facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Tessely Zoltán lett a Bicskei Torna Club új elnöke! 300 milliós sporttelep fejlesztési beruházást jelentett be a 103 éves egyesület új vezetője!

Megtartotta 2015. évi közgyűlését a város vezető sportegyesülete!

2015. december 12. - ventil66

p1940273.JPGRégóta húzódó bizonytalanságnak és találgatásoknak vetett véget a Bicskei Torna Clubnak a Polgármesteri Hivatalban pénteken este tartott tisztújító közgyűlése. A januárban amúgy is mandátumát vesztő régi elnökség minden tagja lemondott 2015 második félévében, így nemcsak tevékenységében, hanem szervezetileg is teljes megújulás várt a klubra.

A meghirdetett időpontban határozatképtelen közgyűlést fél órával később megismételve már jogszerűen tudta a tagság meghozni fontos döntéseit. Bálint Istvánné alpolgármester levezető elnöksége mellett először Széplaki Árpád szakmai, majd Somogyiné Németh Ilona könyvelő pénzügyi beszámolóját hallhattuk a 2014-es évről, ezeket a dr.Petrik Péter felkért ügyvéd által egyébként folyamatosan felügyelt közgyűlés ellenszavazat nélkül elfogadta. 

Ezt követően Komjáthy Péter felügyelő bizottsági elnök értékelte a 2014-es évet szakmai és pénzügyi szempontból egyaránt. A bizottság megállapítása szerint a klub minden alapvető feladatának eleget tett a kérdéses időpontban. Külön foglalkozott a tagnyilvántartás és tagság kérdésével, amit hosszas jogi egyeztetések után sikerült végre frissíteni. Tájékoztatta a jelen lévőket arról is, hogy a jövőben - szakítva az eddigi helytelen gyakorlattal - csak akkor egyesületi tagok az igazolt sportolók, ha tagfelvételi kérelmet írnak alá és rendszeresen tagdíjat fizetnek (ez egyébként minden más sportegyesületnél így működik, bármilyen furcsa - a Szerk.). Bár a beszámolónak a 2015-ös év nem volt tárgya, az fb elnök beszélt az idei "pengeélen táncolásról", hiszen a stabil gazdasági működés mellett bizony a versenyeztetés és az eredmények terén voltak hiányosságok. Az elnök lemondását követően a folyamatosság, a napi működés biztosítása és a pályázatok menedzselése céljából a felügyelő bizottság felkérte Széplaki Árpádot a mostani közgyűlésig való klubirányításra ügyvezetőként.

A beszámoló után az alapszabály módosításai következtek, kikerült a közhasznúság és 5 főre csökkentették az elnökség létszámát a hatékonyság jegyében. Ennek megszavazása után következett a tisztújítás. Egyéb jelöltek hiányában a tagság egyhangúlag megszavazta az új öttagú elnökséget, amelyet a következő 5 évre következő személyek alkotják: Tessely Zoltán országggyűlési képviselő, Pálffy Károly polgármester, Bálint Istvánné alpolgármester, Sulyokné Guba Judit önkormányzati képviselő és Széplaki Árpád korábbi elnök. A grémium a rövid szünet alatt megtartotta alakuló ülését, s ennek során egyhangúlag Tessely Zoltánt választotta a BTC elnökévé, Széplaki Árpádot pedig elnökhelyettessé.

Tessely úr szenzációs bejelentéssel kezdte székfoglalójában: sikerült megállapodni az illetékesekkel 300 millió forint sporttelep fejlesztési célú TAO pályázati pénzre, amelynek szükséges adminisztrációja már folyamatban is van. Elmondta továbbá, hogy nemcsak a BTC alapdokumentumai, hanem a klub működési modellje is átalakításra kerülnek. Mielőbb meg fognak szabadulni az ún. "régi dolgoktól", a Sport Büfé függőben lévő bérleti szerződésének ügyétől, az autóbusszal és a sporttelep fejlesztés tervezési költségeinek kifizetetlen számláitól. A sporttelep tulajdonviszonyainak racionalizálása várható és az Önkormányzat leveheti az ingatlan fenntartásának és közművek költségeinek terhét a klub válláról hosszú távra. Szeretne minél több városi szakosztály, kisegyesületet a BTC-hez csatolni, bővíteni a szakosztályok sorát és igazi városi sportegyesületként működni, stabil háttérrel. Külön kitért a felnőtt labdarúgás gyenge őszi eredményeire és a csapat megerősítése után biztos bent maradást vár a tavasszal. Az azonnali sportszakmai feladatok közé sorolta a játékosok igazolása mellett az utánpótlás edzői kar bővítését is.

Az új elnök sok időt nem ad az eredmények felmutatására, hiszen 2016 február közepéig máris újabb közgyűlésen fognak számot adni a tervezett pozitív változásokról, s ekkor kerül sor a 2015-ös évről szóló beszámolók elfogadására illetve a januárban lejáró mandátumú felügyelő bizottság tagjainak megválasztására.

Minden idők "legönkormányzatibb" BTC-elnöksége kezdte meg regnálását, de a tagságnak is egyöntetű véleménye volt, hogy eredményesen és stabilan sportegyesületet a mai időkben csak így lehet fenntartani. Nagy György további helyszíni fotóihoz, a 2015-2016. évi TAO-pályázatokkal kapcsolatos határozatokhoz és a BTC sportfejlesztési programjának megtekintéséhez kattints! 

p1940267.JPG

p1940268.JPG

p1940269.JPG

p1940270.JPG

p1940258.JPG

p1940262.JPG

p1940264.JPG

p1940266.JPGjovahagyo1.jpgjovahagyo2.jpgjovahagyo3.jpgjovahagyo4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr498159726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása