facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

2,6 milliárdos költségvetést hagyott jóvá a bicskei Képviselő Testület 2015-re!

Takarékos és felelős gazdálkodás várható idén, amiről az előírt határidőn belül döntöttek a képviselők!

2015. február 12. - ventil66

polghiv150212.jpgFebruár 12-én csütörtökön reggel rendkívűli ülést tartott Bicske város Önkormányzatának Képviselő Testülete, amelynek fő pontja volt a 2015. évi költségvetés határidőre (a vonatkozó törvény szerint február 15-ig) történő megvitatása és elfogadása.

Pálffy Károly polgármester az ülésen arról tájékoztatott, hogy a mindenkori költségvetés célja a feladatok és célkitűzések meghatározása az adott évre, melynek bázisául mindig az előző év adatai szolgálnak. A legjelentősebb és legfontosabb kiadásokat az intézmények jelentik, ezeket követik az önként vállalt feladatok, fejlesztések, beruházások (pl. járdaépítés) végrehajtása a korábbi döntések szerint, mindezeket kiegészítik új elképzelések is Bicske fejlődése érdekében. Természetesen a költségvetés hiánnyal nem hagyható jóvá.

A polgármester az idei költségvetést takarékosként és felelős gazdálkodásúként jellemezte és külön megköszönte az intézményvezetők munkáját, hozzáállását. A döntéshozatal előtt a bizottságok és a felkért könyvvizsgáló is véleményezték a kész anyagot, s rendeletalkotásra (azaz jóváhagyásra) javasolták azt.

Ellenzéki képviselők felszólalására válaszolva Pálffy Károly többek között kijelentette: fontos a hiányösszegek megfelelő értelmezése, esetünkben a hiány ellensúlyozására maximálisan megvan a pénzügyi fedezet. Ügyeltek az építményadó optimális terhelésére, s fontos tudni, egyidejűleg megszűnt a kommunális adó. Közigazgatási változások miatt egyes segélyezések március 1-től a Járási Kormányhivatal (azaz az állam) hatáskörébe tartoznak, ezért nem láthatóak a város költségvetésében. A külterületi utak, dűlők javítására megvan a forrás, gréderezés és mart aszfalttal terítés útján lesznek feljavítva. A polgárőrség 1 millió forintos támogatást kap idén. A közvilágítás fejlesztéséhez szükséges hitelről még az előző testület döntött, s a hitel visszafizetésének fedezete a megvalósítás által elért megtakarítás, amelynek pontos összege még nem ismert. Semmilyen további adóteher, emelés nem várható, erről egyébként is az előírások szerint 2014 november végéig kellett volna dönteni, ebből eredően visszautasít bármiféle riogatást, ellenzéki pánikkeltést.

A költségvetés elfogadásához minősített többség szükséges mindenkor. A vitát követően a Képviselő Testület végül 9 igen, 2 nem szavazattal és 1 tartózkodással, 2 milliárd 634 ezer 121 forintos mérlegfőösszeggel elfogadta Bicske város 2015. évi költségvetését és megalkotta rendeletét.

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr827165645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása