facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Orbán szerint nem lehet bevezetni a netadót!

2014. október 31. - ventil66

orban-viktor-laptop.gifOrbán Viktor a Kossuth Rádióban beszélt.A költségvetés fő prioritásairól azt mondta, ő azt kérte a minisztereitől, hogy folytassák az eddigi politikát, ami visszaállította a gazdaságot a növekedési pályára, a szűkebb cél pedig Orbán szerint a teljes foglalkoztatás volt.Ő azt szeretné, hogy 2018-ra mindenki dolgozzon. 2015 legfontosabb kérdése a bankok elszámoltatása lesz. Orbán szerint Németországban is zajlik valami ilyesmi, legalábbis erről szól egy levél, amit egy Németországban élő magyartól kapott. El kell választani a gazdaságot a pénzügytől, Orbán azt mondta, a gazdasági kilátások jók, az állampénzügyek már nehezebb kérdés, ott vannak jó és rossz fejlemények. A miniszterelnök itt arról beszélt, hogy a fő gond, hogy a költségvetés többet költ, mint amennyit keres. Amíg van kalkulált költségvetési hiány, addig Orbán józan paraszti esze szerint többet költünk, mint amennyit keresünk, és ezt meg kell változtatni. A miniszterelnök nullás egyenleget akar.

A riporter itt minden bátorságát összeszedve megkérdezte, hogy ha Orbán szerint ennyire stabil a költségvetés, minek a netadó. Orbán szerint ez csak adótechnikai módosítás, hiszen a távközlési adót ki kell terjeszteni a netre is, mert az is távközlés. Ráadásul az, hogy tiltakoznak a szolgáltatók, a miniszterelnök szerint azt jelenti, hogy félnek, hogy nem fogják tudni áthárítani a többletköltségeket. „A távközlési piac fejlődését a távközlési adó sem lassította le, A probléma az, hogy már nem is számít, hogy mit mondunk. (…).

Nekem nem az a problémám, hogy az emberek elleneznek egy adót, itt megkérdőjelezik az emberek ennek az egésznek az ésszerűségét. Ilyen körülmények között nem lehet bevezetni semmit. Ez a vita félrecsúszott.” Orbán az emberekkel akar kormányozni, ha az emberek azt gondolják, hogy valami nem ésszerű, akkor nincs meg a közös alap. „Mi nem vagyunk kommunisták, mi az emberekkel kormányzunk.”

A miniszterelnök visszavonná ezt az indítványt, de szerinte nemzeti konzultáció kell az internetről, mert a nettel kapcsolatban zavar van a fejekben. Az internetszabályozás és az internet pénzügyei a fontosak. „Mert arról mégiscsak tudunk kell valamit, hogy az interneten keletkező hatalmas extraprofit hová lesz.”

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr356850377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.