facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Írd alá - A Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés támogatása!

2018. január 16. - ventil66

maert.jpgA Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) 2017. november 10-ei ülésén a külhoni magyar szervezetek egyértelmű kérést fogalmaztak meg az anyaországi társadalom, a civil szervezetek és a politikai pártok felé, azzal kapcsolatban, hogy Magyarország álljon ki a külhoni magyar nemzetrészek jogvédelme mellett, és támogassa a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést (Minority SafePack európai polgári kezdeményezés). Folytatáshoz kattints! 

A kezdeményezés arra irányul, hogy az Európai Bizottság végre foglalkozzon az őshonos nemzeti közösségek jogaival, és az Európai Unió fogadjon el jogi aktusokat a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelme érdekében. Bár az Európai Unióban 50 millióan tartoznak valamely őshonos nemzeti kisebbséghez, a mai napig nem született átfogó európai uniós kisebbségvédelmi szabályozás. Egy európai szintű kötelező kisebbségvédelmi szabályozás jelentős mértékben javítaná a nemzeti kisebbségek helyzetét.

Az aláírásgyűjtés kulcsfontosságú jelentőséggel bír, hiszen sikertelensége több évtizedre visszavetheti az európai uniós kisebbségvédelmi érdekérvényesítési lehetőségeket. A Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést online és papír alapon is lehet támogatni. A kezdeményezés a www.jogaink.hu oldalon írható alá, illetve további információ is itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr413580303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szirmai Ferencné 2018.02.13. 20:41:53

Véleményem: attól, mert valaki a kisebbséghez tartozik, ugyanolyan jogok, lehetőségek illetik meg, mint a többi állampolgárt

Istvánné És István Vajda 2018.02.15. 21:13:22

Véleményünk a FELESÉGEMMEL KÖZÖSEN mi nem vagyunk kisebbségiek,de elítéljük azt az "embert" vagy szervezetet vagy országot aki az országában élő kisebbségiek jogait korlátozza vagy megsérti!!! Ők IS ABBAN AZ ORSZÁGBAN ÉLNEK ÉS ÉPITIK AZT AZ ORSZÁGOT AHOL ÉLNEK.

Halmai Ferenc 2018.02.18. 20:30:17

A családommal együtt Magyarországon élünk. Szép otthonunk és családunk van. Spórolós emberek vagyunk, de jól élünk. Mi szerencsések vagyunk, mert nem a kisebbséghez tartozunk, de maximálisan együtt érzünk mindnyájan azokkal akik önhibájukon kívül kisebbségbe kerültek. Trianoni békeszerződés nem az emberek bűne, ők eröl nem tehetnek, de őket büntetik.Ahol lehet támogatom a családommal együtt.
Sajnálatos módon még mindég van Magyarországon olyan politikus is aki ha hatalomra kerülne azonnal elnyomná a kisebbségben élőket. Remélem, hogy ezek nem kerülnek ilyen helyzetbe

Allampolgar81 2018.02.27. 08:26:14

Üdvözlet! Engem az érdekelne elsősorban, hogy mi a helyzet a bicskei kirándulóhelyekkel? A T. Képviselőurak és a Polgármester Úr mit tervez tenni az ügyben? Sajnos aki Bicske "rosszabbik" felére született (Táncsics utca és környéke) az már nem tud kimenni kirándulni, csak ha vonatra, vagy buszra ül! Mert a patakot valakik lezárták, az Erőmű tó kerítéssel van körbe véve és állítólag luxusnyaralók vannak ott! 15-20 évig ezeken a helyeken pecáztunk, ide jártunk kirándulni, piknikezni, sokan itt tanultak meg vezetni, és ezt már nem lehet! A városi pletykák szerint M.L. keze van a dologban! Egy tényfeltáró riportnak örülnénk, mert dühítő a helyzet! Köszönöttel, Péter

Allampolgar81 2018.03.23. 16:55:07

A jogaink.hu oldalon lehet aláírni!
süti beállítások módosítása