facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Rajtaütés: tonnányi illegális állati hulladékot helyeztek el Bicskén, a mezőőrök segítségével indul a rendőrségi eljárás!

2017. február 23. - ventil66

mezoor.jpgVárosunk külterületein létrejött illegális szemétlerakók ellen régóta küzd Bicske Város Önkormányzata a lakossággal karöltve, ám ez idáig sajnos nem igazán tudott átütő eredményre jutni az összefogás. Az elmúlt esztendő végén azonban sikerült az önkormányzatnak létrehoznia mezei őrszolgálatát, ami nem is volt olyan egyszerű, hiszen humánerőforrás hiány van e területen.

A mezőőrök tevékenységének köszönhetően azonban máris nagy előrelépések történtek a szemétlerakások megakadályozása ügyében és egy rendkívüli sikerről is beszámolhatunk. Több hetes kitartó megfigyelésnek köszönhetően mezőőreinknek sikerült ugyanis 2017. február 20. napján tetten érniük azokat a személyeket, akik már huzamosabb ideje állati hulladékokat helyeztek el Bicske Szélescsapás területén, azaz a SPAR és a Tatai út között. A korábban felfedezett „lerakatot” egy ideje már figyelték a mezőőrök, sőt, a meglévő kamerákon túl újabbakat is kihelyeztek a terep tökéletesebb megfigyeléséhez. Folytatáshoz kattints!

Az esetről természetesen értesítették a rendőrséget és a hatósági állatorvost is, ám a mintegy 1 tonna vágóhídi (főleg sertésből származó) hulladék elszállításáról önkormányzatunk tudatosan később kívánt intézkedni, hiszen látszott, hogy időről időre friss hulladék kerül a halmokra. Mezőőreinknek a hulladékot elhelyező személyeket a napi többszöri ellenőrzés ellenére sem sikerült ez idáig tetten érni, míg február 20-án a kora reggeli órában felfedezték a kishaszongépjárműből kipakoló két személyt, majd közrefogták őket. A rendőrség kiérkezéséig a két gyanúsítottat ugyan nem sikerült a helyszínen tartani, azonban a tettenérést több kamera is rögzítette, illetve az autó rendszáma is ismertté vált.

Természetesen ezek után az illegális hulladékokat az önkormányzat az erre feljogosított szolgáltatóval elszállíttatta, hiszen az ügy lezártnak tekinthető ilyen szempontból, tekintettel arra, hogy az illegális hulladékot lerakó személyekkel szemben eljárás indult. Reméljük, hogy híre megy mezőőreink rendkívül sikeres felderítésének és elriasztja mindazokat, akik hasonló illegális dolgokon törik a fejüket. Annál is inkább ajánljuk ezt, mivel az illegális hulladék kihelyezése szabálysértésnek, a veszélyes hulladéké pedig bűncselekménynek minősül. (fotóillusztráció: majsa.info)

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr9912284141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása