facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

25 percnyi álomfutballal magabiztos vendéggyőzelem: Polgárdi U19-Bicskei TC U19 2-5 (1-4)

Jakab Dániel mesterhármassal kezdte idényét, Lakatos Márk pedig megszerezte első gólját BTC-színekben!

2017. augusztus 19. - ventil66

dscf4531.JPGMinden edző olyan kezdésről álmodik, amilyennel Földes Gábor fiai kirukkoltak szombaton délelőtt Polgárdiban. A Bicskei TC Czipóth - Peinlich, Klinger, Glück, Kis - Szilágyi, Harangozó, Kiss, Lakatos (Pintér) - Györök (Tokaji), Jakab összetételű csapata az első 25 percben lefutballozta a házigazdákat, Jakab Dániel (5., 26., 75.) és Lakatos Márk (17.) góljaira, illetve a hazai Csóka öngóljára csak Tury Nagy (20.) és Somogyi (72.) tudott válaszolni.

Lőttünk szép átlövésgólt, emelést és ziccert is, s kulcsmomentum volt, hogy mindkét hazai gólt követően 3 percen belül tudtunk újabb góllal válaszolni. Az eredménybe belefért még Jakab Dániel két kihagyott 100 %-os ziccere is. A mai teljesítmény - amely a tabellán máris a 8-ik helyre hozta fel a csapatot) - biztató a jövőre nézve. További helyszíni fotóinkhoz kattints! 

Tovább

A BTC felnőtt labdarúgó csapata 9, az ifjúsági 8 idegenbeli mérkőzéssel kezdi az őszi idényt!

Cikkünkben a teljes őszi felnőtt és ifjúsági sorsolás!

szurkoloi_17osz.jpgVéglegessé vált a Bicskei TC felnőtt és ifjúsági labdarúgó csapatainak őszi sorsolása. A bicskei sportlétesítmény bővítése és felújítása miatt a felnőttek nem kevesebb, mint 9 (ebből 7 bajnoki és 2 kupa), míg az ifjúságiak 8 idegenbeli találkozót vívnak meg egyhuzamban, ami nem kis feladat a kitűzött célok függvényében.

A felnőtt csapat a tervek szerint először október 1-én a Martonvásár, míg az ificsapat október 14-én játszik tétmérkőzést a Kerecsendi Kiss Márton utcai létesítményben - a gyep erősödésétől függően műfüvön vagy élőfüves játéktéren.

A jó hír, hogy a fentiek miatt tavasszal közel 2 hónapig nem mozdulnak ki csapataink Bicskéről és szurkolóink is el lesznek látva bőven hazai meccsekkel a megszokott "katlanban". CSAK A BICSKE! Képünkön a két csapat időbeosztása!

Magyarok kenyere – bicskei vállalkozók is összeöntötték a búzát!

80 ezer nehéz sorsú gyermek jut kenyéradományhoz az ünnepen!

500milliobuzaszem.jpgA Magyarok kenyere programban már több mint 500 tonna búza gyűlt össze az ország valamennyi megyéjéből és a határon túlról – jelentette be Korinek László, a program elindítója a Veszprém megyei Nemeshanyban 2017. augusztus 13-án, ahol összeöntötték az ünnepi kenyérhez a felajánlott gabonát. A felajánlás mennyisége még nem végleges, hiszen sok helyen még folyik az aratás.

A liszt- és kenyéradomány mintegy 80 ezer nehéz sorsú gyermekhez jut majd el, több mint 130 szervezet segítségével, és ebből sütik majd az ünnepi kenyeret is a Somogy megyei Nagybajom községben.

Az elmúlt évekhez hasonlóan bicskei vállalkozók is támogatták adományaikkal a programot. Az idei esztendőben összesen 4600 kg gabonát ajánlott fel: Kontra Imre, Hegedűs Imre, Berecki Sándor, Horváth János és Aradi-Varga Katalin.

Az ünnepi kenyeret Esztergomban szenteli majd meg Erdő Péter bíboros, az Esztergom-Budapesti főegyházmegye érseke.

Gyorsasági egykerék show, Retro Band és tűzijáték az idei augusztus 20-i programban!

2017_augusztus20_plakat_vegleges.jpgMár szombaton este megkezdődik a Bicske Városa által szervezett idei augusztus 20-i ünnepségsorozat. Mint a programból látható, minden korosztály megtalálhatja benne a számára vonzó eseményt, a központi helyszín ezúttal is a Bicske Szíve Park lesz.

Lehetőség nyílik megemlékezni városunk nagyjairól, színes programok várnak a kicsikre, lesz motoros egykerék show (remélhetőleg idén már teljes összhangban a szolgálatban lévő rendőri erőkkel), a mindig fantasztikus hangulatot keltő Retro Band muzsikál és az estét az ilyenkor szokásos tűzijáték zárja.

Változás a bicskei autóbusz menetrendben augusztus 20-án!

albavolan.JPG"Tájékoztatjuk a tisztelt Utazóközönséget, hogy az augusztus 20-ai városi rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében 2017. augusztus 20-án (vasárnap) 15:30-17:30 óra között a Kossuth téren lévő Vajda János Gimnázium előtti buszmegállót érintő menetrendszerinti autóbuszjáratain a fel és leszállás a Szent István úton lévő Vasműszaki előtti buszmegállóban történik.

Megértésüket köszönjük! Bicske Város Önkormányzata"

Napelem igények összeírása - körültekintéssel!

napelem.jpeg"Tájékoztatjuk a Kedves Lakosságot, hogy a napokban a postaládákba behelyezett, napelemek telepítésével kapcsolatos szórólapokon népszerűsítő szolgáltatás magánvállalkozás. A „lakossági összeírás” megfogalmazás megtévesztő lehet azt sugallva, hogy esetleg önkormányzat, vagy más szerv által elindított felmérésről van szó.

Ez nem így van, ezért arra kérjük a Kedves Bicskeieket, hogy körültekintően kezeljék a cég megkeresését.

Bicske Város Önkormányzata"

Álláslehetőség Bicske központjában!

targetallas.jpgBICSKEI MOBILTELEFON & SZÁMÍTÁSTECHNIKAI SZAKÜZLETBE KERESÜNK PC SZERVIZES MUNKATÁRSAT ELADÓI FELADATOKRA IS!

ELVÁRÁS: NAPRAKÉSZ HARDVERES ÉS SZOFTVERES ISMERETEK PC ÉS MOBILTELEFON TERÜLETEN. HARDVERES KÉZÜGYESSÉG, ÉS JÓ KOMMUNIKÁCIÓS KÉSZSÉG. ANGOL NYELVTUDÁS TÁRSALGÁSI SZINTEN.

FÉNYKÉPES ÖNÉLETRAJZOKAT a targetcomp.gsm@gmail.com címre várjuk.

A nyomasztó fölény ellenére csalódás az idénynyitón: Tordas-Bicskei TC 0-0

41 percet játszott emberelőnyben a BTC, mégsem sikerült betalálnia!

dscf4479.JPGElérkezett a várva várt idénynyitó bajnoki forduló a bicskei szurkolók számára is és a verhetőnek tűnő Tordas gárdájához látogattak Móriék, azonban a végeredmény a csalódást jelentő gól nélküli döntetlen lett. Korolovszky Gábor vezető edző nagyot javított a tavaszhoz képest (akkor 6-1-es bicskei siker született Tordason) csapatán mind játékminőségben, mind pedig küzdőszellemben. Móri Tamás játékos-edző a Milinte 0 - Katona 5, Sötét 6, Máj 6, Dukon 6 - Szilágyi 5, Facskó 5 - Godslove 5, Móri 6, Köntös 5 - Németh 5 összetételű kezdőt küldte pályára, míg csereként Tornyai 6 (46.p. Szilágyi helyett), Molnár A. 6 (62.p. Facskó helyett) és Peinlich 0 (70.p. Móri helyett) kapott ezúttal játéklehetőséget.

Kellemes labdarúgóidőben Szűcs László sípszavára kezdődött a játék, amely hullámzó első negyedórát hozott, igazi gólhelyzet nélkül. A 18. percben Szilágyi vette át jól a labdát a kaputól 10 méterre, azonban a védők az utolsó pillanatban kikanalazták előle. Hatalmas akarással játszott a Tordas, a védők piócaként tapadtak támadóinkra, levegőt sem hagyva időnként nekik. Az ivószünet után a 23. percben Godslove cselezgetett, majd a kipattanót 20 méterről Szilágyi bombázta fölé. A 28. percben Móri vezette a labdát középen, majd 18-ról rászúrta, Szabó a jobb felső sarokból tornázta ki a játékszert. A 34. percben Kun egy csel után lőtt 17 méterről, Milinte biztosan fogta a lövést. A 37. percben Németh vette át jól Sötét előre ívelését és a jobbösszekötő helyéről 18 méterről leadott lövése centiméterekkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 38. percben Pongrácz tette le a bal szélen Balassának a labdát, aki beljebb lépve 14 méterről éppen Milinte kezébe lőtt. A 41. percben Köntös 19 méteres szabadrúgása a sorfalról pattant szögletre. Jó iramú, de közepes színvonalú első játékrész után vonultak pihenőre a csapatok. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Búcsú - augusztus 18-án pénteken lesz Terike óvó néni temetése!

terike_ido-2_0.jpgRemegő kézzel, szinte dühösen írom e bejegyzés minden szavát, hasítva visszhangzik a fülemben minden egyes billentyű leütése. Miért, miért és újra csak miért? Válasz - nincs. Pár napja együtt álltunk sorba még a postán, szinte naponta jött velem szemben kerékpárján és ilyenkor önkéntelenül eszembe juttatta minden alkalommal, hogy milyen jó dolga is volt a gyermekemnek abban az óvodában, ahol lelkiismeretesen megadták neki az alapokat a cseperedés útjának legelején.

Szeretet hatotta át a légkört a munkájában és ugyanezt éreztük mindannyian a közösségi élet szervezése során számtalanszor. Nyugalmat és gondoskodást sugárzott Terike minden gesztusa és bő két évtizedes ismeretségünk során egészen biztos, hogy soha nem láttam türelmetlennek vagy indulatosnak. 

Szeretet, nyugalom, gondoskodás. Talán ezt hiányolták tőle "odafent" és kívánom, hogy ő is megkapja ugyanezt - mindörökké!