facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

5000 forint és mindenkinek kötelező befizetni!

2017. március 09. - ventil66

5000_forintos.jpgA területi illetékes kamarák a napokban kezdik el postázni az értesítőket 2017. évi kötelező kamarai hozzájárulási díj befizetéséről. A szabályozás értelmében ugyanis 5000 forintot kell befizetnie minden vállalkozásnak a 2017-es évre március 31-ig. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara honlapján már tájékoztatja is a vállalkozókat erről a kötelezettségről és a legfontosabb tudnivalókról. Folytatáshoz kattints! 

Érdemes odafigyelni erre az egyébként nem túl nagy összegre, mivel a kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, ezért az adóhatóság inkasszót bocsát ki, amely - az elmaradás mértékétől függően - akár több tízezer forint plusz terhet is jelenthet a vállalkozásoknak. Az összeg átutalásánál a közlemény rovatban fel kell tüntetni az adószámot és a "kamarai hozzájárulás" szöveget. A banki átutalás mellett lehetőség van az ügyfélszolgálatokon történő készpénz-befizetésre is. Egyes területi kamaráknál "sárga postai csekken" is befizethető a hozzájárulás. Erről a székhely szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamara honlapján érdemes tájékozódni.

Mit kapnak cserébe a cégek? Az évi 5000 forintos kamarai hozzájárulás (hivatalosan nem tagdíj) befizetésével az adott vállalkozás az említett törvény alapján jogosulttá válik bizonyos kötelezően nyújtandó, térítésmentes kamarai alapszolgáltatások igénybevételére, így: tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés; pályázatfigyelés. Az üzleti partnerkeresés keretében működik az Üzlet@Hálón portál, amit a kamara az interneten lévő gazdasági katalizátornak nevez. Ez egyébként a kereskedelmi és iparkamarák üzleti adatbázisa, b2b platformja, egy e-piactér a kamarai regisztrált cégek, az önkéntes kamarai tagok és partnereik számára, ahol céginformációk, termékek és szolgáltatások részletes leírása, üzleti ajánlatok, üzleti hírek találhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr1512323903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása