facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

KONYHATÜNDÉR: Sütőtökkrémleves pirított baconnel és tökmaggal

2014. október 19. - ventil66

32825_sutotokkremleves_n_1413697495.jpg_450x450

Mai receptajánlatunk egy könnyen elkészíthető pikáns finomság, a sütőtökkrémleves.

Hozzávalók 4 fő részére: 80 dkg sütőtök nyersen, tisztítva 20 dkg krumpli, 2 dl fehérbor, 3 evőkanál kristálycukor, 1-1,5 l forró víz, 2 zöldségleveskocka, 2 dl tejszín, só, szerecsendió, 10 dkg bacon, 1 nagy fej lilahagyma, 2 marék tökmag.

Elkészítés: A bacont felcsíkozzuk, a hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy kb. 4 literes lábasban kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát is hozzáadva összepároljuk. Szűrőkanállal kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a felkockázott sütőtököt és krumplit, megszórjuk a kristálycukorral, és élénk tűzön kissé karamellizáljuk. Felöntjük a borral, továbbra is erős tűzön pirítjuk. Ezt követően annyi forró vizet adunk hozzá, amennyi ellepi a zöldségeket, beleteszünk 2 leveskockát, és lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Közben száraz serpenyőben megpirítunk 2 marék tökmagot. Ha megpuhult a tök, botmixerrel pürésítjük, felöntük a tejszínnel, összeforraljuk. Ha szükséges, még sózzuk, szerecsendióval illatosítjuk, és azonnal tálaljuk. A tetejére kanalazunk a hagymás baconből és a tökmagból.

Jó étvágyat! (Beküldő: Mandulakonyha)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr636806885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.