facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Szívbetegeknek nem ajánlott! Sötét a 92. percben döntött: Mezőfalva-Bicskei TC 2-3 (1-0)

11 gólt rámolt Takács vezetésével a vértesacsai hálóba a Bicske II!

2018. október 22. - ventil66

dscf8309.JPGNehéz mérkőzésre számítottak a bicskei szurkolók vasárnap kora délután Mezőfalván, hiszen az egyre acélosabb hazaiak a tavasszal még Bicskén futballozó Facskó és Godslove vezetésével szerettek volna pontot, pontokat rabolni a listavezetőtől. Ezúttal is szép számú szurkoló kísérte el csapatát a Bicske Tigers szervezésében a déli városba, akik - becsületükre legyen mondva - nem ültek fel a hazai nézők folyamatos provokációjának, hanem végig tolták a drukkolást dobjaikkal. Folytatáshoz kattints! 

Vukmir Dragan szakmai igazgatónak továbbra is Burucz, Köntös és Tornyai makacs sérülése illetve hiánya okozott gondot, ezért ezúttal a Zelizi 8 - Solt 5, Sötét 7, Molnár 6, Veres 6 - Harangozó 5, Lak 6 - Dombai 5, Rigó 6, Varga 6 - Móri 6 összetételű kezdőnek szavazott bizalmat, míg csereként Peinlich Sz. 6 (46.p. Dombai helyett), Katona 6 (56.p. Harangozó helyett), Pump 0 (83.p. Lak helyett) és Klinger 0 (95.p. Móri helyett) kapott lehetőséget. Váratlanul, már a 7. percben megszerezte a vezetést a Mezőfalva! Egy Godslove buktatásáért megítélt szabadrúgást gyorsan elvégeztek a hazaiak és a kilépő Sági R. a későn reagáló védők mellett 10 méterről, a vetődő Zelizi felett a kapu közepébe lőtt (1-0). Az őszi idény során nem először engedte át a vezetést soros ellenfelének a Bicske és sokáig úgy nézett ki, hogy ezúttal nem fog sikerülni a talpra állás.

A 18. percben Varga húzta meg a bal szélen, beadását Dombai 4 méterről fejelte fölé. A 30. percben Móri csúsztatott egy ívelést Dombai elé, aki ezúttal 6 méterről lőhetett, Tóth kapus azonban szögletre tolta a labdát. A 34. percben Móri lőtt távolról, a kipattanóért folyó harcban Dombait lökték fel a kaputól 25 méterre. A megítélt szabadrúgást Molnár végezte el, lövése a sorfalon megpattant, de Tóth ujjheggyel is fölé tudta pöccinteni. A 40. percben Facskó beadását Sági centiméterekkel fejelte fölé 6 méterről. Az első játékrész hajrája küzdelmes pillanatokkal telt, de az eredmény már nem változott. A Bicske nem találta a ritmust, sok volt a pontatlanság és eladott labda a játékában, s a kevés helyzetéből sem sikerült betalálni.

A szünetben cserélt Vukmir Dragan, Peinlich Sz. érkezett Dombai helyére. Az 52. percben Móri remek beadását Rigó érthetetlen módon "eltörte" és keresztbe tette vissza kapura lövés helyett. Ez a pillanat hű tükörképe volt a BTC addigi játékának, de percek múlva jött a fordulat! Az 57. percben Rigó tette Móri átadását jó ütemben Peinlich elé, aki a jobbösszekötő helyéről, 11 méterről a rosszabbik lábával (jobbal) laposan lőtt a kapu közepébe (1-1). Megvolt a hőn áhított egyenlítés, ami feltüzelte a Bicskét. A 60. percben Molnár éles szögből elvégzett szabadrúgását védte Tóth, míg az ellentámadásból meleg pillanatokat élt át a vendégcsapat, Márki 12 méteres lövését védte Zelizi és a védők csak nehezen tudtak felszabadítani.. A 64. percben Varga ugratta ki Mórit a bal oldalon, aki 10 méterről jó ütemben, futtából lőtt laposan a kapu közepébe, úgy, hogy a játékszer érintette Tóthot is (1-2).

A 71. percben Veres felesleges felszabadító csukafejeséből lett kezezés a vendégkaputól 21 méterre. Facskó hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba, Zelizi csak beleérni tudott (2-2). Izgalmas és lüktető játék alakult ki a mérkőzés hajrájára, szemmel láthatóan mindkét csapat meg akarta szerezni a 3 pontot. A 77. percben Sági J. lőhetett ziccerben, éles szögből 7 méterről, de Zelizi hatalmas bravúrral hárított. A 85. percben Molnár hajmeresztően rövid hazaadása okozott gondot, Zelizi felszabadító rúgása  a blokkoló Márkiról a kapu fölé szállt. A 88. percben eldönthette volna a találkozót a Bicske! Móri beadását Veres fejelte vissza az ötösre, de Pump ajtó-ablak helyzetben Tóth kezébe fejelt. A 89. percben Németh bombázott éles szögből 15 méterről, de Zelizi ismét a helyén volt, Nagy ismétlése pedig jócskán mellé szállt.

A slusszpoén a hosszabbításra maradt, a 92. percben Katona mellel tette Varga elé a játékszert, aki ziccerben lőhetett, Tóth azonban szögletre mentett. A beívelt szögletet a jókor jó helyen lévő védő, a hórihorgas Sötét a rövid oldalra elmozdulva 5 méterről fejelte a jobb alsó sarokba (2-3). Egy kupacban ünnepeltek a bicskeiek, s bár Magyar János csak a 96. percben fújta le a végére rendkívül izgalmasan alakuló mérkőzést, egyenlítésre már nem maradt idő. A hazaiak a lefújás után sokáig vitattak néhány játékvezetői ítéletet, rasszizmussal is vádolták Hajcsár Lajos partjelzőt, akit Godslove a mérkőzés során jól hallhatóan és többször is "lekurvaanyázott". A Bicske végül sikerrel lehozta a döntetlenszagú mérkőzést, mert a megfelelő pillanatokban - sokáig gyenge játéka ellenére is - sikerült kihasználnia a gólhelyzeteit. Folytatás jövő vasárnap 13.30-kor hazai pályán az Ercsi Kinizsi ellen.

Megkezdődött a november 4-i móri szuperrangadó előkészítése is, amelyre a Bicskei TC ingyenes szurkolói buszt indít megfelelő számú jelentkező esetén, a Bicske Tigers Facebook csoportjában lehet jelentkezni valamint az egyesület klubházában. A mezőfalvai kirándulással egyidőben rendezett Bicskei TC II-Vértesacsa megyei III. osztályú bajnokit a hazai csapat magabiztosan 11-0 (4-0) arányban nyerte, a gólokon Takács (4), Márton (2), Máté (2), Buda (2) és Fehér osztozott. Az ifjúsági csapat szombaton délelőtt 5-0 (3-0) arányban győzött Mezőfalván Máté (2), Pásztor, Cserkuti és Glück találataival. A BTC felnőtt I. és II. csapata egyaránt vezeti bajnoksága tabelláját, míg az U19 stabilan őrzi az ezüstérmes pozícióját.  További helyszíni fotók megtekintéséhez görgess! 

dscf8306.JPG

dscf8310.JPG

dscf8325.JPG

dscf8330.JPG

dscf8335.JPG

dscf8336.JPG

dscf8341.JPG

dscf8347.JPG

dscf8348.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr5414314813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása