facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Év végi biztonsági jó tanácsok a Rendőrségtől!

2015. december 03. - ventil66

tanacs1.jpgA Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az adventi időszak alatt kiemelt figyelmet fordítanak a lakosság vagyonbiztonságára, valamint a közlekedésbiztonságra. A rendőrök, a velük együttműködő polgárőrök és közterület-felügyelők a jogsértések megelőzése és az állampolgárok biztonsága érdekében rendszeres ellenőrzéseket hajtanak végre, szükség esetén pedig tájékoztatással is segítik a lakosságot. A rendőrök fokozott figyelmet fordítanak a főbb közlekedési útvonalakra, a bevásárló- és üzletközpontok környékére, az alkalmi kirakodóvásárok helyszíneire, piacokra, pályaudvarokra és a nagyobb tömegeket vonzó események helyszíneire egyaránt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokkal kívánja elősegíteni, hogy a karácsonyi bevásárlások idején az állampolgárok ne váljanak bűncselekmény áldozatává: A tanácsokhoz kattints!

tanacs2.jpgHa nagyobb pénzösszeggel indul el vásárolni, azt lehetőleg tegye több helyre, kisebb címletekben táskájába!

Ne tegye egy helyre a pénztárcát, hitelkártyát, okmányokat!

Lehetőség szerint a kabátja belső zsebében tárolja a pénztárcáját, az iratait, s ha lehet a telefonját is!

A PIN kódját ne tartsa a bankkártyája mellett, hanem igyekezzen azt megjegyezni!

Vásárláskor, az áru válogatásakor ne hagyja értékeit a pulton, bevásárlókocsin!

Ne hagyja a gépkocsi utasterében a kézitáskáját, mobiltelefon készülékét, egyéb értéktárgyait! Érdemes már elindulás előtt a csomagtartóba rakni azokat a dolgokat, amelyekre a következő megállónál már nem lesz szüksége.

Ha nagyobb értékű elektronikai eszközt vásárol, akkor a vásárlást követően szállítsa egyenesen haza, ne álljon az autó még órákig a parkolóban, tele drága újonnan vásárolt eszközökkel!

Tömegközlekedési eszközökön fel- és leszállás közben figyeljen a környezetére is, táskáját, csomagját lehetőleg tartsa közel magához! Fokozottabban figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik, utazik!

Amennyiben bűncselekmény áldozatává vált, kérjük hívja a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó telefonszámot!

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr688133888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása