facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Szerdától vasárnapig itt találkozhatsz traffipax ellenőrzéssel!

2017. május 24. - ventil66

traffinyar_2.jpgTöbb bicskei helyszínen is folytatódnak ezen a héten a traffipax ellenőrzések, de szokás szerint szinte minden forgalmasabb környékbeli településre jut egy kis idő. Nem csak a nem kívánt fotó és büntetés elkerülése végett, de vezess óvatosan mindig, mindenhol!

Május 24. szerda

09.00-11.00 8126. jelű út Bicske és Csákvár között

16.00-18.00 Gánt, Hegyalja u.

19.00-21.00 Csákvár, Széchenyi u A hét többi napjához kattints! 

Tovább

Kiéheztetett kaméleont és kutyákat találtak a rendőrök Zámolyon!

kameleon.jpgZámolyon egy körözött férfi keresése során három kiéheztetett állatot találtak a rendőrök. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei egy 26 éves sárszentmihályi férfit kerestek Zámolyon, egy hétvégi házban 2017. május 23-án reggel. A keresett férfivel szemben a Dabasi Járásbíróság bűncselekmény elkövetése miatt elfogatóparancsot bocsátott ki, ezért ellenőrizték az ingatlant a rendőrök, ahol a keresett személyt nem találták. A házban két kutyát és egy sisakos kaméleont fedeztek fel az egyenruhások.

Az állatok kiszáradt, kiéheztetett állapota miatt állatorvost hívtak a helyszínre és helyszíni szemlét tartottak, majd egy állatvédő egyesület segítségével elszállíttatták őket. Az ügyben állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A keresett férfit a rendőrök délután Székesfehérváron, a Brassói utcában elfogták.

Személyautó égett Csákváron!

csakvar_tuzoltoauto.jpgA kora hajnali órákban érkezett a segélykérő hívás, hogy valami ég a csákvári Kenderesi út egyik családi házának udvarán. A május 23-án történt esethez elsőként a város önkéntes tűzoltói értek ki, és a gyors felderítés során megállapították, hogy egy személyautó lángol, és a tűz veszélyezteti a lakóházat is. Két vízsugárral avatkoztak be az önkéntesek, egyikkel az autót oltották, a másikkal a lakóház veszélyeztetett homlokzatát és tetőrészletét hűtötték.

A helyesen megválasztott taktikának köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább. Az úgynevezett utómunkálatokat, a jármű maradványainak visszahűtését a hivatásos és önkéntes tűzoltók közösen végezték el. Személyi sérülés nem történt. (fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes)

300 tő kábítószer-növényt és egyéb kellékeket lepleztek le Biatorbágyon - videóval!

A budaörsi rendőrök négy embert fogtak el. Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Budaörsi Rendőrkapitányságon V. Imre 32 éves budapesti, M. Zoltán 27 éves biatorbágyi, S. Zoltán 21 éves budapesti és S. Imre 33 éves bonyhádi lakos ellen. A rendőrök 2017. május 23-án hajnalban mentek a 32 éves gyanúsított biatorbágyi hétvégi házához, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi ott kábítószert termeszt. A cikk folytatásához kattints! 

Tovább

Elszabadult méhraj befogására kellett szakembert hívni egy bicskei újtelepi utcába!

mehesz.jpgKedden kora délután egy tapasztalt méhész szakember segítségére volt szükség Bicskén az Újtelep egyik utcájában egy elszabadult méhraj befogásához. Az utcán található fa lombkoronáját jócskán belakták az apró "jószágok".

Mint a helyszínre érkező szakembertől megtudtuk, egy ilyen raj befogásának kulcsa abban rejlik, hogy a szállításhoz kijelölt tároló eszközbe (ez jelen esetben egy doboz volt) bekerüljön az anyaméh. Ezt követően előbb-utóbb, csalinak használt méz vagy virágpor nélkül is minden szorgos méhecske követni fogja. Azt nem javasolja, hogy bárki megpróbálkozzon ezzel a módszerrel, azt meg végképp nem, hogy csapkodva elkezdje őket kiirtani, mert abból veszélyhelyzet is kialakulhat.

Tanácsos ilyen esetben a Katasztrófavédelemhez fordulni vagy az interneten is fellelhető befogó szakemberekhez.

Segédmotor-kerékpáros elsőbbségadás elmulasztása miatt szenvedett balesetet a bicskei Kertvárosban!

rendorauto_4.jpgKönnyű személyi sérülést szenvedett egy segédmotor-kerékpárt vezető férfi 2017. május 22-én az esti órákban Bicske, Kodály Zoltán utca - Magyar Sándor utca kereszteződésben. A helyi lakos nem adott elsőbbséget a Magyar Sándor utcában közlekedő Suzuki személygépkocsinak, és a jármű hátsó oldali részének ütközött.

A 40 éves motorost a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A baleset bekövetkezésének körülményeit az illetékes rendőrkapitányság vizsgálja.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel és körültekintően, a közúti közlekedési szabályokat betartva közlekedjenek!

