facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

A DHKSE megint megcsinálta: tizenhatodszor is fantasztikus nemzetközi küzdősport fesztivált rendezett Bicskén!

2016. április 13. - ventil66

img_3418.JPGElsőként közöltünk fotóalbumot Adravecz Tamás jóvoltából a szombati Bicske Kupa harcművészeti versenyről. Most jöjjön Metzger Antal részletesebb beszámolója.

Április 9-én, immár 16. alkalommal került megrendezésre a Bicske kupa, nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny. 21 klub közel 200 versenyzője regisztrált, egyesületünk – a Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület – 24 fővel képviseltette magát. A verseny reggelén izgatottan méregették egymást a sportolók. Volt, akik régi barátként üdvözölték egymást, míg mások első versenyesként izgultak. A versenyt, Pálffy Károly, Bicske város polgármestere, Kiss Norbert a MOB tagja és Dr Gulyás Richárd a Magyar Sport Ju Jitsu Szakszövetség elnöke nyitotta meg. Köszöntő beszédet mondott még, Bálint Istvánné alpolgármester, Sulyokné Guba Judit Emberi Erőforrások Bizottsága elnöke és Dr Balázs Sándor Rendőrkapitány is.

A technikai számokkal kezdtünk és a 3 páston szép gyakorlatokat láthattak a nézők. A technikai versenyszámok befejezése után a Nihon Kempo Jitsu stílus tatabányai csapata, Koltai Ármin 3 danos mester irányításával egy remek MMA, K-1 szabályrendszerű bemutatóval kápráztatott el mindenkit. Az Önkormányzat idén is segítségünkre volt a hagyományos egy tál meleg étel elkészítésében. Korcsog Zsolt 5.-szörös Budapest Bajnok séf két fajta egytálételt készített el a jelenlévők számára. A délután a küzdelmi számokról szólt, előbb a Light contact, majd a Chikare Kurabe szabályok szerint mérték össze erejüket a versenyzők. A terembe izzott a levegő, a nézők egy emberként drukkoltak kedvenc csapatuk versenyzőjének. Folytatáshoz és helyszíni fotókhoz kattints!

A népes és felkészült bírói gárda állta a sarat. Hernádi Zoltán főbíró remekül irányította a csapatát és következetes döntései közmegelégedésre tettek szert. Az elsősegély szolgálatnak szerencsére alig akadt dolga. A remekül felkészített sportolóknak, a korrekt szabályrendszernek és az azt következetesen betartató bíróknak is hála, semmilyen komolyabb sérülés nem történt. A rendezvény kissé már estébe hajlott, mikor az utolsó küzdelem is véget ért. Az egyéni helyezések a verseny közben folyamatosan kerültek kiosztásra, hatékonyabbá téve a lebonyolítást. A verseny végére már csak a csapat eredményeket várták nagy-nagy izgalommal.

A csapat negyedik helyezést a Szlovák Kempó Szövetség csapata szerezte meg. A dobogó legalsó fokára a házigazda DHKSE Bicske csapata léphetett fel (6 arany, 10 ezüst, 10 bronz éremmel). A második hely a jászárokszállási Firewolf Egyesületé lett, míg a kupát immár negyedik alkalommal is az Óbudai Kai Kan Sportegyesület vihette haza. Sok különdíj is gazdára talált. A rendezvényt Shihan Metzger Antal a Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület elnöke zárta be.

A DHKSE csapata ezúton is köszöni minden támogatónak, segítőnek az önzetlen támogatást, segítséget. Bízunk abban, hogy jövőre ismét viszontláthatjuk sportbarátainkat a XVII. Bicske Kupán. A versenyről képes beszámolót az DHKSE facebook oldalán lehet találni.

img_0002.JPG

img_0005.JPG

img_0006.JPG

img_0026.JPG

img_0030.JPG

img_0065.JPG

img_0085.JPG

img_0274.JPG

img_0419.JPG

img_1519.JPG

img_1945.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr948598300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása