facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Rendkívüli testületi ülésen tárgyalta Bicske Város Önkormányzatának képviselő-testülete a 2018. évi költségvetést!

2018. március 04. - ventil66

palffykaroly.jpg– Mivel évek óta várunk a TOP-os pályázataink támogatására, így mindig igyekeztünk tartalékolni, hogy szükség esetén a pénzt a fejlesztésekre tudjuk fordítani. Ennek eredményeként az előző évek alatt jelentős összeget halmoztunk fel: 1,1 milliárd forint önkormányzati megtakarításunk van erre az évre. Ehhez jön mintegy 1,25 milliárd forint, ami a pályázatok révén már megérkezett a számlánkra. Örömteli, hogy pályázataink többségénél megkaptuk a teljes összeget, így rendelkezésre állnak a fejlesztési források. Bicske teljes költségvetése 4,542 milliárd forint, amelyből a bevételek 2,16 milliárd forintot tesznek ki – árulta el a részleteket Pálffy Károly polgármester. Folytatáshoz kattints! 

A költségvetés készítésében az elsődleges szempont természetesen az önkormányzati intézmények biztonságos működtetése volt. Ezek – ahogy a polgármester fogalmazott – gazdaságos, de nem szűkös működtetésére közel 1,5 milliárd forintot különítettek el. Az összeg jelentős részét a bérek és azok járulékai teszik ki, de minden intézmény költhet beruházásra és fejlesztésre is valamennyit. Az intézmények mellett további fontos fejlesztésekre is előirányoztak a költségvetésben. Fontosnak tartja a képviselő-testület a járdák és utak felújítását és a csapadékvíz-elvezetés rendezését a problémás szakaszokon.

Évek óta várat magára a Bajcsy-Zsilinszky utca egy szakaszának rendbetétele, ám a munkát nehezíti, hogy az alatt a szakasz alatt található a városba becsatlakozó egyetlen főnyomócső, amely Bicske teljes vízellátását biztosítja. Idén szeretnék ezt az 50-60 éves csövet kicserélni, valamint további, a főnyomócsövet kiváltó csatlakozásokat kialakítani. Ezek után lehetővé válik az útszakasz felújítása. A költségvetés továbbá tartalmazza egy elnyert pályázat kapcsán azt az önrészt is, amelyet a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola Szent István úti épületében lévő tornaterem nyílászárócseréjéhez kell Bicskének biztosítania.

Pálffy Károly polgármester büszke az idei költségvetésre Egy műfüves futballpálya megépítésére is adott be pályázatot a város, amelyet ha elnyernek, a szükséges önrész szintén benne van az idei költségvetésben. Mindezek mellett civil szervezetek és egyéb intézmények támogatására is irányoztak elő különböző összegeket. A költségvetés egyhangú támogatást kapott, ám úgy tűnik, a téma nem volt fontos az ellenzéknek, mert nem vettek részt az ülésen.

Büszke vagyok azért is, mert a könyvvizsgáló, aki 16 éve vizsgálja a város költségvetését, megjegyezte: az idei az eddigi legbiztonságosabb és semmilyen kockázatot magában nem rejtő költségvetés – tudta meg lapunk a polgármestertől. (forrás: feol.hu, fotó: Nagy Norbert)

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr5213714486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása