facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Csúcsrangadó - hazai pályán mentett pontot a listavezető: Iváncsa-Bicskei TC 1-1 (0-0)

A vendégek a visszatérő Szilágyi vezetésével, remek játékkal törték meg a bajnokaspiráns hibátlan sorozatát!

2016. november 07. - ventil66

dscf2296.JPGMindkét oldal megadta a módját, a nem rég átadott iváncsai fedett lelátón táblás ház, a túloldalon a különbusszal és autókkal érkező Bicske Tigers szurkolói csoport fogadta a pályára lépő dobogós csapatokat. A délelőtti U16-os bajnoki eléggé megviselte a játékteret, ezért még a kezdés előtt nem sokkal is dolgozott a henger a gyepen, annak javításáért. És "ahogy kell", kezdésre a szakadó eső is megjött...

Sérülések miatt közel két hónap után állt Raffai Rudolf vezető edző rendelkezésére a teljes keret, ezért alapos megfontolás után a Milinte 8 - Máté 7, Sötét 7, Máj 6, Dukon 6 - Móri 7, Szilágyi 8, Rigó 7, Bognár 6 - Varga 7 - Németh 7 összetételű 4-4-1-1-es hadrend mellett döntött a szuperrangadón. Csereként Köntös 7 (46.p. Máj helyett), Deák 5 (60.p. Bognár helyett), Rados 0 (77.p. Móri helyett), Katona 0 (86.p. Varga helyett) és Pásztor 0 (92.p. Németh helyett) is lehetőséget kapott.

A 8. percben Móri ugratta ki szép labdával Rigót, de Boldog kapus felszedte előle. A 11. percben a lesen álló Balogh lövését védte Milinte, de közben már harsant Szűcs László játékvezető sípszava. 3 perccel később Facskó úszta meg lap nélkül Móri lerántását. A 16. percben Bognár lapos szabadrúgása után Rigó elől az utolsó pillanatban becsúszva mentettek a védők, a szögletből Németh fejelt előbb a földre, onnan pedig fölé. A 19. percben Márki 22 méteres szabadrúgását tornászta ki Milinte a jobb felső sarokból. A 32. percben Balogh ugrott ki a lesre játszó bicskei védők között, 8 méteres lövését Milinte bravúrral, lábbal védte.

A 38-ikban Bognár lapos begurítását Szilágyi 20-ról, de méterekkel lőtte mellé. A 40. percben a mérkőzés egyik legszebb jelenete: Dukon és Bognár sarkazásos kombinációja után keresték a labdát az iváncsaiak, Dukon meg is iramodott a félpályáról, de végül nem lett helyzet belőle. A 45. percben újra Balogh maradt egyedül egy középre ívelésnél, 11 méteres fejesét Milinte biztosan fogta. A 45+1. percben Márki lőtt fordulásból, 20-ról jócskán fölé. Kőkemény küzdelem jellemezte az első játékrészt, s a listavezetőnek valamivel több gólszerzési esélye adódott, ám a vendégvédelem állta a sarat.

A második félidőre Köntös váltotta a megsérülő Májt. Mindjárt újabb Balogh-fejessel folytatódott a meccs, ezúttal 10 méterről kísérletezett, Milinte megfogta most is. Az 50. percben hazai szöglet után a kapu torkában Aradi feje mellett suhant el a labda - nagy helyzet volt! Az 55. percben megszerezte a vezetést a Bicske! Jól beívelt szöglet után Boldog rosszul nyúlt a labdáért és a szemfüles Rigó - védőjétől szorongatva - 3 méterről a kapuba lőtte a labdát (0-1). Az 59. percben Imrik kapott sárgát - a mérkőzés egyetlen színes lapját - Bognár elleni szabálytalanságáért. A 60. percben Móri a meccslabdát lőtte mellé 12 méterről kisodródva, nem sok hiányzott hozzá, hogy beakadjon a jobb alsóba. A 64. percben Aradi hihetetlen módon megint lemaradt, ezúttal egy szabadrúgás után próbált volna fejelni 5 méterről. Két perccel később Varga szabadrúgását Rigó a védőjére fejelte, ebből lett a helyzet, mert Boldognak bravúrra volt szüksége.

A 67. percben Aradi 22-ről lőtt mellé, majd 3 perc múlva egy bicskei védelmi hiba után ugyanő bombázott, Milinte védett és a kipattanót Balogh 6 méterről vágta fölé. A 71. percben újabb bicskei meccslabda! Németh került helyzetbe egy bicskei kontra végén, megküzdve védőjével végül csak a bal kapufát találta el közelről. A hajrára a nap is kisütött, amire rászolgáltak a fiúk, hiszen élvezetes, jó derbit játszottak egymással. A 81. percben Köntös kezezésgyanúsan ért egy felívelt labdába, a hazaiak joggal reklamálták az elmaradt büntetőt. A 83. percben újabb fontos vendégpillanatok: Németh kétszer, Rados egyszer próbálkozott egyazon támadáson belül, mindhiába. Egy perc múlva büntetett a listavezető! A 84. percben egy szöglet után elszállt mindenki előtt a labda egészen Majláthig, aki nem túl erős lövéssel küldte be középre és az elsőként eszmélő - sokadszorra próbálkozó - Aradi végül 4 méterről a kapu közepébe vágta (1-1). Hazai nyomással teltek az utolsó percek, amiből perc 4 ráadás is volt, de maradt a döntetlen.

Összességében színvonalas mérkőzést láthattunk, a mély talaj ellenére minden játékos rendesen odatette magát. A döntetlen igazságosnak mondható, de egyértelműen a Bicske kezében volt a győzelem. A vezető gól utáni negyedórában - szokásához híven - megpróbálta eldönteni Raffai Rudolf gárdája, ezúttal azonban kimaradtak a fontos helyzetek.

A jövő héten újabb rangadóra kerül sor, hiszen az Iváncsa Mórra utazik, míg a Bicskének talán egy fokkal könnyebb dolga lesz Polgárdiban vasárnap 13.30 órai kezdettel. Komjáthy Bence összefoglaló videójához és további helyszíni fotóihoz kattints! 

dscf2242.JPG

dscf2243.JPG

dscf2250.JPG

dscf2254.JPG

dscf2257.JPG

dscf2260.JPG

dscf2261.JPG

dscf2264.JPG

dscf2281.JPG

dscf2286.JPG

dscf2291.JPG

dscf2303.JPG

dscf2311.JPG

dscf2322.JPG

dscf2341.JPG

dscf2346.JPG

dscf2377.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr2011938263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.