facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

5 éves a Városi Tanuszoda!

Interjú Nagy György uszoda vezetővel

2014. október 07. - ventil66

IMAG1316.jpgA jeles évforduló alkalmával Nagy György uszoda vezetőt kérdeztük.

2060: Gyuri, mióta dolgozol és milyen pozíciókban a városi sportéletben?

Nagy: Bicskén a sporttevékenységemet még 1975 őszén kezdtem el a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban, a katonai szolgálatom ideje alatt labdarúgóként, az akkori Bicskei Spartacus TC-ben. A kezdeti sikerek után a megyei első osztály 5-ik helyén végeztünk, de a csapat szétesett. A régóta itt futballozó játékostársaim közül Komlós Lajos, Leitgib János, Leitgib László, Szilicsány Antal, Csömöre Csaba, Juhász Ferenc, Tolnai István, Gyalog János, Török Mihály, Horváth Gyula, Vincze László és a többiek abbahagyták vagy éppen eligazoltak más csapathoz. Én pedig itt maradtam hírmondónak. 1979-ben az akkori elnök Prockl Jenő barátom az Egyesület akkori elnöke felkért, hogy az Egyesületen belül vegyem át az akkori tömegsport szervezését, irányítását Talics Mihálytól. Ettől kezdődően napjainkig is végzem a szabadidő hasznos eltöltésére, szakosodott szabadidősport szervezését, irányítását. Az 1995 májusától kezdődően önálló egyesületként működő Bicskei Szabadidősport Egyesület elnökeként szervezem és irányítom az Egyesület munkáját. Jelenleg az asztalitenisz csapatunk működik szakosztályi keretek között, immár 15-ik éve a megyei bajnokságban. Folyamatosan benne vagyok a városi sportéletben. 1979 óta egyetlen egy "Bicskei Napok" sportrendezvényről sem hiányoztam, mint rendező. Többször voltam már a Bicskei Torna Club vezetőségében is. 1990-91 között megválasztottak az Egyesület elnökének, de egy súlyos sportbalesetem miatt (a térdemet átvágva, kivágtak egy éket a csontozatomból) lemondtam az elnöki feladatok további végzését, mivel hónapokig nyomtam a betegágyat. Azóta mozgásomban korlátozva élek és sportolok napjainkban is a kispályás labdarúgó bajnokságokban, szerepelek, és alkalmanként úszok. Jelenleg társadalmi munkámmal már évek óta segítem a Bicskei TC technikai feladatait, a Városi TV sportrovat szerkesztését és a Szabadidősport Egyesület munkáját.

2060: Hogyan lettél a Városi Tanuszoda vezetője?

Nagy: 2009-ben az uszoda megnyitása előtt pályázatot nyújtottam be az üzemeltető cég, a Kerex Bicske Tanuszoda Kft felé, akiknek a vezetői annak rendje és módja szerint a jelölteket meghívták elbeszélgetésre és én lettem a több jelöltből a kiválasztott, aminek nagyon örültem. Munkámmal igyekszem meghálálni azt a bizalmat, amit az üzemeltető cég és Bicske Város Képviselő Testülete belém helyezett. Büszke vagyok az elmúlt években végzett szakmai tevékenységünkre, hiszen a kollektíva munkáját minősíti, hogy rendre csak dicsérő szavakat kapunk az uszoda használói részéről.

2060: Milyen pénzügyi háttérrel valósult meg a beruházás?

Nagy: A három PPP-projekt keretében meghirdetett uszodaépítést a Kerex Uszodatechnika Kft nyerte el 2008-ban, akik igen nagy múlttal rendelkeznek az uszodák megépítésében és üzemeltetésében. A háromoldalú szerződés alapján az első három évben a minisztérium és az önkormányzat finanszírozta az üzemeltető havonkénti költségeit. Mindezt az állam nem tartotta jónak, ezért 2012 december végén végleg visszavásárolta az építtetőtől az egész uszodát és átadta a használati jogot Bicske Város Önkormányzatának. Folytatáshoz kattints!

2060: Ki és milyen formában üzemelteti jelenleg az uszodát?

Nagy: Szeptember közepéig az uszoda tulajdonosa a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt volt, attól kezdődően Bicske Város Önkormányzat lett a létesítmény tulajdonosa. Az Önkormányzat Képviselő Testülete határozata alapján egyelőre továbbra is a Kerex Bicske Tanuszoda Kft látja el a zökkenőmentes üzemeltetési feladatokat. A Kft-ben remek szakemberekkel dolgozhatok együtt, akik maximálisan végzik feladataikat, ezért a szakmáért élnek halnak. Hogy ki fogja a jövőben üzemeltetni, azt majd a pályázati kiírás után tudhatjuk meg. Szakembereink készen állnak arra, hogy az elkezdett úton haladjunk tovább.

2060: Nyereséges vagy veszteséges vállalkozás? Ha veszteséges, ki állja a "ceh"-et?

Nagy: Mivel Bicske Város Önkormányzata működteti uszodánkat így ebből adódóan az összes bevétel és kiadás az Önkormányzatunkat illeti meg. Egy ilyen uszodát, amely a bicskei és a kistérségi lakosoknak biztosít rendszeres sportolási lehetőséget, fenntartani és gazdaságosan üzemeltetni nagyon nehéz, de nagy örömünkre szolgálhat az a tény, hogy az elmúlt öt évben biztonságosan és minőségileg kifogástalanul tudtuk üzemeltetni.

2060: Kikből áll a munkatársi gárdád?

Nagy: Öt képzett uszodamester, vízvisszaforgató és elsősegélynyújtásból levizsgázott személy végzi az uszodamesteri és a gépészeti feladatokat. Három pénztáros/takarító fogadja a vendégeket a bejárati pénztárnál, akik gondoskodnak arról, hogy minden kedves vendég az árlistában szereplő jegyárakból mindig a családbarát elven működő legkedvezőbb jegyet vásárolja meg. További feladatuk, hogy a létesítmény összes helyiségeiben rend és tisztaság legyen. Egy fő közfoglalkoztatású dolgozó segíti az épületen belüli takarítást és egy fő a kertészeti munkák, elvégzésében vesz részt. Elégedett vagyok valamennyi munkatársam munkájával, akik maximálisan elvégzik azokat a feladatokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy tovább gyarapítsuk az uszodáról kialakult jó véleményeket. Itt szeretném felhívni kedves vendégeink figyelmét, saját és mások egészségmegőrzése érdekében, hogy a házirendben leírtakat az uszoda használata során továbbra is szíveskedjenek betartani.

2060: Kik veszik igénybe rendszeresen az uszodát?

Nagy: Hétköznapjainkban a reggel 6.00-7.30 óra közötti rendszeres úszók a középkorosztály tagjai. A törzsidőszakban 8.00-16.00 óra között városunk intézményeibe járó (óvodák, iskolák) és a kistérség diákjai használják rendszeresen uszodánkat. 16.00 óra után a nagyközönség veheti igénybe úgy a wellness-t, mint a tanmedencét és a nagymedence sávjait. Úszóoktatások zajlanak 19.00 óráig, de közben a medencék felét záróráig használhatja a nagyközönség. Kedden és csütörtökön 19.00-20.00 óra között vízitornán vesznek részt az idősebb korosztály tagjai. Hétfőn, kedden és csütörtökön 15.00-17.00 óra között vízilabda oktatás zajlik a nagymedencében. Szombaton 9.00-11.00 óra között bébiúszó-oktatás zajlik a tanmedencében.

2060: Hány fő a heti látogató létszám?

Nagy: Havi létszámot tudok mondani. Az iskolai időszakban a szeptembertől május végéig tartó időszakban a havi átlag 6000 fő, ebből az október, a február és a március egy kicsit erősebb. Leggyengébb a látogatottság a június, július és az augusztusi hónapokban. Olvasóink figyelmébe ajánlom, hogy a hétvégi napokat használják ki, hiszen ezeken a napokon elég gyér a látogatottság uszodánkban. Szombat-vasárnap folyamatosan nyitva vagyunk 9.00-20.00 óra között a wellness-sziget teljes használatával együtt.

2060: Milyen akciók, kedvezmények vannak?

Nagy: A vállalatok és kft-k részére a 10 fő feletti nagycsoportos jegyeket 650 Ft/fő/alkalom áron adjuk. A helyi sportegyesületi tagoknak 10 fő feletti részvétel esetében 300 Ft/fő/alkalom. Tudom ajánlani a nagycsaládosok kedvező belépőit, amelyek ára csak az úszásra 1600 Ft (2 felnőtt, 5 gyermek) és a családi kombinált jegyárunk 2600 Ft (2 felnőtt+5 gyermek). A mozgáskorlátozottak 300 Ft-ért, két fő segítő pedig 50-50 Ft-ért válthat kísérőjegyet. Minden korosztály számára lehetőség van a 10 alkalmas bérletek megvásárlására, amelyet szabadon használhat fel az adott évben ill. a következő év során.

2060: Milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni az épületen belül?

Nagy: Az uszodai szolgáltatásunk ( az úszás és a wellness-használat) mellett lassan beindul a vendéglátó egység (Büfé Snack Bár) és a szolárium, valamint a masszázs. A wellness szigeten található infra és finn szauna mellett a pezsgő és a merülő medence használata külön szolgáltatás. Az emeleten található fittness és a kondi terem beüzemelésére, működtetésére várjuk a magánvállalkozók jelentkezését. Az uszoda területén található Város Kemencéjét mindenki használhatja, aki előzetesen egyezteti a használati időpontot bent az uszoda irodában.

2060: Mit tartasz az elmúlt 5 év legnagyobb sikerének?

Nagy: Az elmúlt időszakban nagyon sok család ismerte meg uszodánkat, remélem a jó oldaláról. Nagyon sokan tanultak meg úszni a létesítményünkben. Hála Istennek, hogy az eltelt több mint 5 évben egyetlen súlyos sérülés sem fordult elő létesítményünkben. Rendkívül jó kapcsolatot sikerült kiépítenem a vendégekkel, az intézmények vezetőivel, és a Polgármesteri Hivatal dolgozóival. Büszke vagyok arra, hogy a víz minősége az év során az ÁNTSZ és a saját valamint a vendégek megítélése szerint is kifogástalan. Továbbá arra is, hogy a kistérségből és azon kívüli területekről egyre nagyobb érdeklődés van az uszoda használat iránt. Uszodánkban megrendezett Bicskei Napos, a diákolimpiai és az adventi úszóversenyek egyre nagyobb sikert élveznek a látogatói, nézői körben.

2060: Mi az, ami nem sikerült, illetve amiben változtatnál?

Nagy: Nem gondolom, hogy van olyan dolog, ami ne sikerült volna az elmúlt 5 évben és ez köszönhető a Képviselőknek, akik mindenben és mindenkor partnerek az együttműködésben. Mivel mi egyfajta szolgáltatást nyújtunk a lakosság részére, ezért a változtatással kapcsolatban várom a lakossági visszajelzéseket, igényeket az uszoda még színvonalasabbá tételében, és azok tudatában tudok előterjesztéssel élni a Képviselő testület felé.

2060: Lesznek újítások, változások a közeljövőben?

Nagy: Voltak elképzeléseink ötleteink az uszoda és környékének a bővítésére, de ezzel kapcsolatban a hivatalos tájékoztatás nem az én feladatom. Hogy én mit szeretnék, azt már 1995-96-ban megfogalmaztam, a szabadidősport egyesület által leírtak szerint egy olyan szabadidőközpontot, amelyben minden mozogni vágyó bicskei vagy nem bicskei, idős vagy fiatal lakos megtalálja a számára kedvező sportolási lehetőségeket. Ezek közül az álmok közül már megvalósult az uszoda és a játszótér. Nagyon bízom abban, hogy kormányunk segítségével az elkövetkezendő pár évben a bicskei sport infrastruktúrája (sportcsarnok a szabadidőközpontban, egy labdarúgó műfüves pálya, fedett nézőtéri lelátó, egy kicsit komolyabb létesítmény a városi sporttelepen és minden intézménynek nagyságához szükséges méretű tornatermek megépülésével) méltó helyre kerül.

2060: Gondoltad volna-e, hogy amikor - jelen sorok írójával együtt - 1996-ban létrehoztad a Sportcsarnok és Tanuszoda létrehozására indított "Bicske Város Sportjáért" Közalapítványt, egy szép napon Te fogod vezetni az intézményt?

Nagy: Csak titokban mertem bízni abban, hogy ennek a szép létesítménynek én leszek a vezetője. A megnyitás előtti időszaktól kezdődően úgy érzem, hogy mindent megtettem és mindent megteszek annak érdekében, hogy amíg itt dolgozom, a munkámat a teljesség igényével végezzem mindenki megelégedésére. Végezetül azt kívánom, hogy - amit anno annak idején közösen elindítottunk (és 2006-ban egy Felcsút-Bicske öregfiúk barátságos labdarúgó mérkőzés után Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök úr is nagyon jó ötletnek tartott) - a nagy kettős cél valósuljon meg, még a MI életünkben.

IMAG1313.jpg

IMAG1318.jpg

IMAG1317.jpg

IMAG1315.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr826766625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása