facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Király Dávid Zsolt: Üzenet a "külvilágnak"!

2016. október 28. - ventil66

kiralydavidzsolt.jpg"Kedves Olvasó! Azért „ragadtam tollat”, mert épp most értesültem arról a hírről, mely szerint János bácsit a letartóztatás óta kirendelt ügyvéd védi, értsd: a védelme csak formális jellegű, nem valódi. Ez az ember totálisan ki van szolgáltatva a támadóinak. Magára hagyva, valódi jogi segítség nélkül gyakorlatilag nincs semmilyen esélye a védekezésre. Nem az lenne a logikus, hogy ha elkövette volna azt, amivel vádolják, akkor lenne „B” terve, egy jó ügyvédje, arra az esetre, ha lebukna? János bácsinak azonban nincs „B” terve. Nincs jó ügyvédje sem. Pedig szeptember óta tudta mi készült ellene, és lett volna ideje jó ügyvédet találni. Nem foglalkozott ilyesmivel. Tagadja a vádakat. Ennyi.

Számomra ez a magatartás tovább erősíti a meggyőződésemet, hogy ártatlan. Az „Üzenet a »külvilágnak«” című bejegyzés sorozatom nyilvános, tehát most azokhoz is szólok, akik nem tagjai a János bácsi ártatlanságában töretlenül hívő, jelenleg 266 tagból álló, Prókai Julcsi, egykori Gyermekotthon-lakó által alapított és vezetett csoportunknak, melyhez én is csatlakoztam. Tudna valaki ajánlani egy jó ügyvédet?

Gyakorló családapaként megértem mindazoknak a felháborodását, akik személyesen nem ismerik János bácsit, akik soha, semmilyen betekintést nem nyertek a 88 éve működő Gyermekotthon munkájába, és akik kizárólag az országos médiából értesülnek erről az ügyről. Annyit kérek Önöktől, hogy gondolkozzanak el az alábbi 9 kérdésen is. A cikk folytatásához kattints!

1.) Ön tapasztalt-e már olyat, hogy az országos médiában előadott „szenzációról” később kiderült, hogy nem fedi a valóságot?

2.) Ön szerint kizárható-e annak lehetősége, hogy a médiákban elhangzott, János bácsival kapcsolatos terhelő állítások mégsem felelnek meg a valóságnak, illetve a valóság és a fantázia keverékei? (Pl. a fiúk tényleg átéltek ilyeneket, de nem János bácsival, és nem a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban.)

3.) Tekintettel arra, hogy 2017-ben annak a nagy értékű, felújított kastélynak a gyors kiürítését tervezik, melyben már 88 éve működik a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon, vajon kizárható-e a lehetőség, hogy bizonyos érdekcsoportok állnak a problémamegoldó készségéről, küzdőszelleméről is híres (a rábízottak érdekében és nem a sajátjáéban!), sikeres gyerekvédelmi szakember/manager, János bácsi lejáratása és ellehetetlenítése mögött?

4.) Vizsgáljuk meg a következő sémát: vajon lehetséges-e, hogy amennyiben „A ” és „B” ember a megfelelő szavakat használva ezt meg ezt állítja a „D” emberről, a „C” ember pedig kiegészítve ezeket, a megfelelő szavakat használva azt meg azt állítja a „D” emberről, akkor a rendőrség nem tehet mást, mint letartóztatni a „D” embert?

5.) Vajon lehetséges-e, hogy a médiában elhangzott terhelő nyilatkozatok mögött tanácsadóként egy tapasztalt jogi szakértő is áll(t), aki jól ismeri a magyar jogrendszer sajátosságait, hiányosságait, abszurditását?

6.) A magyar jogrendszer sajátosságaival, hiányosságaival, abszurditásával visszaélve, vajon lehetséges-e 2016-ban koncepciós vádakat kreálni Magyarországon?

7.) Konkrétan: vajon lehetséges-e az, hogy amennyiben „A ” és „B” fiú úgy mondja el a hivatalos személynek, ahogy azt „jól” el kell mondani, a „C” (elbocsátott, János bácsit nem kedvelő) nevelő pedig szintén úgy mondja el a hivatalos személynek, ahogy azt „jól” el kell mondani, akkor a rendőrség nem tehet mást, mint letartóztatni a „D”-t, azaz János bácsit?

8.) Vajon lehetséges-e, hogy Magyarországon három ember úgymond „professzionálisan előadott” vallomása alapján bárkit a rácsok mögé lehet juttatni?

9.) A Gyermekotthon bezárásáról szóló hír azonnal megjelent az ügy kirobbanása után, lásd: bicske.blog.hu/2016/10/19/a_gyermekotthon_utolso_eve Vajon nem furcsa ez a nagy sietség, nem furcsa ez az egybeesés?

A kilenc kérdésem után most négy csoporttag négy bejegyzését idézem, illetve hozom közös nevezőre.

1.) Lélek Sándorné Gizella október 21. napján ezt írta: „Rettegek, látva és olvasva titeket, harcotokat a hamis forgatókönyvet írókkal és ripaccsá vedlett szereplőkkel, kiállva egy emberért, aki EMBEREKET nevelt! A búzában mindig akad ocsú, így van ez mindenhol, amióta a világ, világ. Divat lett a lejáratásnak ilyen és ehhez hasonló legaljasabb módja, felhasználni »gyerekeket« érintő szexuális vádakat, mert erre ugrunk valamennyien, féltve a mieinket. De, mi lesz, ha holnap Böjte Csaba atya következik, akinek az ölében mindig ül egy gyerek, mert biztonságukat a kicsik ott élik meg? Kérdem én, milyen világot élünk, hogy életeket törhetnek ketté, zsarolható, megvehető emberek, hazugsággal, hamissággal?”

2.) Idézem Tóth Mária Marcsi aznapi válaszát: „Drága Gizike! A napokban gondoltam pont ere! – Böjte Csabára. Nézegetve a fotókat, gyermekek csüngtek le róla. Akkor szorult össze a torkom, hogy vajon Ő mikor következik??.... János bácsi is csak szerette, féltette a rábízott gyerekeket, és lám....mit tesz az emberi gonoszság. ... :( ... Féltem már a szeretetet adó gyermekek közt élő embereket!... Kifordult világban élünk....!” A Böjte Csabáról szóló rövid videó itt tekinthető meg: www.youtube.com/watch?v=cOTdh1Ivosg

3.) Idézek Dr. Király Katalin október 21. napján írt bejegyzéséből: „...miért nem említi a megszólaló gyermekvédelmi szakemberek egyike sem az öt szeretetnyelv egyikét, az érintést? Gyakorló családanyaként tudom, milyen fontos, biztonságot nyújtó dolog egy gyermeknek (még felnőttnek is). De a tudományos irodalomban is bőven találunk rá példát, hogy az a csecsemő/gyermek fejlődik egészségesebben, akit babusgatnak. Mindnyájan tudjuk, hogy János bácsi mindössze annyit tett, hogy ezt a szeretetnyelvet (is) alkalmazta pár ártatlan mozdulat formájában. Az öt szeretetnyelv egyébként a következő: - Elismerő szavak - Minőségi idő - Ajándékozás - Szívességek - Testi érintés Lassan már kezd nevetségessé válni, hogy a pedagógusoknak (a sok egyéb bajuk mellett) még ilyen ostoba »pedofília« vádak miatt is félniük kell, ahelyett, hogy a munkájukat végezhetnék. Ez a lejárató kampány bizalmatlanságot szít a gyermek-felnőtt kapcsolatban, és ez hosszú távon is nagy károkat okoz a pedagógiai munkában, illetve a családokban (lásd a magyar UNICEF – enyhén szólva – balul sikerült, férfigyűlölő jellegű kampányvideóit).”

4.) Idézek a 2060 TV (a 2060.blog.hu Youtube-csatornája) által október 24. napján közzétett videó üzenetemből: „Napjainkban sajnos újra divattá, mondhatni össznépi szokássá vált a feljelentgetés, a házmesteri mentalitás, ártatlan emberek megvádolása, meghurcolása. Ez az ügy egy szeretet nélküli világnak a megnyilvánulása.” A másfél perces videó ITT tekinthető meg:

5.) És a sor hosszan folytatható lenne... A bicskei média példamutató abból a szempontól, hogy egy ilyen rendkívül bonyolult és szerteágazó ügy esetében mentes a prekoncepcióktól, a tények közlését helyezi előtérbe, a fontos részletekre is odafigyel, nem felejti el az ártatlanság vélelmét, illetve nem felejti el az alapvető (római) jogelvet, mely szerint hallgattassék meg a másik fél is: Töretlen hit János bácsi ártatlanságában (2060.blog.hu 2016.10.22.)

A tizedik, összegző kérdésem így hangzik: vajon igazságos-e, érdemes-e, szabad-e leegyszerűsíteni és egyoldalúan kezelni ezt az ügyet abban a formában, mint ahogy az országos médiák éppen teszik?

Utóirat az „Üzenet a külvilágnak” fenti részeihez.

Amennyiben János bácsit kirendelt védő „véd”, gyakorlati értelemben csak évtizedek múlva jöhet ki a börtönből: több évig előzetes letartóztatásban tartják a bírósági ítéletig, a bíró pedig akár a lehető legsúlyosabb büntetést is kiszabhatja Rá. Egy hosszú folyamatnak vagyunk a kezdetén. A most kilátásba helyezett max. 12 év kiszabható börtönbüntetést akár a minimumnak is tekinthetjük kirendelt védő esetében, hiszen újabb „vádak” is felmerülhetnek az évekig tartó nyomozás során, melyeket csak egy jó ügyvéd tudna – a többi vádakkal együtt – ízekre szedni. Nem is beszélve arról, hogy ezt a 12-20 évet szó szerint túl kellene valahogy élnie.

Nemcsak pszichésen, hanem fizikailag is (rossz táplálkozás, nulla gyümölcs, mozgáshiány, pocsék ivóvíz, pocsék egészségügyi ellátás, a csomag fogadása is korlátozott, poloskák stb.). Úgy hallottam, hogy a magyarországi túlzsúfolt börtönökben az ilyen típusú vádakkal a zárkatársak miatt is minden napja pokol lenne... Egy jó ügyvéd azonban mindent megfordíthat: viszonylag rövid időn belül kihozhatja Őt az előzetes letartóztatásból (maximum házi őrizetbe helyezik néhány hónapra). János bácsi esélyt kapna a bíróságon arra, hogy végre tisztázza magát. Esélyt kapna a megérdemelt győzelemre, melyre mindannyian számítunk! Esélyt kapna a kártérítésre! (Ismerve Őt, ezt jótékony célokra fogja fordítani.)" (címlapfotó: youtube.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr2911845103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása