facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

KONYHATÜNDÉR: Fűszeres sült cékla (pikáns köret vagy főétel)

2014. október 26. - ventil66

IMAG1437.jpgEzúttal egy igazi pikáns köretnek vagy kímélő főételnek való csemegét ajánlunk, amely kifejezetten egészséges és vitamindús összetevőkből készül. 

Hozzávalók 4 adaghoz: 1 kg cékla, 2 közepes darab sárgarépa, 2 közepes darab alma, 4 evőkanál olívaolaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, bazsalikom ízlés szerint, oregánó ízlés szerint (egyéb mediterrán fűszerek: kakukkfű, rozmaring), 4 evőkanál balzsamecet (vagy egyéb gyümölcsecet)

Elkészítés: a céklát meghámozzuk és felkockázzuk. A sárgarépát megpucoljuk és vastagabb karikákra vágjuk. Az almát hámozatlanul negyedekbe, majd nyolcadokba szeljük, a magházát eltávolítjuk. Egy közepes tepsit kiolajozunk, majd beleszórjuk a feldarabolt zöldséget, megszórjuk a fűszerekkel, és összeforgatjuk az olajjal. (Ha keveselljük a megadott mennyiségű olajat, akkor pótolhatjuk.) A tepsit fóliával letakarjuk, és forró sütőben legalább egy órán át sütjük, míg a cékla megpuhul. Ha elkészült, balzsamecettel meglocsoljuk és összeforgatjuk. Fűszeres vagy grillezett húsokhoz köretnek kínáljuk vagy fogyókúrás főételnek. Sütési hőfok: 220°C, sütési mód: hőlégkeveréses.

Jó étvágyat! Fenti fotónkon a kész étel, lenti fotónkon a sütőhöz bekészítve. (ránézésre nagy különbség nincs - a szerk.)IMAG1432.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr596831163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.