facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Enyészet avagy van-e jövője számunkra a bicskei Erőmű-tónak?

Helyenként elkeserítő állapotban van a város legnépszerűbb tavának környéke!

2015. április 20. - ventil66

imag3092.jpgA hétvégi jó időt kihasználva - kerékpárra pattanva és kedvenc négylábúnk kíséretében - meglátogattuk a méltán népszerű bicskei Erőmű-tó környékét, amelyről a közelmúltban tudtuk meg, hogy magánkézbe került, állítólag a vízfelülettel együtt.

Rögtön a szolgálatot teljesítő - egyébként udvarias - mezőőrbe botlottunk, aki először is arra hívta fel figyelmünket, hogy magánterületen járunk (ami hamarosan be is lesz kerítve), ezért vegyük pórázra kutyánkat. Próbáltunk tájékoztatást kérni a terület jövőbeni fejlesztéseiről, horgászhatóságáról, de erről a szakembernek nem volt információja, így jobb híján bejártuk a környéket és fotóztunk.

Az Erőmű-tó még mindig festői benyomást kelt az Eocén-program idejében kivitelezett tájidegen tereptárgyakkal együtt, most is sokan horgásszák, a környékre azonban - a szemét mellett - a legtalálóbb szó az ENYÉSZET! Pusztulás és állagromlás minden mennyiségben! 

Két dolgot gondolunk a tó jövője kapcsán. Először is szeretnénk, ha megmaradna a publikus, látogatható jellege horgászoknak és pihenni vágyóknak egyaránt, magánterület lévén ez egy alapkérdés. Másodsorban ha valamire lehívható uniós pályázati pénz, céltámogatás, akkor az pont egy ilyen terület rekultiválása, megtisztítása, felépítményeinek újjáépítése. Lehetne a toronyban például egy színvonalas látványétterem vagy múzeum, lehetne korszerű csónakkikötő esetleg strand, s az aszfaltozott rézsűre is lenne alternatíva. Mutatjuk a helyszínen készült fotóinkat, melyekhez kattints! 

imag3100.jpg100 méterre a tótól az Akácfa utca irányában!

imag3088.jpg100 méterre a tótól a Micsurin felől közelítve a szántóföldön át!

imag3090.jpgErős gyomor kell helyenként a látványhoz...

imag3091.jpgNemcsak háztartási hulladék, hanem építési törmelék valamint autó alkatrész, tartozék is van bőven!

imag3093.jpgA torony elzárt bejárata, itt már életveszélyes helyenként a közlekedés, pedig népszerű étterem vagy múzeum is lehetne itt!

imag3094.jpgAz egykoron a Budapest Gate Lakó- és Golf Park megnyitójára készült épület, évről-évre egyre nagyobbakat "harap" bele az idő vasfoga... A távolban lévő lakóparki mintaépület sincs jobb állapotban.

imag3096.jpgAmi elhordható, az már el lett hordva. Azon csodálkozunk, hogy egyes szerkezeti elemek még megvannak.

imag3097.jpgAz egykoron tervezett birodalom bejárata.

imag3099.jpgSzemét minden mennyiségben!

imag3095.jpgUgye milyen gyönyörű?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr647380428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Allampolgar81 2018.03.17. 13:08:59

Mi a helyzet az Erőmű-tóval??? Ahogy a cikk írja,a város legnépszerűbb tavával?? Miért nem válaszol itt senki? Bár ezt megszokhattuk Bicskén,hogy a fontos kérdésekre sosincsenek válaszok! Mindenki csak kussol!
süti beállítások módosítása