facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

FRISS: Bicskei sajtótájékoztató a magyar reformokról!

2016. február 05. - ventil66

dscf6488.JPGPénteken reggel Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Pálffy Károly bicskei polgármester invitálta arra a sajtótájékoztatóra a helyi médiák munkatársait a Petőfi Művelődési Központ különtermébe, amelynek "A magyar reformok működnek." címet adták.

"Az év kezdetével számos - a polgárok életét megkönnyítő - kedvező intézkedésről és nem áremelkedésekről, a terhek növekedéséről kell számot adnunk. Ennek oka, hogy Magyarországon minden lakos jobban teljesít, így több pénz marad az államkasszában" - kezdte a honatya. Mondandójában külön kitért az adócsökkentéssel, az otthonteremtéssel, a bürokráciacsökkentéssel és a bérek további növekedésével kapcsolatos intézkedésekre, amelyek egyben Bicskét és környékét is új lehetőségekhez juttatják.

Annak ellenére, hogy az ellenzéki pártok ellenezték (mondván nem fenntartható), idén tovább csökken 15 %-ra a személyi jövedelemadó kulcsa. Jelentős előnyöket tartalmaz az ÁFA-kulcs csökkentése, napi szinten a sertéshúsé redukálódott 27-ről 5 %-ra, hosszabb távon pedig az új lakóingatlanok ÁFÁ-jának hasonló arányú változása ígéretes. A legalább kétgyermekes családok adókedvezménye 2019-ig több lépésben megduplázódik, most 10 ezerről 12.500 Ft-ra emelkedett. A tavaly nyár óta élő családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) a mostani 10 + 10 milliós támogatási lehetőséggel került igazán reflektorfénybe, de a feltételekben is kedvező változások történtek. Használt ingatlanokra,a támogatási tételekre és az eljárási rendre vonatkozólag is könnyítésekkel állt elő a kormány. A sajtótájékoztató folytatásához kattints!

Pálffy Károly polgármester elmondta, hogy Bicske városa is vizsgálja az otthonteremtési lehetőségek helyi bővítését, terveikben szerepel központi helyen található építési telkek parcellázása. Az építkezési kedvet nem csak pénzzel, hanem a bürokrácia csökkentésével is segítik idén, hiszen a 300 négyzetméter alatti ingatlanokra nem szükséges mostantól építési engedély, de tervre azért szükség van és a helyi építési szabályzattal is harmonizálnia kell a tervezett lakóépületnek. 2016-tól egyszerűsödik és részben ingyenessé válik több személyes dokumentum kiváltása, cseréje (személyi, lakcímkártya, jogosítvány, diákigazolvány, vállalkozói igazolvány). Új telek vásárlásával és új építésű irodaházba a Szent István útra költözik a járási kormányhivatal. Kulturáltabb és kényelmesebb ügyintézés várható az új kormányablakokban is, amelyek száma országosan ebben az évben eléri a 270-et.

Zárásként Tessely Zoltán képviselő beszélt még a közszolgálati életpályamodell kidolgozásáról, a béremelésekről (a minimálbér 111 ezerre, a bérminimum 129 ezerre nőtt), a reálbérek 5,6 %-kal történt emelkedéséről, a fegyveres testületek és rendvédelmi szervek dolgozóinak idén folytatódó (összesen 30 %-os) béremeléséről, a pedagógusok 15 %-os béremeléséről valamint az egészségügyi dolgozók, szak- és háziorvosok bérhelyzetének rendezéséről. A szakorvosi minimálbér 270 ezer forintra nőtt.

Azt is megtudtuk a terület miniszterelnöki biztosaként kapcsolattartóként is tevékenykedő képviselőtől, hogy összesen 2,275 milliárd forintos forrást sikerült elkülöníteni a Bicske-Csabdi-Tarján kerékpárút megvalósítására és Etyek turisztikai brand-jének emelésére. Ezutóbbi a négy borturisztikai központ összeköttetését biztosító Gasztrosétány fejlesztését, egy látogatóközpont megnyitását és az átfogó területfejlesztési koncepció elkészítését is tartalmazza. Alapvető cél a környék településeinek bekapcsolása az országos turisztikai vérkeringésbe, "ráhelyezése" a térképre. Íme Ivanics Imre további helyszíni fotói.  

dsc01188.jpg

dsc01191.jpg

dsc01203.jpg

dsc01204.jpg

dsc01210.jpg

dsc01213.jpg

dsc01214.jpg

dscf6486.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr988362650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása