facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

A bicskei futball összetartó ereje - együtt ünnepelték a régi játékostársak a 65 éves Nagy Györgyöt!

2018. február 19. - ventil66

28071095_547132992323562_7909565229778851050_o.jpgSzombaton ünnepelte 65-ik születésnapját Nagy György, a bicskei futball ikonikus alakja, a Bicskei Torna Club jelenlegi technikai vezetője. A felnőtt labdarúgó csapat már hét közben felköszöntötte Gyuri bácsit (nem is maradt el a csapatuzsonna), s most a régi játékostársakon, az öregfiúkon (a 70-es és 80-as évek kiváló játékosain) volt a sor. A baráti összejövetelt megtisztelte jelenlétével Pálffy Károly polgármester és Bálint Istvánné alpolgármester is. A tervezett 2 x 45 percből (persze nem focizásra, hanem asztal melletti "sportokra" kell gondolni) végül sokkal több is lett, jól fogyott Ágnes asszony pörköltje, gyakran csendültek koccintásra a poharak.

Felejthetetlen délután volt, fotók megtekintésével a régi idők bicskei fociját és sportfelvételeit is visszaidézték a résztvevők, no és megemlékeztek azokról is, akik már az égi futballpályákon kergetik a labdát. Címlapfotónkon balról jobbra látható: Prockl Jenő, Komlós Lajos, Pálinkás Mátyás, Bócsi Attila, Báder Antal, Jakab János, Juhász Ferenc (Csoszár), Nagy György, Horváth Gyula, Szabó Gyula (Sunyi), Vincze László (Cine), Tolnai István (Samu).  További helyszíni fotók megtekintéséhez kattints! 

Tovább

Tolnai pofon a megfogyatkozott bajnokesélyesnek: Bicskei TC-Dunaföldvár 0-3 (0-1)

dscf6406.JPGMasszív, szervezett ellenfél benyomását keltette a szombaton délelőtt edzőmérkőzésre Bicskére érkező Dunaföldvár labdarúgó csapata, amely a tolna megyei I. osztályú pontvadászat 5-ik helyén várja a tavaszt. Móri Tamás gárdája a sok sérülés és betegség miatt ezúttal a Marton - Solt, Burucz, Máj, Köntös - Tornyai, Bencze, Molnár, Cserkuti (Facskó) - Peinlich Sz., Dombai összetételben lépett pályára és az I. félidő jelentős részében dominált is, több ígéretes helyzetet elpuskázva. A hidegzuhany a 44. percben érkezett, amikor hazai labdavesztés után Kiss Patrik egy beadást 2 méterről bólintott a hálóba (0-1). Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Méretes fa kidőlése okozott gondot Csákváron!

fakidol2.jpgA Fácánkert dűlőben kidőlt egy elkorhadt fa, amely teljes szélességében lezárta az utat és maga alá temetett egy elektromos felsővezetéket is. A február 13-án bekövetkezett esetnél első lépésként a közműszolgáltató munkatársai áramtalanították a vezetékszakaszt, ezt követően pedig a csákvári önkéntes és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók motorfűrészek segítségével eltávolították a fát. További helyszíni fotóhoz kattints! 

Tovább

Hétfőn nyit a Bicskei Járási Hivatal új épülete - itt az ügyfélfogadási rend!

jarasihivatal.jpgA Fejér Megyei Kormányhivatal Bicskei Járási Hivatal Okmányirodai Osztálya 2018. február 19. napjától a Bicske, Szent István út 7-11. szám alatti, új épületben folytatja tevékenységét. A költözés miatt az okmányirodai osztályon február 15-én, csütörtökön és február 16-án, pénteken az ügyfélfogadás szünetelt. Az új ügyfélfogadási rendhez és az osztályok költözései miatti szünnapokhoz kattints! 

Tovább

Fél gőzzel is "Katonás" győzelem: Bicskei TC-Vajta PSE 6-1 (4-1)

Pár nappal születésnapja előtt Katona Lajos mesterhármassal jelentkezett be!

p2090260.JPGFelhős, hűvös, később hideg időben Marton - Solt, Sötét, Máj, Klinger - Burucz, Bencze, Móri, Katona - Dombai, Peinlich összeállításban kezdtünk, ami eléggé szokatlannak tünt, de sok volt az ilyen-olyan okok miatti hiányzás. A mérkőzés játékvezetője a szokásoknak megfelelően a szintén a szezonkezdésre váró Jakab Zoltán volt. Talán a felforgatott csapat miatt a kezdést követően a lelkes vendégek több nagy lehetőséget dolgoztak és hagytak ki. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Újra zavartalan a forgalom a baleset után az M1-esen Nagyegyháza térségében!

m1-aszfalt_21.jpgIsmét zavartalan a forgalom az autópálya 44-es kilométerszelvényében, ahol korábban személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt 2018. február 16-án 10 óra 40 perc körül az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Nagyegyháza térségében.

Az elsődleges adatok alapján a balesetben három személy sérült. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben. A rendőrök a forgalomkorlátozást 13 óra 25 perckor feloldották, az autópálya ismét teljes szélességében járható.

Amire nincs magyarázat: sorozatban akadnak horogra az ittas vezetők a környékbeli falvakban!

ittasbicsken_10.jpgAlcsútdobozon, a Szabadság utcában 2018. február 11-én hajnalban egy 48 éves helyi lakost ellenőriztek a rendőrök, aki egy Suzuki típusú személygépkocsival vett részt a közúti forgalomban úgy, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.

A bicskei rendőrök 2018. február 11-én hajnalban Tabajdon, a Petőfi utcában ellenőriztek egy járművezetőt, akivel szemben a légalkoholmérő berendezés pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások a 35 éves tabajdi sofőrt további mintavételre előállították és a helyszínen bevonták a vezetői engedélyét.

70 éves mányi sofőr okozott balesetet Bicske belterületén!

rendorseg_12.jpgKözúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök 2018. február 9-én kora délután a 1104-es számú úton, Bicske belterületén. A rendelkezésre álló adatok alapján egy Toyota típusú személygépkocsi 70 éves mányi vezetője megfordulási manővere során nem biztosított elsőbbséget egy Suzuki típusú személygépkocsinak és összeütközött vele.

A baleset következtében a Suzuki utasa könnyű sérülést szenvedett. A balesetek bekövetkezésének körülményeit az illetékes rendőrkapitányság vizsgálja.

Gyász: elhunyt Gyüre Tamásné bicskei vállalkozó!

gyertyalang_fekvo_1.jpgA családtól kapott értesítés alapján megrendülve és mély fájdalommal tudatjuk, hogy Gyüre Tamásné született Hegedűs Irén bicskei vállalkozó életének 63-ik évében, 2018. február 13-án türelemmel viselt, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt.

Ezúton is kinyilvánítjuk őszinte részvétünket, búcsúztatójának időpontját a későbbiekben közöljük.