Te is vigyázz - elképesztő trükkel loptak el 4 millió forintot egy kocsiból Budaörsön!

Közel 4 millió forintot lopott el két férfi egy Budaörsön parkoló kocsiból. A tolvajok pénzfelvétel után követték áldozatukat. A két tolvaj, Sz. Gyögy és K. Attila megvárták, míg későbbi áldozatuk egy pénzintézetben felveszi a készpénzt, majd egészen Budaörsig követték kocsival - írja a Police.

A két férfi megvárta, míg a sofőr leparkol egy élelmiszerbolt előtt, amikor kiszállt, egy technikai eszközzel megakadályozták, hogy a kocsi ajtaja bezáródjon. A gyanútlan áldozat bement a boltba, a két férfi pedig kivette az utastérben lévő táskát, amelyben a személyes iratokon kívül több mint 4 millió forint készpénz volt, ezután elmenekültek egy autóval.

Azonban nem örülhettek sokáig, hamarosan beazonosították és elfogták őket: K. Attilát a budapesti lakásán, míg Sz. Györgyöt egy visegrádi hotelben. Mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A Budaörsi Járásbíróság 2017. május 22-én elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

Ez igen! Abszolút újoncként 3 csapatot is maguk mögé utasítottak a 13 éves bicskei lányok!

Ádám Gréta 133 góllal a bajnokság mesterlövészei között!

csapatkep_egysoros.jpgNem várt sikerrel fejezte be vasárnap Száron története első bajnokságát a Bicskei TC 13 évesekből álló leány kézilabda csapata. A tavaly augusztus végén mindössze két alatt "összerántott" gárda Karkuszné Bolba Katalin vezetésével kezdte meg a szakmai munkát, majd a téli szünetben Ivicz Miklós váltotta őt. Mindkét Mesterrel nagy odaadással, folyamatosan fejlődve küzdöttek a lányok a hosszú, 30 mérkőzésből álló küzdelemsorozatban.

A 18 találkozóból álló alapszakaszban még csak egy, de a 12 mérkőzésből álló rájátszásban már három alakulatot is maguk mögé utasítottak a "Csak a Bicske!"-lányok. A hab a tortán, hogy az átlövő Ádám Gréta igencsak megszórta magát, hiszen nem kevesebb, mint 133 alkalommal mattolta az ellenfelek kapuvédőit, így a bajnokság legjobb góllövői között tarthatjuk számon. Gratulálunk és mindenkitől várjuk a folytatást!

A fejlődés nem áll meg, ősztől újra csatába indulnak a játékosok, remélhetőleg újabbakkal kiegészülve. A csarnoklehetőségek függvényében a klubvezetés jelenleg is fontolgatja újabb csapat(ok) elindítását, tehát várják a kézilabdához kedvet érző fiúk és lányok jelentkezését Ivicz Miklós vezető edzőnél a 20/916-7855-ös telefonszámon. Az alapszakasz és a rájátszás tabelláihoz valamint góllövő listáihoz kattints! 

Tovább

Pusztulat Bicske-alsón!

pusztulat3.jpgOlvasónktól érkeztek a sokatmondó felvételek Bicske-alsó vasútállomásról. A város legnagyobb forgalmú (igen, itt lényegesen többen szállnak fel és le, mint a Nagyállomáson) vasúti-közúti közlekedési csomópontján borzalmas állapotok vannak. Ugye a fedett várakozókat már sok éve lerendezték "gondos kezek", a gaz néhol térdig ér, omlik-mállik a járda (már ahol nem porban vagy éppen sárban kell közlekedniük a gyalogosoknak), hónapok óta a jegypénztár sem működik és mostanra az állomás névtáblája is megadta magát.

Ébresztő MÁV, MÁV-START! A minimális szolgáltatási színvonalra - a késések és zsúfoltság mellett - addig is igényt tartunk, amíg megkezdődik a Biatorbágy-Tata vonal komplex rekonstrukciója!

Idézzük az Értelmező Szótárt: "PUSZTULAT szó jelentése Magyar nyelv (1862) szótárunk szerint PUSZTULAT szó jelentése, értelmezése: (puszta-úl-at) fn. tt. pusztúlat-ot, harm. szr. ~ja. Pusztulás elvont értelemben. "Ugyan megszomorodik ő megpusztólatjában" (in sua desolatione, Bécsi cod. Baruch IV.); "Nyissad meg te szemeidet, és lássad meg mü pusztólatonkat" (desolationem nostram. Ugyanott Dániel IX.). "'Es ő végezete pusztólat." (vastitas. Ugyanott)." Olvasónk további helyszíni fotóihoz kattints! 

Tovább

Kiégett egy személyautó Csákváron!

autoeg.jpgA tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat. Teljes terjedelmében égett egy személyautó keddre virradó éjjel a csákvári Kenderesi úton. A tűzhöz a székesfehérvári hivatásos és a csákvári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték a jármű visszahűtését és átvizsgálását.

Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg. (képünk illusztráció, egy korábbi zalaegerszegi autótűz felvétele, fotó: hirpress.hu)