facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Pályázati felhívás a bicskei Petőfi Művelődési Központ büféjének üzemeltetésére!

2017. március 24. - ventil66

palyazati_felhivas.jpgA BEMKK Petőfi Művelődési Központ (2060 Bicske, Kossuth tér 20., telefon: 06-22-951-299, email: bicspmk@bicskemuvhaz.hu) pályázatot hirdet a Művelődési Központ aulájában található büfé megjelölésű helyiség (továbbiakban bérlemény) bérletére és működtetésére (üzemeltetésére) vonatkozóan.

A részletes pályázati felhívást megtekintheted ITT!

FRISS! Árokban egy trélert vontató terepjáró az M1-esen Bicske közelében!

arokban_m1-es_1.jpgÁrokba borult egy trélert vontató terepjáró az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Szárliget térségében, a 46. kilométerszelvényben. A tréler akadályozza a közlekedést, a forgalom a külső és a leálló sávban halad. Az elsődleges információk alapján a balesetben nem sérült meg senki.

A műszaki mentést a tatabányai hivatásos tűzoltók végzik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. (képünk illusztráció, egy korábbi hasonló baleset felvétele!)

Nem unatkoznak mostanában a bicskei tűzoltók - kisteherautó és személygépkocsi ütközött az 1-es főúton!

1-es-fout_nagy_1.jpgÖsszeütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi az 1-es főúton, Bicske közelében. A balesetben az elsődleges hírek szerint nem sérült meg senki.

A műszaki mentés keretében a bicskei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon hatósági irányítás mellett mindkét sávon halad a forgalom.

Hősies helytállás fotói a tűzoltóktól - így dolgoztak kedden a lángoló etyeki filmstúdiónál!

korda3.jpgA reggeli órákban szólalt meg a riasztás hangja a székesfehérvári, a bicskei, az érdi és a törökbálinti tűzoltó laktanyákban, mivel március 21-én tűz keletkezett egy Etyekhez közel található filmstúdióban. Az úgynevezett gépjárműfecskendőkön kívül vízszállítót és magasból mentő létraszert is riasztottak az esethez. Elsőként a bicskei önkormányzati tűzoltók értek a helyszínre, akik már sűrű füstképződést tapasztaltak a 2500 négyzetméteres csarnok jellegű épületben.

Életmentésre nem volt szükség, mivel a tűz keletkezésekor bent tartózkodó 27 ember időben elhagyta a belső területet, személyi sérülés nem történt. A tűzoltást a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, aki további magasból mentőt és egy légzőbázist rendelt a helyszínre. Mindkét tűzoltó gépjármű Budapestről érkezett. Az előbbi egy emelőkosara jármű volt, az utóbbi pedig tartalék légzőpalackokat szállított a helyszínre. A két magasból mentő tűzoltóautó egy-egy vízágyúval a tetőt hűtötte, annak érdekében, hogy a belső térben tárolódott magas hőmérséklet miatt ne szakadjon le. A helyesen megválasztott taktikának köszönhetően ezt sikerült is megakadályozni.

A stúdióban lévő éghető anyagokat további négy vízsugárral és három úgynevezett mobil vízágyúval oltották a tűzoltók. A délutáni órákban a budaőrsi önkéntes tűzoltók is a helyszínre vonultak, annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak a hivatásos és önkormányzati tűzoltóknak. A tizenegy órán át tartó, megfeszített erőkifejtést igénylő tűzoltásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át más épületre, a teljes eloltás este negyed hétre valósult meg. (Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes) További helyszíni fotókhoz kattints! 

Tovább

Talán ma délután vége lesz az elviselhetetlen 7-8 kilométeres torlódásnak az M1-esen!

m1_torlodas.jpgZsámbék és Herceghalom között több napja lassú haladásra kell számítani. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a gépjárművezetőket, hogy az M1-es autópálya 18-as kilométerszelvényében a Budapest felé vezető oldalon útépítési munkálatokat végeznek. A külső sávot lezárták, a forgalom csak a belső sávon halad. A forgalmi torlódás körülbelül 7 kilométer.

A munkálatok előre láthatólag holnap délutánig tartanak. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetők fokozott figyelmét és türelmét. (fotóillusztrációnk máshol és máskor készült, de a látvány most is ugyanez az érintett szakaszon!)

Megéri? Halált okozó sms olvasás!

sms_vezeteskozben.jpgEgy brit tinédzsert börtönbüntetésre ítéltek halálos baleset okozása miatt. A baleset azért következett be, mert a jármű vezetésekor egy sms-t olvasott. A mobil telefon használatát a közlekedési szabályok Európa-szerte tiltják a jármű vezetése közben. Nem véletlenül, hiszen a mobil telefon bármely típusú használata (telefonálás, sms küldés stb.) rendkívül kockázatos cselekmény. A mobilozás egyrészt elvonja a vezető figyelmét a közlekedéstől, ezáltal a jármű mindenféle kontroll nélkül, folyamatosan halad előre, másrészt pedig a készülék leköti használója egyik kezét, így vészhelyzetben a manőverezési lehetőség is rendkívül korlátozottá válik. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Visszasírod a tavaly nyári EB-hangulatot? Szombaton portugál-magyarral nyit a VB Terasz a Bicske Szíve Parkban, a Város Kemencéjénél!

Kapunyitás 18.00 órakor, gulyásleves pogácsával mindenkinek és hamisítatlan bicskei fociőrület!

spontanbuliorulet.jpgKi ne emlékezne a tavaly nyári bicskei fociőrületre, amikor a Bicske Szíve Parkban együtt szurkoltuk ki az osztrákok elleni bravúros győzelmet, perdültünk őrületes táncra az izlandiak elleni egyenlítés után és sokkoltuk 3 góllal Ronaldoékat? Nos, a hangulat (amihez RÁD is szükség van) ismét visszajöhet a szombat esti Portugália-Magyarország világbajnoki selejtező alkalmával, amely 20.45 órai kezdettel kivetítésre kerül a Város Kemencéjénél. 

Széplaki Árpád főszervező ezúttal is finom - és ami fontos: ingyenes - marha-gulyáslevessel (csipetkével) készül, hozzá friss pogácsát is szervíroz. Hűtött italok tömkelege áll majd rendelkezésre és a fagyipult is működni fog. Kapunyitás 18.00 órakor és bemelegítésnek mindjárt egy Svájc-Lettország mérkőzés megtekintése, aztán a hangolódás után jöhet a nagy csata.

Amennyiben jó helyet szeretnél foglalni családtagjaiddal, baráti asztaltársaságoddal, ne mulaszd el időben megtenni a 20/932-2372-es telefonszámon. Ha betekintenél a tavalyi hangulatba, akkor videók és fotók megtekintéséhez kattints IDE, de a tovább gombra kattintva is találsz néhány nagyszerű fotót!

Szép Dinamik-eredmények a III. Jász Viadalon!

iii_jasz_viadal_dhkse_csapat.jpg"Immár rangsor versenyként is meghirdetett viadalon vett részt a Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület négy sportolója és kísérőik március 18-án. A jászok fővárosának is ismert Jászberény adott ismét helyet a tizenhárom klub, egyesület 130 nevezett versenyzőjének az egész napos összecsapásra. A nemzetközi elvárásoknak is megfelelő versenyen több versenyszámban is lehetett indulni.

Sportolóink fő feladata, hogy pontszerző helyezést érjenek el a Sport Ju Jitsu Szakszövetség versenyzői liszensz megszerzése céljából. Kempokáink remekül helytálltak és kemény küzdelmekben a következő helyezéseket érték el:

Hoffher Tímea: Ne Waza 3. hely

Bárdosi Kende: Fighting System 1.hely Fighting System 4.hely

Goldsmann Balázs: Fighting System 2.hely

Kormos Kata: Fighting System 2. hely, Ne waza 3. hely

A versenyen oldal- és vezető bíróként Metzger Antal ügyelt a szabályok betartására. A csapatot Piros Béla edző is kísérte, támogatta.

Köszönjük mindenkinek a segítséget és gratulálunk minden versenyzőnk pontszerző helyéhez!

Metzger Antal DHKSE elnök"

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu