facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

BÖKKENŐ: mi az, ami nem tetszik Bicskén?

Te is megírhatod, amin változtatnál vagy javítanál városunkban

2014. október 01. - ventil66

Új sorozatunkban azokat a jelenségeket, állapotokat vagy helyzeteket tárjuk fel, amelyek lakossági körben elégedetlenségre adnak okot. Természetesen nagy számban foglalkozunk infrastruktúrális, közlekedési, környezetvédelmi vagy a fejlesztések hiányából adódó visszásságokkal, ezért kérünk, hogy az INFOBOX-ba Te is küldd el - fényképpel kiegészített - jelzésed, véleményed, értékelésed! Külön megköszönjük, ha megoldási javaslatot is küldesz, ami elősegítheti a gyors eredményt.

Ízelítőül néhány "apróság".

IMAG1263.jpgSebességkorlátozó tábla a Szent István úton, "az őrület határán". Nyilván a korábbi balesetek valamint a jövőbeniek elkerülése generálta mintegy 300 méteres szakaszon az igen szigorú sebességhatárt. Tapasztalatunk szerint jóval optimálisabb lenne a számos helyen alkalmazott 40 km/óra. Helyszíni tesztelésünk során több gépkocsival is csak kettes sebességfokozatban tudtuk le a távot, ami több károsanyag kibocsátást is jelent az  itt élők számára az alacsonyabb sebességfokozat és magasabb fordulatszám miatt. 

2014-10-01 12-39-42-687.jpgA hírhedt Móricz Zsigmond utcai (Nagyállomás melletti) "sivatag". Ott jártunkkor is kb. 2-3 percenként érkeztek a kamionok és a 20 km/órás korlátozás a jelek szerint továbbra sem megoldás, mert ilyen sebességnél is óriási a porfelhő, ami pillanatok alatt ellepte a tudósító gépkocsiját is. Meggyőződésünk azonban, hogy a por nemcsak a kamionok kérdése, mert személyautók esetében is erős a felszálló por. Talán segíthetne az útburkolat korszerűsítése és/vagy rendszeres tisztítása, de mindenekelőtt az átrakó lakott területen kívűlre költöztetése.

IMAG1262.jpgBicske-alsó kisállomás, Budapest felől érkezők oldala. Az évek óta növekvő bicskei vasúti utasforgalom ellenére csak minimális fejlesztés, felújítás történt, az is inkább a túlsó oldalon. Ezen az oldalon óriási kátyúk (egészen a temetőig), töredezett útburkolat nehezítik az utasra várakozó autósok dolgát és a parkolás is megoldatlan a nehézkes manőverezés miatt. Javaslatunk egy teljes felújítás, aszfaltozás, parkolók térkövezése, szegélykövezése és forgalom szabályozás egészen a temetőtől a peronig. Még több BÖKKENŐ-höz kattints!IMAG1153.jpgA bicskei "Roland Garros". Lesújtó állapotban a közel 10 éve átadott három teniszpálya közül a képen látható kettő. A probléma nemcsak a karbantartási költségekben rejlik, hanem egész egyszerűen nincs annyi sportolni vágyó (akár iskolás is) a városban, amely megtöltene a szabadtéri szezonban három teniszpályát.

IMAG1273.jpgÉs még mindig BTC. A félbemaradt műfüves edzőpálya beruházás, a kerítés is már csak részben áll. Talán van esély pályázati forrást bevonni a pálya befejezéséhez és a téli időszakban a centerpálya tehermentesítésére, csapataink edzéslehetőségének folyamatos biztosítására. A BTC elnökével hamarosan elkészülő interjúnkban erre is rá fogunk kérdezni.

IMAG1274.jpgIllegális szemét a Táncsics utca meghosszabbítása mentén. Részben átvállalva, folytatva a helyi médiák ezirányban kifejtett erőfeszítéseit a - végtelenségig - küzdeni fogunk az illegális szemét és mocsok ellen. Várjuk jelzésed, ha illegális szeméttel találkozol!

IMAG1271.jpgÉs a végére egy "örökzöld" ipari műemlék. Reménykedünk, hogy nem kell az Eocén Program maradványait az örökkévalóságnak átadni, hanem végre készül aktuális és teljesíthető koncepció a terület hasznosítására, fejlesztésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr866750177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.