facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Ahol fordítva ülnek a lovon! Példátlan BKK-vegzatúra a Móricz Zsigmond körtéren!

2015. december 08. - ventil66

img_20151208_143544.jpgPedig csak egy egyszerű metro szakaszjegy vásárlásnak indult a Móricz Zsigmond körtéri aluljáró automatájában és akkor még - mentségükre szóljon - nem tudhatták, hogy megírom. Menet közben aztán tájékoztattam erről őket.

Úgy indult, hogy sietvén a Kelenföldi pályaudvarról induló vonatomhoz az automatából nem tudtam jegyet venni, mert egyik automata sem fogadott el semmilyen készpénzt, csak bankkártyát, az pedig nem volt nálam. A jegykezelő automatáknál álló két ellenőrtől kaptam információt, hogy a felszínen a lépcsővel szemben (a volt "Gombában") lévő jegypénztárban tudok jegyet venni. Nem örültem neki, de futás felfelé.

A kulturáltnak tűnő helyiségben aztán megállt az idő. A lefagyás határán működő sorszámhúzó gép adta bilétával vártam a soromra, s közben diszkréten, tisztelettudóan kattintottam pár képet. Nem kellett volna.

Már közben megszólított egy szabadúszónak tűnő, meghatározhatatlan beosztású BKK-alkalmazott, hogy miért fotózok, mondtam szeretek fényképezni. Közben sorra kerültem, s mielőtt jelezhettem volna az aluljárós automaták problematikáját, a pultos hölgy máris jelezte, hogy semmilyen közzétett fotón nem szeretne szerepelni. Megnyugtattam őt is, hogy maximálisan tisztában vagyok a személyiségi jog fogalmával. Kifelé menet még egy harmadik alkalmazott is megszólított, de ekkor már kezdett felmenni bennem a pumpa.

Kívülről még egy gyors totálkép az épületről és spuri a metróhoz. Azaz csak majdnem, mert az egyik alkalmazott a lépcső tetejéről kiáltott utánam, hogy "Uram, uram, legyenszívesss visszaaajönniiiii...!". No, erre már erősen kíváncsi lettem és jólneveltségem okán én bizony visszamentem. Tűzről pattant, be nem mutatkozó és meglehetősen hisztériásnak tűnő, fehér blúzós (vezetőféle?) hölgy kiabálva kérte számon a fotózásomat, mondván, hogy ő már végzett a munkájával (habár kimondottan a munkaterületről érkezett) és magánemberként semmilyen fotón nem szeretne szerepelni. Megnyugtattam őt is, hogy nincs róla azonosítható felvétel.

Nem volt elég, mutassam a telefonomat - követelte többször is. Ezt már emelt hangom utasítottam vissza és emlékeztettem, hogy ha működő automatákkal szolgáltak volna ki ma délután, akkor ez a találkozás nem is jött volna létre. Tudni kell, hogy a körtér ezen részén igen erős a közbiztonság, hiszen szinte mindig látni rendőröket, biztonsági őröket és közterület-felügyelőket (együttesen most is 8-10 fő volt ott), ez utóbbiak egyikétől kaptam az ötödik figyelmeztetést és perrel történő fenyegetést.

Távozva az üzletből kértem az ajtóban álló - egyébként roppant udvarias - rendőrjárőr hölgyet, hogy vonjon intézkedés alá az incidens mielőbbi lezárása érdekében. Ezt nem tartotta szükségesnek, de javaslatomra megtekintette fotóimat és meggyőződve igazamról tájékoztatta a jegyiroda személyzetét arról, hogy nem veszélyeztettem őket.

Miután alaposan lekéstem vonatomat, hirtelen időmilliomos lettem és újabb két kollégával beszélgetve még megtudtam, hogy szerintük a csövesek miatt (???) rosszak az automaták és hogy nincs köze (???) a BKK-nak az automaták működéséhez. És hogy rengeteg támadásnak vannak kitéve (???) a munkatársak.

Kívánom minden utastársamnak, hogy ugyanennyi figyelmet kapjon utazása során a BKK-tól, de a legjobb értelemben! Hogy az 1 perces jegyvásárlás soha ne legyen 35 perces! További helyszíni fotóinkhoz kattints!

img_20151208_143248.jpg

img_20151208_144740.jpg

img_20151208_144748.jpg

img_20151208_143207.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr238149308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.12.08. 18:51:26

ez a 'mutassa a telefonját' ez rendszeres, úgylátszik céges belső utasítás lehet.
abszurd, hogy van képük ilyet kérni, mikor pontosan tudják, hogy ehhez nincs joguk.
gusztustalan, ahogy az agresszíven előadott jogsértésből csinálnak rendszert.

macihagyma 2015.12.08. 18:55:09

Szimplán egy hülye kekeckedő fasz vagy.

CS úr 2015.12.08. 19:02:15

Ha nem ripacskodsz akkor tán eléred a vonatod. A bkv meg úgy működik, ahogy tud, 6 év tapasztalata alapján kár ezen rugózni.

vényesssy 2015.12.08. 19:10:17

"közben diszkréten, tisztelettudóan kattintottam pár képet. Nem kellett volna." Tényleg nem... :)

Krutzifix 2015.12.08. 19:19:05

No, látom, megszólaltak a szolgalelkűek is, akiknek minden mindegy, csak megihassák a napi fröccsüket! Holnap én is megyek fotózni, és meg is írom, hogy őket bosszantsam!

Privateer 2015.12.08. 19:47:34

Mehettél volna villamossal is. Jegy nélküli kalandtúra jeligével.

funfun 2015.12.08. 20:05:50

Portások országa! BKV egyenruhás picsuka ne szólítson fel senkit arra, hogy mutassa meg a mobilját. Mennyien képzelik még mindig, hogy valami irtózatos nagy hatalmuk van, mer fehér blúz + sötét alj = egyenruha, egyenruha = hatalom képletek erre feljogosítják.
Egyébként pont egyik nap akartam jegyet venni a Thököly-Hungária sarkán az 1-es villamos megállójában az automatában. Ott sem lehetett készpénzzel fizetni, csak bankkártyával.

funfun 2015.12.08. 20:07:18

@funfun: mer = mert. Lemaradt a t.

2015.12.08. 20:41:36

Hogy te mekkora pöcs vagy: mi az, hogy nincs bankkártyád? Nekem 18 éve van és használom is rendszeresen, mert külföldre is járok (mastercard). Csak egy egyszerű szerelő vagyok, multinál. Évente egyszer használom bkv jegyautomatánál, és működik. Feleségül ne vegyen valaki?

Proud Mary 2015.12.08. 20:43:43

lecsapott a cenzné meg az ura lol

2015.12.08. 20:46:09

"Úgy indult, hogy sietvén a Kelenföldi pályaudvarról induló vonatomhoz az automatából nem tudtam jegyet venni, mert egyik automata sem fogadott el semmilyen készpénzt, csak bankkártyát, az pedig nem volt nálam."

Nem tom hogy van ott nálatok parasztéknál, hogy ha felkászálódtok a városba, akkor kéne bankkártyát is hozni magatokkal. Én mindig viszek magammal készpénzt, amikor Tirpákországba megyek, a biztonság kedvéért.

2015.12.08. 20:48:20

@Proud Mary: Maradjál már, batyumajom. Magas ez neked, mint csigának a járdaszegély.

kispestipeti 2015.12.08. 21:07:35

Akkor lenne hiteles és korrekt, ha a posztoló úgy kezdi ezt a szánalmas írást, hogy közöl magáról egy fotót. Nagyon nem kedvelem a BKK-t(BKV-t) a kifogásolható szolgáltatásai miatt, lehet jogos a felháborodás a nem teljes körűen működő jegyárusító automaták miatt, de! Mi a búbánatért kell fényképezgetni alkalmazottakat, akik pl. az ilyen "érdekesen" viselkedő, műbalhét provokáló utasok tucatjával kell, hogy foglalkozzanak naponta. Olcsón megúsztad. Vonatozz, kekeckedj a mávosokkal is. Nyomás vidékre, fotózd a tájat, a háziállatokat, a fejőnőket, a határban kapáló, arató, szántó-vető parasztokat. Annyi szép téma van országszerte. Oszt' lássuk, ők mennyire örülnek majd neked. Lesznek még problémáid a világban, ahogy elképzelem az írásod alapján.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2015.12.08. 21:17:52

„A BKV Zrt. minden területén – az utasforgalom számára nyitott, illetve elzárt területeken is – a fotózás/forgatás írásos engedélyhez kötött. Engedély a sajto@bkv.hu e-mail címre küldött levélben kérhető a kérelmező adatainak, valamint a felvételkészítés körülményeinek megadásával.
A BKV Zrt.-hez érkező kérelmeket a Tájékoztatási Osztály előzetesen kommunikációs és marketing szempontok alapján véleményezi.
Előzetes engedély birtokában, kézi kamerával, az utasok számára nyitott területeken, a jármű- és utasforgalom zavarása nélkül, az utazási feltételek betartásával – tehát érvényes jegy vagy bérlet birtokában lehet felvételeket készíteni. Vaku használata minden esetben tilos, mivel a behaladó szerelvény vezetőjét zavarhatja a villanófény. Fontos azonban tudni, hogy utasforgalomban a járműveken csak különleges esetekben engedélyezett a felvételkészítés, mivel elsődleges feladatunk az utazás- és a járműforgalom zavartalanságának biztosítása....."

Tovább nem részletezném.

zsírdisznó 2015.12.08. 21:38:26

1 ugyfel 2 bkk, es a bkk-nak van mindig igaza

tovabb nem reszleteznem

Bernik 2015.12.08. 21:54:52

Fordítva ülnek, de azon a lovon, amelyiknek a feje a fenekén van.
Kedves szerző, te, és mindenki más, akinek köze van a hazai közélethez! Nézz magadba, mit tettél az elmúlt 25 évban, mióta elmentek az idgen megszálló szovjet csapatok, hogy ez az országnyi magyar ló ne egy torzszülött maradjon?!
Tüntettél, röplapot nyomtattál, osztottál és üvöltöttél, amikor ezért már nem járt volna az Andrássy út 60. pincéje, de:
- továbbra is fennmaradt a kommunista politikai rendőrség III/III-as, máig titkos ügynökhálózata, amely immár MINDEN PÁRTOT ÁTSZÖVŐ MAFFIAKÉNT zülleszti hazánkat
- amikor a kommunista (múltú) rendőrség egyenruhája és vele egységben mentalitása a bolsevik diktatúrára hajaz (tartalom és forma egység ugye, amikor a pár évnyi Baseball sapkás - viselőik által b@szdmegball sapkának csúfolt - korszakot ismét a szovjet úttörősapkák, szemkilvövők és szemkilövőket ígéretük ellenére számon NEM kérők korszakát éljük)
- amikor a nyugati sajtófotón az állampolgár arca van kitakarva, míg a rendőré meg NEM -, addig nálunk pont FORDÍTVA
- amikor ezt az ávós igényt szolgáló, szégyenteljes fotótörvényt hozták
- amikor a 40-50 éves korukban, nehéz munkájukban megfáradt, 120 %-os "nyugdíjjal" elvonult rendvédelmisek a biztonsági őrök hadának 99 %-át adva gyűlölik tovább az átlagpolgárt és mérgezik a hangulatot
- amikor a hazánknak adott uniós tízezer milliárdokat nem a legégetőbb magyar gondok megoldására fordítja a kormány, hanem egészen egyszerűen elsikkasztja (céltól eltérő célra költi) úgy, hogy a sikkasztott pénz felét is ellopja, a maradékot strómanjainak passzolja
- amikor évtizedekre eladósítja és kiszolgáltatja "nemzetét" a szövetségi rendszerével szemben álló katonai hatalomnak, egészen pontosan diktátor elvtársának, fizetős gazdájának
- amikor az egészségügyet halálgyárrá zülleszti ("meglepő" halálozási arányszám, ugye)
- amikor az oktatást bolsevik módra központosított, szándékosan lerongyosított janicsárképzővé alacsonyítja
- amikor szándékosan gerjesztett konfliktusaira "válaszul" újra kommunista propagandát sulykol, NAIVAKAT MEGTÉVESZT, tévedésbe ejt és tévedésben tart
- amikor egymás ellen fordít, megoszt és demoralizál és egymillió magyart elüldöz.
AKKOR MIT TESZEL, TETTÉL?
Minden gond a körtéren kezdődött?

Rodolfo63 2015.12.08. 22:00:30

@onlajnok: még jó, hogy a jegyiroda a bkk-hoz tartozik (ha már egyszer nem akarják az automatákért vállalni a felelősséget)

Bernik 2015.12.08. 22:01:36

korszakot ismét
=
korszak után ismét

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2015.12.08. 22:04:33

Ok, ez annak idején érkezett válaszként a BKV-től, mikor még nem volt BKK. De valószínű a V-t, K-ra cserélve a többi dolog változatlan.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.08. 22:56:10

mondjuk en a masik oldalat is neze, vagy a harmadikat..
mi az istenert reklamalnak, ha fotoznak oket? marmint az ott dolgozok
felenk meg vigyorognanak is pluszban
/ahol meg nem lehet fotozni, pl. bizyosnagi okobol, kitesznek egy pictogramot az ajtora, gyk. fenykepezogep piros x-el athuzva/
szoval nem ertem a parat, napi szinten ezrekkel foglalkoznak, mi tortenik ha rajta lesznek egy foton?
ha meg meg az ujsagba is bekerulnek, vagy az indexre az kulon orom / kellene, hogy legyen/

Bernik 2015.12.08. 23:23:25

@hagyma:
Ezt csak azért nem érted, mert túl régóta élsz olyan, normális országban, ahol sohasem volt kommunista diktatúra.
Magyarországon elvileg 25 éve, az orosz hadsereg elvonulásával vége, de ottmaradt a kommunista ügynökhálózat, amelyik Orbánnak "hála" máig titkos és rabló maffiaként működik. Amióta ez az egykori kommunista ügynök az ország egyszemélyi vezére, azóta egyre sebesebben dönti vissza az országot a szovjet típusú diktatrába.
Amikor én a nyolcvanas években egy moszkvai piacon fényképezni akartam, majdnem a rendőr vitt el. Mert rossz a lelkiismeretük, mert tudják, hogy takargatni való minden, amit művelnek.
Ezért hozta vissza a kommunista főkém, a Diktátor ezt a fényképezés tilalmi törvényt, amit a "személyiségi jogok védelmének" hazudik. Egyidejűleg azzal, hogy a tízmillió hazai magyar fényképét most tölti fel a bűnügyi arcfelismerő adatbázisba - pár hete hozatta meg az "ősfeltöltési" törvényt, amiről remélem minden magyar örökre megjegyezte, kik szavazták meg! A személyiségi jogok "védelmének" jegyében, ugyebár.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.08. 23:51:45

@Bernik: ertem a fejtegetesed, nem megertem, de ertem
viszont a kerdesem fennall
mitol fel a pultos holgy es feherbluzos vezetonek latszo no?
/nem a kltoyn fotoztak oket, nem meztelenul, nem nemi aktus fonokkel valo vegzes kozben stb.
szoval, mi a bajuk?
azt ha valaki nem akar az ujsagban megjelenni, azt meg elfogadom, bar tuti a facebookon fenn van az egesz csaladjaval bogracsozas kozben...
szoval mitol felnek?
ha lefotozzak oket, akkor ki lesznek rugva?
egyszerubb ha mosolyognak ha valaki fotozza oket

Biológiai skinhead 2015.12.09. 00:54:41

Hát bassza meg a jó édesanyját aki miatt a hozzászólásaim nyomtalanul eltűntek!

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2015.12.09. 01:18:04

@onlajnok:
"Tovább nem részletezném."
Szerintem is fölösleges, mert BKK-területről és közterületről volt szó, nem BKV-területről.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2015.12.09. 01:20:06

@hagyma:
engem életemben kétszer bxxogattak fotózásért. mindkettő az usában volt, piktogram egyik helyen sem volt. ja nem, háromszor, volt még egyszer ukrajnában is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.09. 02:28:05

@Comandante en Jefe: en meg 20 eve itt elek es meg sosem...
bar nem hobbym a fotozgatas, mert minek fotozzak jegykiadot?
de fotom rendorrel is /annak idejen elveztem, hogy ilyet is lehet/:)
tavaly voltam otthon es Budapest belvarosaban akartam dollart valtani egy bankban
nem emlekszem hol, de szep epulet volt
lefotoztam a kupolajat, akkor szoltak, hogy nem kene
de nem akartak megnezni sem elvenni es en hibam volt, mert bankban nemfotozunk es kifele megneztem, az ajton is volt hogy nem kene
ukrajnaban meg nem jartam
teged hol baszogattak?

Dinkainka 2015.12.09. 02:28:23

@kopasz barmok országa: Csak ostobák fizetnek tranzakciós díjat! Az okosak gyémánttal fizetnek, övék a Mikulás és különrepülővel járnak bevásárolni!

2015.12.09. 02:46:40

Ez a mutasd a telefon dolgot nem teljesen értem. Az is zavarni szokott ha boltban akarnak a csomagomba nézni. Szoktam javasolni jelentsenek fel, hogy tuti legyen szabályos az érdeklődésük.

együttnemműködő 2015.12.09. 04:28:59

Úgy tűnik, ma több helyen is előfordult, hogy az automata nem kínált fel készpénzfizetési opciót...

Fazakas László 2015.12.09. 05:21:13

A mai, technikailag túlkombinált világunkban valójában már a levegőt is bankkártyával kell venni. Aki pedig nem veszi, mert nincs neki, vagy éppenséggel nem hordja magával - hát az így járt ...
Punktum!

odamondó 2015.12.09. 08:05:24

Mi a franc volt ez a bejegyzés?

Most komolyan azt hiszed bárki egyet fog veled érteni?

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2015.12.09. 09:19:54

Értem a szándékot, hogy a posztoló a vonatkozó előírást betartva nem kívánt senkit felismerhetően szerepeltetni, de minek kellett az irodát BELÜLRŐL lefotózni?

Hiszen a lényeg az marad és maradt, hogy az automatából nem lehet készpénzzel szakaszjegyet venni.

Aki a bankkártya mellett érvel, azoknak:
ha van készpénzes vásárlási lehetőség, biztosítani KELL tudni, hogy az működjön is! Ha van, működjön!

Nem derült ki a posztból: sikerült a BKK ügyfélszolgálaton beszerezni a jegyet?
Egyébként a lejáratnál álló őrök valamelyikénél szerintem van jegy. Nem szakasz, hanem vonaljegy, tehát ha az ügyfélszolgálatnem létezne és az automata egyáltalán nem működne, akkor IS biztosított lenne a jegyvásárlás lehetősége.
Innentől tehát a reklamáció nem valódi panasz hanem kekeckedés.

Terézágyú 2015.12.09. 09:24:35

micsoda egy seggfej a posztoló....

Zed4preZ 2015.12.09. 09:28:41

Őszintén minek mentél vissza, mikor ordibáltak utánad? Magadnak kerested a bajt. Ez nem jólneveltség, hanem hülyeség.

EnTeO 2015.12.09. 09:50:05

@Zed4preZ: Teljesen igazad van! Aki siet, nem áll le fotózkodni. Nem megy vissza, ha utánaordibálnak, hiszen siet. Aki meg jólnevelt, az időben elindul, hogy váratlan helyzetekre készülve negyedórával korábban odaérjen a vonathoz meg akárhova. Vagy a poszt nem igaz, vagy egy tiszta hülye ember panaszkodik...

s 2015.12.09. 10:49:25

Aki bkv-val utazik, az annyit is ér.

(C) lézerjani. TM (R) Minden jog fenntartva.

Peetee 2015.12.09. 11:46:30

Olyan az egész cég, meg az alkalmazottak, mint a szocializmus volt.

recommented 2015.12.09. 12:26:26

@EnTeO: Látom a prejudikálás megy.
Mit tudsz a posztoló napi programjáról és jólneveltségi fokáról?
Hogy semmit? De azért lehülyézed és kétségbe vonod a poszt igazságtartalmát, ha már a konstruktív hozzászólás nem megy?

Hadd válaszoljak akkor a saját stílusodban:
Mi vagy te, BKK-s vagy közteres?
De bármelyik a kettő közül, mindenképpen f.sz. :)

EnTeO 2015.12.09. 12:31:23

@recommented: hehe, mindenki magából indul ki - Te vagy a prejudikáló! Nem vagyok se BKK-s, se közteres, sőt, nem is a közlekedésben dolgozom, ráadásul még csak nem is Budapesten élek. A testrészeket illetően annyiban igazad van, hogy férfi vagyok, de ez a stílus Téged minősít és a jólneveltségi fokodat. Sikerült bemutatnod magadat, ki vagy és milyen előítéletes.

Zsolt Krisztián Gyurcsik (törölt) 2015.12.10. 14:18:01

@funfun: BKK nem Bkv.......... nem mindegy
süti beállítások módosítása