facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Ha tényleg beteg vagy, 289 ezer forintot kérhetsz vissza a NAV-tól, tudtad?

Bár már évek óta jár adókedvezmény bizonyos betegségben szenvedőknek, de sokan nem veszik igénybe, mert nem tudnak róla!

2014. október 25. - ventil66

pénz.jpgRengeteg pénz jár vissza ha valóban beteg vagy.

Ha tényleg beteg vagy, akár 289 ezer forintot is visszakérhetsz a NAV-tól. Rengeteg betegség után jár adókedvezmény Magyarországon, ilyen például a cukorbetegség is. A cukorbetegek egy része idén minden hónapban öt ezer forintot kaphat.Az érintett személyek 5 évre visszamenőleg igényelhetik az adókedvezményt, így jelentős összeg ütheti a markukat, majd minden hónapban annyi amennyi megilleti őket. Ez az adókedvezmény már hosszú évek óta létezik és igényelhető, de nagyon sokan nem veszik igénybe akiket megillet, mert sokan nem is tudnak róla, sokan pedig félnek bevallani a munkahelyükön az egészségügyi problémájukat. A ténylegesen beteg embereket számos jogszabállyal is megtámogatják!

A hatályos jogszabályok alapján a súlyosan fogyatékos embertársaink a minimálbért 5 százalékának megfelelő összeget kaphatnak adókedvezményként. Ez jelenleg 5075 forint, melyet jogszabályban is rögzítettek, hogy kik vehetik igénybe. Igénybe vehetik például a süketek, végtaghiánnyal küzdő emberek és a cukorbetegek egy része is. Érdemes tájékozódni még akkor is ha olyan szerencsések vagyunk, hogy nekünk biztosan nem jár, mert könnyen lehet, hogy az ismeretségi körünkben van olyan akinek járna adókedvezmény, de nem tud róla. Neki sokat segíthetünk ha képben vagyunk a betegségeket illetően. Természetesen az adókedvezmény igényléséhez orvosi igazolásra van szükség, ezt be is kell mutatni, kivételt képeznek azonban azok, akik rokkant nyugdíjasok, mert ők ezen papír nélkül is megkapják. Ne feledjük, hogy a támogatást 5 évre visszamenőlegesen kérhetjük!Ne hagyjuk ezt a jelentős összeget a NAV-nál ha jár nekünk! Ha van papírod arról, hogy 2008-ban már megvolt az adott betegséged, akkor nyert ügyed van, ugyanis önellenőrzéssel máris kérheted az adókedvezményt!

Mire van szükséged az igényléshez? Tehát az önellenőrzéshez a következő dokumentumok kellenek: a 2008-as adóbevallást a 0853 -as nyomtatványon lehet önellenőrizni, a 2009-es bevallást a 0953 -as nyomtatványon lehet önellenőrizni, a 2010-es bevallást a 1053 -as nyomtatványon lehet önellenőrizni, a 2011-es bevallást a 1153 -as nyomtatványon lehet önellenőrizni, a 2012-es bevallást a 1253 -as nyomtatványon lehet önellenőrizni, a 2013-as bevallást a 1353 -as nyomtatványon lehet önellenőrizni.

Valóban érdemes utánajárni a dolgoknak, mert akár közel 300 ezer forint is ütheti a markodat!2008 és 20013 közötti időszakra havi 5%-al számolva összesen 289 ezer forint a végeredmény, melyet nemsokára kezedben tarthatsz ha jogosult vagy rá. (forrás:palyazatfigyelo.info és zacc.cafeblog.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr376830769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.