halad. Kérjük a gépkocsivezetők fokozott figyelmét és türelmét!

Lakossági fórum - részese lehetsz Bicske formálódásának!

lakossagi_forum.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Bicske Város Önkormányzata 2017. október 26-án 10 órakor lakossági fórumot tart a Bicskei Polgármesteri Hivatalban (Hősök tere 4.). A lakossági fórumon előzetes tájékoztatás hangzik el Bicske településképi arculati kézikönyvének elkészítéséről és a településképi rendelet megalkotásáról.

A véleménynyilvánítással az itt élők részesei lehetnek környezetük alakításának, illetve védelmének.

Változások a kéményseprés terén - nem lesz kötelező, de ingyenes!

kemenysepro.jpgAz Országgyűlés október tizenhetedikei döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek – a családi házak – tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést. Folytatáshoz kattints!

Tovább

Halálos baleset az M1-esen - egy 12 éves fiú veszítette el az édesapját!

tatam1.jpgHalálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2017. október 18-án 5 óra 50 perc körül az M1-es autópálya 71-es kilométerszelvényében Tata térségében. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a Győr felé vezető oldalon, egy leálló sávban álló személygépkocsinak hátulról nekiütközött egy nyerges vontató. A tehergépjármű a személygépkocsit az úttestről a jobb oldali füves árokba tolta, ahol a tetejére borult.

A kamion szintén az árokban állt meg és az oldalára dőlt. A személygépjárműben utazó két személy közül egy 43 éves férfi a helyszínen életét vesztette, egy 12 éves fiatal fiút a mentőszolgálat munkatársai súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A szakemberek a műszaki mentést befejezték a forgalom 11 óra 50 perctől ismét zavartalanul haladhat.

Látni és látszani 2017 - egymásért!

A közel két hónapon át tartó országos kampányban való részvétel bölcs döntés, a közlekedésbiztonság közös felelősség.

latni_latszani_lead_javitva.jpgAz ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2017. október 18-án, sajtótájékoztató keretein belül nyitotta meg az X-MEDITOR Kft-vel közösen indított közlekedésbiztonsági kampányát, amely már 2012 óta hívja fel a figyelmet egy társadalmilag fontos témára és az egyén szerepére a baleset-megelőzésben. Idén megújult formában, a társadalmi felelősségvállalás szerepét központba helyezve hirdették meg a 2017. október 16-a és december 8-a között tartó országos akciót. Folytatáshoz kattints!

Tovább

Pannónia Szíve: megújult a Gasztrosétány Etyeken!

Jó ütemben halad a térségfejlesztés Fejér megye északkeleti peremén!

etyekszolo.jpgA borturizmus főszezonjában legalább három különleges eseménnyel, elsőként a jövő hét végén megrendezendő Élményszürettel készül a költségvetési forrásból megújult etyeki Gasztrosétány - írja a Magyar Idők. A Pannónia Szíve programban szereplő térségfejlesztési elképzelések sorra valósulnak meg a környéken, minőségi változást előidézve a hálózatos infrastruktúrában és a helyi szolgáltatásokban.

Széles körű térségfejlesztési elképzeléseket tartalmaz a Fejér megye 22 települését érintő Pannónia szíve program, amely hosszú távon a teljes Vértes kistérséget bevonná a minőségi szolgáltatásokat kínáló turisztikai desztinációk sorába. Folytatáshoz kattints! 

Tovább