facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

El a kezekkel a Délitől!

2016. január 12. - ventil66

ures_deli.jpgBudapest volt főépítésze és a Műszaki Egyetem docense a televízióban érvelt a pályaudvari funkciók megtartása mellett. Idestova másfél hete, hogy a kormányközeli Magyar Hírlap ismét belengette, mi is megírtuk, a Budapest-Déli pályaudvar bezárásának lehetőségét – a Hír TV hétfői Reggeli Járat című műsorában Beleznay Éva, Budapest korábbi főépítésze, valamint dr. Kazinczy László, a BME Út- és Vasútépítési Tanszékének docense volt ezzel kapcsolatban a szakértő vendég.

Nem is baj, hogy a csatorna viszonylag későn reagált a budai fejpályaudvar veszélyeztetettségére – időközben ugyanis aggasztó, szerencsére egyetlen szavahihető forrásból sem megerősített híreket kaptunk arról, hogy a legfelsőbb helyen pecsételődött meg a Déli sorsa, és a 2018-as választásokra már ragyogó közpark hozhat szavazatokat a kormánypártnak, míg a teherpályaudvar helyén a Testnevelési Egyetem atlétikai edzőpályája épül meg. Nem baj, mert így továbbra is napirenden lehet tartani a jó sorsra érdemes Déli ügyét, és a reggeli műsor apropóján magunk is szívósan tiltakozhatunk az 1861 óta működő pályaudvar teljes beszántása és helyének sóval való behintése ellen – bővebben a lehetséges, az eredeti funkció megtartása mellett számba vehető átalakítási megoldásokat a februári Indóház taglalja majd. Folytatáshoz kattints!

Itt és most elsőként Beleznay főépítész szavaira hagyatkozunk, akinek a sejtése szerint a háttérben az áll, hogy a XII. kerület tavaly felülvizsgálta integrált településfejlesztési stratégiáját, és a Délit fejlesztési területként jelölte meg: a kép azonban úgy teljes, hogy P+R parkolók létesítésének gondolata mellett a stratégia nem szól a pályaudvari funkció megszüntetéséről, sőt, a MÁV Zrt. vonatkozó fejlesztési elképzeléseit ötvözi a kerületi perspektívával. „Minden elfér ezen a területen, csak okosan kell gondolkodni” – fogalmazott a főváros volt főépítésze, aki ezzel utalt arra, hogy a pályaudvaron jócskán vannak olyan területek, amelyeket minden további nélkül át lehet adni egyéb célokra.

Kazinczy László már magát a kérdés felvetésével (bezárhat-e a Déli?) sincs kibékülve, hiszen a Délinek nem alternatívája sem kórház, sem parkoló, hanem csak egy még jobb pályaudvar. Szerinte tudni kéne, mit akar a politika, hogy vitatkozni, érvelni lehessen – a Déli érdekében. Hiszen a vasúti közlekedésre előnyei miatt szükség van, tehát az embereknek is szüksége van a budapesti Déli pályaudvarra. (forrás: iho.hu, fotó: nullker.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr228265898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tököm Állat 2016.01.15. 01:02:41

A XII.kerület hogy nyilvánìtja fejlesztési terülernek a Délit,amikir az az I.kerülethez tartozik?
süti beállítások módosítása