facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

CSAK A BICSKE! - Hogyan tovább BTC?

Széplaki Árpád elnök nyilatkozik oldalunknak - nemcsak fociról

2014. október 15. - ventil66

IMAG1350_1.jpg2060: Bírja még a családod?

Széplaki: Az elmúlt 6-8 évben megszokták, megértették, hogy a BTC érdekében végzett munka igazából egy életforma. A klubot vezetni felér egy önálló vállalkozás irányításával, ráadásul jókora gazdasági és társadalmi felelősséggel jár. Ezen kívűl azt hiszem bármelyik családban nehezen viselik hosszú távon, ha a családfő az estéit a sporttelepen tölti vagy éppen a vasárnapi ebédről hiányzik mérkőzés miatt.

2060: Hogyan lettél a BTC elnöke?

Széplaki: A 2006-os elnökség lemondását követően a Dr.Bourgla Ossamah vezetése alatt lettem a klub pénzügyi vezetője, majd távozasa után két átmeneti évre lettem klubvezető, s ezután a teljes tisztújítás során kerültem újabb 4 évre az egyesület élére.

2060: Kik alkotják a jelenlegi elnökséget?

Széplaki: A Csörgöl Ákos, Szigeti Imre, Báder Antal, Németh Tibor, Tessely Zoltán, Klébert Enikő és jómagam alkotta grémium összetétele ötvözi a tradíciót az újkori szellemiséggel. Talán ennek is köszönhető, hogy igen sikeres 6 év áll mögöttünk annak ellenére, hogy egy „jóindulatú” szülői feljelentésnek köszönhetően másfél évig még a legitimitásunkat is megkérdőjelezték.

2060: Sok legenda kering a Puskás Ferenc Akadémiával fennálló együttműködésről. Széplaki: Regnálásunk első elnökségi ülésén sokkoló volt az elképzelés, de úgy láttam, hogy csak egy ilyen együttműködés segíthet a klub fenntartásában, életben maradásában. Az Orbán Viktor későbbi miniszterelnök jelenlétében aláírt megállapodás révén stabilizálni tudtuk a klub költségvetését, képzett játékosokat kaptunk kölcsön az eredményes szereplés érdekében és a létesítményhelyzetünk javításában is előre tudtunk lépni. A közvélemény által gondoltnál jóval kevésbé politikafüggő a BTC jelenlegi működése. Folytatáshoz kattints!

2060: Hány szakosztálya van jelenleg a BTC-nek, hányan sportolnak a klubban?

Széplaki: A 7 utánpótlás és egy felnőtt csapattal működő labdarúgás mellett van női és – most újra indult – férfi kézilabda szakosztályunk, van egy tömegsport szinten működő tenisz szakosztályunk és remélem hamarosan újra tudjuk indítani a két évig nagy sikerrel szereplő kosárlabda csapatot is. Több mint 150 igazolt sportolóval rendelkezünk.

2060: Milyen költségvetéssel dolgoztok?

Széplaki: Most már több éve évi 19-22 millió forintból gazdálkodunk. Idén ebből 8 milliót kapunk az Önkormányzattól, 6,1 milliót a TAO (cégek által az adó terhére nyújtható támogatás – a szerk.) működési támogatási alapjából, 2,1 milliót a T-Mobile-tól az adótorony bérleti díjára. A fennmaradó részt szponzorációból, jegybevételből, sportbálból, a Bicskei Búcsúból, SZJA 1 %-okból és a gyengén befolyó tagdíjakból fedezzük.

2060: Mire nyújt lehetőséget a TAO-támogatás?

Széplaki: Nagyobb részt létesítmény fejlesztésre fordítható, ebből idén megnyertünk 55 MFt-ot, aminek 30 %-át az Önkormányzat segítségével önerőként kellett felmutatnunk. Ezt a pénzt az öltöző épület bővítésére és felújítására tudjuk felhasználni, a centerpálya valamint az edzőpálya elkészítésére újabb pályázatot adtunk be. Egy másik TAO-forrás 10 millió forintot biztosít az utánpótlás fenntartására, amihez 10 % önerőt kellett felmutatnunk. Ezen a ponton kell külön is megköszönnöm azoknak a cégeknek (Magyarmet, Bicskei MgRt, Arany Sas és Oroszlán Patikák, Renet-Ing Kft, Semicont Kft és a Magyar Telekom T-Mobile) a támogatást, akik a TAO lehetősége révén külön részünkre cimezték ezeket a pénzeket.

2060: Beszéljünk a sokak által imádott és gyűlölt futballról?

Széplaki: Néhány éve igen zűrzavaros volt a bicskei futball helyzete, hiszen az NB III-as szereplés mellett árnyékcsapatként létrejött a bicskei fiatalokat tömörítő Bicske II. Az NB III-ból való kiesés után szélnek eresztettük az akkori felnőtt csapatot és a Bicske II-vel egyesülve, kiegészítve két rutinos rókával (Megyesi, Földes) ütőképes gárda alakult ki. Ezt fémjelzi az elmúlt két év 5-ik és 4-ik helyezése a megyei első osztályú bajnokságban. Mindehhez nagyban hozzájárult a Kiss Csaba vezette bicskei B-közép szurkolótábora is, amely évek óta fantasztikus hangulatot varázsol pályánkra, odaadóan buzdítja a fiúkat idegenben is.

2060: Jelenleg a kieső helyen tanyázik csapatunk. Várható-e edzőváltás?

Széplaki: Valóban gyászos az idei szereplés, keressük-kutatjuk az okokat, hiszen a játékosállományunk alapján bizton állíthatom, hogy a mezőny első felében lenne a helyünk. Nincs válságstáb, Erdész Ferenc vezető edzőnek kell felráznia sorozatban 4 vereség után a BTC csapatát. Helyzetünket nehezíti, hogy az utánpótlás csapatunk létszámhiányos kiállásai miatt felnőtt csapatunktól már 2 büntetőpontot is levont a szövetség a hatályos rendelkezések alapján. Azóta ezt a problémát orvosoltuk számos új fiatal leigazolásával.

2060: Hogyan vizionálod a 102 éves klub jövőjét?

Széplaki: A BTC nemcsak egy klub, hanem a város sportéletének kulcsa is egyben. Ideális a kapcsolódásunk a sokat dolgozó technikai vezetőnk, Nagy György révén a Bicskei Szabadidősport Egyesülethez, hiszen így biztosítani tudjuk nemcsak a verseny-, hanem a tömegsport igények kiszolgálását is. A bicskei sport jövője a sportlétesítmény helyzet rendezésében rejlik. A BTC Sporttelep fejlesztésén kívűl már a fiókomban van az Uszoda melletti Bicske Szíve Parkban felépítendő új Sportcsarnok terve is. Ezutóbbi révén számos szakosztály indítása és működtetése válik lehetővé.

2060: Nem irigyelünk az előtted álló időszak feladatai miatt, amelyek megvalósításához sok erőt kívánunk! CSAK A BICSKE!

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr486793997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.