facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Kovács Nóri adventi jótékonysági koncertje december 17-én a bicskei katolikus templomban!

2016. december 04. - ventil66

Kovács Nóri adventi koncertje a bicskei templomban, december 17-én, szombaton 18 órakor (a szentmise után, ami 5 órakor fog kezdődni ezen a napon). Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Jótékonysági koncertről van szó. Belépődíj nincs, de az adományokat beteg, rászorult embertársaink megsegítésére fordítjuk.

Kovács Nóri - Betlehemben megzendült az ének - népzenei karácsonyi koncert Közreműködik: Kovács Judit - ének, citera Hegedűs Gergely Dávid - hegedű Soós László - brácsa Magyari Miklós - nagybőgő Kovács Nóri, a fiatal, népszerű énekes, előadóművész 2009 karácsonyán a Budapesti Szent István Bazilikában adott nagy sikerű karácsonyi koncertet, amelyet újabb előadások követtek, jelezve, hogy ebben a meghitt, emelkedett hangzásvilágú miliőben emberek, hívők sokaságának a szívébe sikerült belopnia a magyar archaikus dalkincsünket. A Bazilika-koncertről egy órás film készült, s koncert kapcsán vetődött fel, hogy a novemberi-decemberi időszakban egy országjáró sorozaton kellene minél szélesebb körben megismertetni a közönséggel ezt a zenei-lelki élményt. Folytatáshoz kattints!

Karácsonyi templomkoncertjeinek témáit az egyházi és a világi zene területeiről válogatja, arra törekedve, hogy az egyházi zenén belül is több zenei irányzatot, például gregorián éneket, imádságot, egyházi népéneket bemutasson, valamint a keresztény hitvilág sokszínűségét is a közönség elé tárja. Ezért válogatta műsorába egyaránt a katolikus, református, evangélikus egyházi népénekeket, valamint saját feldolgozásokat. A magyar népzenében is fellelhető számos ilyen irányú téma, de az ember érzelemvilágának kifejezésére is nagy hangsúlyt fektet a koncertjein.

Dalai egy részét a’capella énekli, de gyakran kísérik énekét hangszerek is, meghitt vonós muzsikával, furulyával, kobozzal, orgonával színesíti előadását. A bő egy órás műsorában a bibliai Jézus születését énekli meg, meséli el a fogantatástól, amelyet Gábriel angyal ad hírül Máriának Istentől, a szálláskeresésen át, a születésig, a pásztorok jövetelén és örvendezésén túl, addig az ünnepélyes áhítatig, amit a magyar keresztény ember él meg karácsonykor. "Emlékszem, egész kiskorom óta valami édes izgalom fog el, amikor közeledik Az Ünnep.

Karácsonykor nem csak a fenyőfát, a lelkemet is fényes, tiszta ruhába öltöztetem. Ilyenkor együtt a család, karácsonyi dalokat énekelünk, citerázunk, és éjfélkor az ünnepi szentmisén megköszönöm Istennek, hogy én is megszülethettem, és együtt lehetek azokkal, akiket szeretek. Karácsonyi műsoromban ebből a szeretetből és köszönetből szeretnék egy falatnyit átadni, emellett eléneklem Jézus születésének történetét, ízleld meg jól, és otthon oszd szét a családodnak az ünnepi vacsorán! " (Varga Imre atya - Facebook/Bicskei katolikusok)

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr9312020425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása