facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

UPDATE: ITT A VIDEÓ IS! Brutális állatkínzás a bicskei vasúti pályaszakaszon - bezsákolva várta a halált a szerencsétlen kutya!

2016. április 07. - ventil66

kutya_2.jpg"Mélységesen megrendítette és felháborította a mai állatkínzásos eset az Etyeki Állatvédők Egyesületének önkénteseit. Bicskén egy apró kiskutyát szorosan zsákba kötve hagytak a tűző napon, hogy szerencsétlen ott haljon meg. A bezsákolt apróságtól egy nagyon veszélyes, forgalmas helyen, a Bicske és Bicske-alsó közötti vasúti pályaszakaszon, a sínek mellett szabadult meg az elkövető, ahol hatalmas sebességgel robognak el a vonatok.

Egy vonaton utazó látta meg a zsákot és több telefon után, mert hogy nem talált segítséget, ismét egyik önkéntesünket találták meg, aki azonnal rohant megkeresni a csöppséget. Egy órai keresgélés után meg is találta a kutyuskát, akit rögtön kiszabadított a zsákból és akkor látta döbbenten, hogy a kicsinek részben csonkolták a farkát és a sérve kiszakadva és kifordulva lógott. És még ilyen állapotban is csóvált, puszit osztogatott és örült megmentőjének. Önkéntesünk rohant vele a kórházba, ahol már megműtötték a sérvét és ismeretlen okból a lépe is megsérült, amelyet el kellett távolítani. Ilyen kiszolgáltatott helyzetben látni egy ártatlan kis lényt, ahogy ott ült némán és várta a halált, bekötve a szatyorba, erre nincsenek a szavak.

Ez egyértelműen állatkínzás, nemes egyszerűséggel az elkövető kitette, sorsára hagyva, ahelyett hogy orvoshoz vitte volna!!! Ki képes ilyen borzalomra???? Mi állatvédők pedig vívjuk tovább a szélmalom harcunkat és mentünk és mentünk, de meddig tűrhetjük, hogy ártatlan, kiszolgáltatott állatokat bántalmaznak, kínoznak, éheztetnek, sorsukra hagynak és az elkövető büntetlenül megússza??? Ezt kérdezzük nap, mint nap egymástól és magunktól, de nincs rá válasz...

Nagyon kérnénk, segítsen nekünk, tegye közzé, mert ez az "eset" sem maradhat hang és szó nélkül. Csatolok egy fotót is, dokumentumként, sajnos nagyon-nagyon megrázó. A kiskutya már az önkéntesünk autójában. Annyira ki volt száradva szegényke, hogy a teljes tál vizet kiitta. Hálásan köszönjük a segítségét és kérdés esetén, kérem hívja a menhely-vezetőnket.

Köszönettel: Szluka Zsuzsa, önkéntes" A kutyus megtalálásakor készített videó megtekintéséhez kattints!

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr648575588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LoveKills 2016.04.08. 10:24:59

Nem vagyok halálbüntetéspárti, és most sem vesztem el a fejem, de azt határozottan támogatnám, hogy minden olyan esetben, amikor kétséget kizáróan kiderül valamely állatkínzás elkövetőjének a személye, tényleges életfogytiglant kapjon a tettéért. Lehetőleg a Csillagban.

Kalocsai Tamás 2016.04.08. 11:27:29

@LoveKills: +1
És nem hiszem, hogy egy normális, kompetens végrehajtó, ítélethozó szervezettel rendelkező országban ne lehetne kétséget kizáróan bizonyítani valamit! Ja, hogy nem ilyenben élünk?! ... kár!

2016.04.08. 12:05:31

A zsacskón egészen biztosan volt ujjlenyomat, hacsak nem fogdosta össze teljesen a megmentő.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.04.08. 12:58:23

Sajnos ez a gyakorlat addig így fog menni, míg az állatkínzók megúszhatják egy szigorított ejnye-bejnyével, a legrosszabb esetben pénzbírsággal. Abban a pillanatban, ha egy tökös bíró kioszt jó pár évet és mellette hatalmas pénzbírságokat, akkor majd láthatunk javulást. Addig marad a jó érzésű emberek szörnyülködése, és a szánakozás.

Angyal8887 2016.04.08. 14:21:22

mielőbbi gyógyulást és normális gazdát a kutyának, és hála a megmentőinek. Ki írja a szabályokat, hogy lehetne állatrendőrséget létrehozni, biztosan van rá lehetőség. Annyi mindenre volt már aláírás gyűjtés. Szabályokról még: Mini Yorkshire terriereknek néhány éve még csonkították a farkát. Miért? Túlszaporodás nem gond: "legalább egyszer minden nőstény kutya, macska ivartalanítás előtt fialjon, mert pszichés problémái lesznek." Belterjesség: származás a fontos...... Műtétekhez van, ahol kitépik az állat szőrét: úgy sem érzi...... Költségtakarékosság. Elmondani úgy sem tudja..... De van, Aki mindent tud, és adott hatalmat az embereknek, hogy a gonoszságot "megkötözzék".

kutyás majmok (törölt) 2016.04.08. 15:11:41

Mindenféle állatkínzás elítélendő, a tetteseket meg kell bűntetni.
Ugyanakkor (bár a videót nem néztem meg), kérdezném, hogy mi támasztja alá a "brutális állatkínzás" fogalmát? A kutyát valószínűleg kidobták a vonatból, így is szerezhette a sérüléseket. Más esetekben olvastam, hogy nyílpuskávak lőttek meg egy másik ebet. Kérdem én (a jogalkotó értelmi képességeit kétségbe vonva): hol itt az állatkínzás? Egyik esetben kidobták, a másik esetben kilőtték az állatot. Kínzásról szó nincs, csak a poszter rémálmaiban.
Ugyanakkor az egész sztori hiteltelen és szenzációhajhász. Hiteles akkor lenne, ha a kutyások hasonlóképpen nagy botrányt kavarnának, amikor védtelen embereket tépnek halálra a kutyák, közöttük öregeket és gyerekeket.

thrstjjtrt 2016.04.08. 15:29:47

@kutyás majmok:
Jó érzés trollkodni?

"Hiteles akkor lenne, ha a kutyások hasonlóképpen nagy botrányt kavarnának, amikor védtelen embereket tépnek halálra a kutyák, közöttük öregeket és gyerekeket. " Ja, hát ilyen tömeges kutyák által elkövetett mészárlások mindennaposak, lol. Meg nyilván a kutyák szórakozásból támadnak...

kutyás majmok (törölt) 2016.04.08. 15:58:43

@momori: Félrebeszélsz, de mindegy. A kutya nem szórakozásból támad, hanem elemi ösztönből, hiszen a kutya egy farkas. Soha nem tudod teljes mértékben kontrollálni a reakcióit, bármilyen okos "gazdának" is tartod magad. Jelen esetben te még saját magad sem tudod féken tartani, nem hogy egy kutyát. Sajnálnám, ha volna ilyen a tulajdonodban. Egyébként is a mai kutytartás szerintem egy modern rabszolgatartás.

parasztka 2016.04.08. 16:37:21

@kutyás majmok: "a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi,"
csakhogy definiáljuk az állatkínzást,jogászmester,bár nagytudású lévén gondolom vágod fejből a Btk-t....
a másik agymenésedre pedig az empátia a válasz, emberre, állatra egyaránt
ha valaki egy konkrét eset kapcsán nem sorolja föl a világ összes elítélendő sötét dolgát, attól még nem támogatja azt...
szép napot, gyökér

lorinser 2016.04.08. 18:04:05

@kutyás majmok:
hát öcsém, bölcsebb lett volna, ha csöndben maradsz. Ha a te értelmezésedben az általad említettek nem merítik ki az állatkínzás fogalmát akkor nálad óriási bajok vannak. Csak reménykedni tudok abban, hogy sem gyereked, sem pedig állatod nincs (még csigád sem).

Ferdinandus 2016.04.08. 18:09:58

Először végignézetni vele a családja kivégzését (egészen az utolsó csecsemőig, hogy a selejtes gének ne adódhassanak tovább), majd nyilvánosan kivégezni a tettest is, elrettentő példát bemutatva.

kutyás majmok (törölt) 2016.04.08. 19:22:52

@parasztka: A jogalkotó rosszul fogalmaszott vagy nem tud magyarul. Az "elűzi, elhagyja vagy kiteszi" nem a kínzás szinonimája. Szép napot, idióta.

@lorinser: Nincs semmilyen állatom, pedig van udvarom is. Nálam a fogságban tartott állat jelenti az állatkínzást, ebben benne van kutya, macska, madár, hal stb.
Az én udvaromra szabadon szállnak le a madarak is, amikor csak akarnak. Hasznos vagy háziállatot nem tarthatok városon, mert nem szabad, bezzeg kutyát lehet láncra veretni minden divatbunkónak, sőt még lakásba is bezárni a nagy állatszeretet jegyében. Én is csak reménykedni tudok, hogy nem tartasz állatokat rabságban.

macihagyma 2016.04.08. 20:01:42

@Ferdinandus: Hát baszd meg, te se vagy épelméjű. Itt viszont sok kutyabarát nő van.
www.petsex.com

Netuddki. 2016.04.08. 20:42:33

@parasztka: "a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,"

Minden böllért fel kellene kötni, mi?
Vagy várj csak, a disznóölés elég jó indok?

Netuddki. 2016.04.08. 20:43:24

@kutyás majmok: Szerintem ne erőltesd, rossz helyre keveredtél. ;)

Wannabe 2016.04.08. 21:00:44

@kutyás majmok: Nem vagy te buta, csak keveset tudsz.

Egy Fecsike 2016.04.08. 21:28:33

A bejelentő, aki a vonatból látott egy zsákot,
honnan tudta, hogy kutya van benne?

Netuddki. 2016.04.08. 21:39:53

@Egy Fecsike: Csak édibédi kiskutya lehetett. Mi más?

Afrika steht an der Elbe 2016.04.08. 22:47:20

Szerintem a legnagyobb állatkínzás ceruzaelemmel működő életképtelen korcsokká tenyészteni a farkast.

Turtle Run 2016.04.29. 08:02:47

Ehhez a cigányoknak semmi köze, kérem.. Nem, neem.. Ha mégis, az rasszizmus! Viccország..
süti beállítások módosítása