facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

„Ne égess! – A jövő tűzoltása” – pályázat iskolásoknak

2016. január 12. - ventil66

neegess.JPGA Katasztrófavédelem Központi Múzeuma decemberben immár kilencedik alkalommal hirdetett rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel. A múzeum munkatársai ezúttal arra kíváncsiak, hogyan képzelik el az iskolások a jövő tűzoltását.

A rajzpályázatot szokás szerint két korcsoportban, alsósoknak és felsősöknek hirdették meg. A felső tagozatos diákok esetében arra kíváncsiak, milyennek képzelik a gyerekek a jövő tűzoltását, tűzoltóját. Nevezni bármilyen, a jövőt ábrázoló – tűzzel, a tűzoltók munkájával kapcsolatos – ötlettel lehet, de a pályázók beadhatnak elképzelt, jövőbeni katasztrófához és annak elhárításához kapcsolódó műveket, például ceruzarajzot, filccel, temperával, vízfestékkel készített alkotást, ragasztott képet, illetve egyéb technikával készült munkát is.

Az alsó tagozatosoktól bármilyen tűzeset, katasztrófa feldolgozását várják, de ők is bátran készíthetnek a jövőbe tekintő alkotásokat. Az irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak szól, ezúttal „Tűzoltás 2050-ben” címmel várnak írásokat arról, hogy a gyerekek szerint hogyan és milyen eszközökkel oltják majd a tüzet több mint három évtized múlva és vajon milyenek lesznek a jövő tűzoltói. Folytatáshoz kattints!

Lehetőség van arra is, hogy egy majdani természeti katasztrófáról írjanak a diákok. A fogalmazásoknál is bármilyen műfaj számításba jöhet, készülhet vers, elbeszélés, de akár mese, fantasy, vagy bármi más is. A győzteseket és helyezetteket februárban ünnepélyes eredményhirdetésen jutalmazzák, a kiemelkedő alkotásokból a múzeum kiállítást rendez.

A pályázatokat – iskola, osztály, felkészítő tanár megjelölésével – postai úton, az irodalmi alkotásokat postán vagy e-mailben kell eljuttatni a múzeum címére legkésőbb 2016. január 29-ig. Az elérhetőségek között lehetőség szerint szerepeljen e-mail cím és telefonszám is. A múzeum címe: 1105 Budapest, Martinovics tér 12. Az intézmény e-mail címe: kok.muzeum@katved.gov.hu. A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre elektronikus úton, vagy a 06-1-261-35-86-os telefonszámon adnak választ. (fotó: tűzoltóság.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr198265524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása