facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Bárki előtt nyitva áll az ajtóm!

Első interjú Pálffy Károly polgármesterrel

2014. október 14. - ventil66

IMAG1362.jpg2060: Engedje meg, hogy olvasóink nevében is ezúton gratuláljunk polgármesterré választásához. Mit érzett az eredmény kihirdetésekor?

Pálffy: Kissé kavarogtak a gondolatok, az érzelmek bennem. Idő kellett, hogy felfogjam, mekkora felelősséggel és súllyal járó feladatra kaptam bizalmat. Nagy feladat, nagy kihívás számomra.

2060: Hány ember segítette a kampányban?

Pálffy: A választókörzetekben dolgozó önkéntesekkel együtt kb. 60-70 szimpatizáns végzett napi feladatot (aláírás gyűjtés, delegáltak szervezése, plakátolás, szórólapozás, stb.). Nem győzöm eleget hangsúlyozni köszönetemet áldozatos munkájukért.

2060: Minden idők legfiatalabb bicskei polgármestere. Elég erősnek érzi magát a feladathoz?

Pálffy: A küldetésem elvégzéséhez erőt ad Isten, a család, a barátok és a bicskei emberek szeretete. Mindehhez párosulnia kell a széleskörű összefogásnak, minden bicskei ember segítségének, odaadásának.

2060: Intő jelnek tartja-e, hogy a szavazókörökben megjelentek 45,83 %-a nem Önre szavazott?

Pálffy: A szavazási eredmény legfőbb üzenete: az emberek több mint a fele ránk, rám szavazott, azaz jónak ítélték meg az eddigi irányt. Igyekszem a választók másik felének is előremutató, elfogadható perspektívát kínálni. A bicskeiek 100 %-ának polgármestere akarok lenni!

2060: Elégedett-e az új Képviselő Testület összetételével?

Pálffy: Többféle palettát fed le az új összetétel, érvényesülni fog benne többféle társadalmi és szakmai koncepció. Az a tény, hogy minden választókörzetben nyertünk, nem csökkenti a nyitottságunkat. A szélsőségektől eltekintve elfogadunk más nézőpontot is, megítélésem szerint jól fogunk tudni együtt dolgozni a többi pártot képviselőkkel is.

2060: Mikor kezdi a munkát az új Testület?

Pálffy: A jogorvoslati határidők lejártával terveim szerint 2 héten belül megalakul az új Testület, s ekkor lesz az ünnepélyes eskütétel is. Folytatáshoz kattints!

IMAG1357.jpg2060: Melyek voltak és lesznek első polgármesteri teendői?

Pálffy: Elöször is a széleskörű köszönetnyilvánítás, majd a Testület és a bizottságok munkájának mielőbbi előkészítése. Legalább ilyen fontosnak tartom a bicskei vállalkozók, vállalkozások mielőbbi összehívását, mert az új munkahelyek teremtése érdekében erősíteni szeretném őket. Ehhez illeszkedik az EU azon támogatási irányelve, hogy az uniós források 60 %-át a kis- és középvállalkozásokra szeretnék fordítani a következő ciklusban. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani a novemberben induló folyamatban.

2060: Mit tesz a kommunikáció javításáért?

Pálffy: Elismerem, ezen a téren van mit javítani. Elsőként az önkormányzat internetes oldalának teljes átalakítását tervezem, nyomtatványok, ügyintézési lehetőségek széles körű elhelyezésével és az oldal áttekinthetőbbé tételével. Szeretném, ha a bicskei polgárok mindig időben értesülnének terveinkről.

2060: Illúzió egy konszenzuson alapuló egységes Bicske víziója?

Pálffy: Bármit is csinálunk, olyan soha nem lesz, hogy a polgárok 100 %-ának tetszeni fog, ez valóban illúzió. Mindig a város egészét kell figyelembe venni, az egyéni érdek sohasem írhatja felül a közösség érdekét. Egységes, egymásra is nyitott emberekből álló bicskei társadalmat szeretnék, hiszen az ő érdekükben történik minden. Bárki előtt mindig nyitva áll az ajtóm, ha problémája van!

2060: Lesz amit másképp fog csinálni elődjéhez képest?

Pálffy: Ilyen mindig is lesz, hiszen nem vagyunk egyformák. Szeretnék még nagyobb hangsúlyt helyezni a helyi értékre. Helyi érték alatt a helyi embert, a helyi kultúrát, infrastruktúrát, a helyi termékeket és a helyi sajátosságokat értem. A miniszterelnök úr is kinyilvánította többször is, hogy a bicskeiek híresek a lojalitásukról és identitásukról.

2060: Móricz Zsigmond utcai porszennyezés sokadjára. Miben reménykedhetnek az ott élők?

Pálffy: Nem állunk le a megoldás keresésével. A fejlesztési tervek mielőbbi megvalósítása mellett folyamatosan keressük a jogi és technikai megoldásokat munkatársaimmal, mint ahogy a porosabb nyári napokon többszöri locsolással is igyekeztünk enyhíteni a gondokon.

2060: Milyen a kapcsolata a jelenlegi kormányzattal?

Pálffy: Elődömnek Tessely Zoltánnak köszönhetően jól állunk ezen a téren. Azzal a törvényi változással, hogy kettévált a képviselői illetve polgármesteri funkció, megváltozott az országgyűlési képviselők feladatköre, tevékenysége is. Több idejük marad a kapcsolatok erősítésére, s ebben maradéktalanul számítunk Zoltánra. Nem titok, hogy a miniszterelnök úr most vasárnap is Bicskén járt, ellátogatott az uszodába, majd irodánkban értékelte az eredményeket. Igyekszünk hasznosítani kötődését a város javára.

2060: Végül mit üzen az Önre és a nem Önre szavazóknak?

Pálffy: A választók meghatározták az irányt 5 esztendőre. Mindenkitől összefogást kérek annak érdekében, hogy együtt tegyük sikeressé a várost. Tudom, hogy a nem rám szavazók is szeretik Bicskét!

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr416789517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

papustol 2014.10.20. 20:37:58

Kedves Barátom! Szívből kívánom,hogy Bicske történelmében meghatározó időszakot legyél képes az emberekkel közösen történelembe bele vésni!Minden emberben ott lakik valahol az a bizonyos gyermek,aki annak idején tiszta szívvel és környezetének szeretetével jött erre a világra! Meg kell szólaltatni azt a régi énünket ahhoz,hogy az idők alatt felhalmozott sérelmek,sértődések,keserűségek,megaláztatások feledésbe merüljön! Aztán megint egy közösségként legyünk képesek győzni azokon akik keserítik életünket! Kívánok neked és csapatodnak sok türelmet,hogy sok mosolygó boldog ember legyen a hátad mögött!Függetlenül az eddigi hova tartozásuktól. Üdv.Papus-tol.
süti beállítások módosítása