facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Farkas Máté az NB III-ba lőtte a bicskei gladiátorokat: Tatabányai SC-Bicskei TC 0-1 (0-1)

Történetének harmadik NB III-as időszakát kezdheti a csapategység maximumát bemutató fejér megyei bajnok!

2019. június 16. - ventil66

yok_4401_1.JPGAhogy a 6 nappal ezelőtti odavágó is futballünnep volt Bicskén, úgy a szombati tatabányai visszavágó is táblás házat, több mint 2.000 nézőt vonzott a szomszédvárak feljutásért vívott összecsapásán. P. Nagy László és Vukmir Dragan vezető edző is változtatott előző heti kezdőjén és igyekezett meglepni kollégáját. A bicskei csapatban előretolt ékként kezdett az a Farkas Máté, aki a tavaszi idényben eddig mindössze egyetlen bajnokin volt a kezdőcsapat tagja. Ha nem is a fotón látható 44 fokban, de mindenképpen legalább 35 fokos hőségben kezdődött az emlékezetes élet-halál harc. A BTC a Zelizi 10 - Solt 10, Sötét 10, Molnár 10, Madarász 10 - Lak 10, Rigó 10 - Tornyai 10, Varga 10, Nagy 10 - Farkas 10 összetételben futott ki Gaál Ákos sípszavára a Grosics Gyula Stadion gyepére, míg csereként Móri 10 (60.p. Farkas helyett), Peinlich 10 (71.p. Varga helyett) és Harangozó 10 (90.p. Tornyai helyett) kapott lehetőséget. Folytatáshoz kattints! 

A 7. percben Kovács távoli, pattogós lövése épp hogy elkerülte a kaput. A 9. percben Soltész 28 méteres gyenge lövése gurult mellé. A 15. percben Árvai előtt adódott ziccer egy előreívelés után Zelizi bizonytalan kijövetelét követően, de végül a vendégvédelem felszabadított. A tatabányai rohamok után váratlanul, szinte a semmiből szerezte meg a hőn áhított vezetést a Bicske! Tornyai harcolt meg védőjével az alapvonalnál egy keresztlabdáért, majd éles szögből váratlanul megcélozta a jobb alsó sarkot, Ballát meg is lepte a löket, csak a kapufa segítségével tudott védeni, ám így a labda a középen lesben álló Farkas elé pattant, ő pedig közelről az üres kapuba pofozta azt (0-1). Sokkolta a hazai csapatot a bicskei előny, hiszen így már legalább két gólt kellett volna szereznie a TSC-nek a feljutáshoz, ennek megfelelően nyílttá vált a játék, rengeteg helyzettel.

A 20. percben Varga beadásából Tornyai 8 méterről ezúttal is meglőtte a maga lesgólját, hogy tényleg az volt-e, majd a videófelvételekből kiderül. A 22. percben egy jobboldali beadást Kovács fejelt nagy helyzetben a jobb kapufa mellé. 5 perccel később Katona lépett ki, majd esett el Sötét kíséretében, azonban a játékvezető - helyesen - nem "ette meg" az esést. A 29. percben Fodor 18 méteres ívelt lövését fogta biztosan Zelizi. Alig egy perc múlva a kilépő Árvai 9 méteres löketét hárította ugyanő, majd az önbizalommal teli Farkas tüzelt 24-ről sikertelenül. A 35. percben lesgyanús helyzetben kiugró Árvai ívelt végül a bal felső sarok mellé, aztán elhamarkodottan 26 méterről lőtt az égbe. A 41. percben Klausz a tizenhatos sarkáról külsővel ívelt a jobb kapufa mellé. Tatabányai rohamokkal zárult a félidő hajrája, de a bicskei védelem derekasan állta a sarat.

A második félidő ott folytatódott, ahol abbamaradt. A Tatabánya folyamatosan támadott az egyenltésért, a jobbára védekező BTC pedig veszélyes kontrákkal tudott helyzetbe kerülni. Az 50. percben Tornyai 25 méterről lőtt, de Balla biztosan hárított. 3 perccel később hazai kombináció után Kocsis lövése halt el a jól védő Zelizi kezében. A belelkesülő Bicske Tigers szurkolói csoport hangja bizony jócskán elnyomta a helyi biztatást, szinte extázisban drukkoltak az egész szezonban kitartó "ultrák". Az 55. percben egy ígéretesnek tűnő bicskei kontra végén Varga beadását szedte le Balla, majd szöglet után Kocsis fejelt nagy helyzetben 7 méterről fölé. A 61. percben a bicskeiek számára vérfagyasztó jeleneteket láthattunk,  a sokadik szöglet után Solymos fejelt üresen centikkel mellé. Nagy kérdés volt, hogy bírni fogja-e a BTC a fokozódó nyomást. Mindkét csapat cserékkel frissített, a Bicskében pályára lépett az elmúlt hetekben sérült fejér megyei gólkirály, korábban éppen Tatabányán futballozó Móri Tamás is.

A második félidő ivószünete után a 70. percben Tornyai majd Móri könnyelműsködött el egy-egy helyzetet. A 74. percben a csereként beállt Peinlich lépett meg, de 8 méteres lövését Balla bravúrral szögletre ütötte. A 77. percben Farkas eresztett meg egy elkeseredett lövést 24 méterről, de a játékszer elkerülte a jobb felsőt. A 83. percben Nagy lépett ki Peinlich ütempasszával, de lövésre már nem nagyon maradt ereje. Ugyanebben a percben a sokadik Bányász-meccslabda következett, amikor óriási kavarodás után Soltész 11 méterről nem tudta kilőni a bal felső sarkot. A 85. percben Farkas beadása után Árvai fejelt, egy perc múlva Farkas 13-ról lőtt, de Zelizi parádés mozdulattal védett. A 88. percben Farkas újabb beadását megint Árvai fejelte a jobb alsó sarok felé, de Zelizi hihetetlen bravúrral kitornászta a gólba tartó bólintást. Három perc hosszabbítás után jött a megváltó sípszó és az önfeledt bicskei ünneplés!

Megérdemelten készülhet történetének harmadik NB III-as időszakára a rutinosabb Bicske, amely megragadta az esélyt a visszavágón és utána már nem is engedte azt el. Játékosait ezúttal azért osztályoztuk egyöntetően 10-esre, mert olyan fegyelmezett játékot és maximális csapategységet mutattak be ezen a napon, amelynek csak feljutás lehetett a jutalma. A Tatabánya becsülettel tette a dolgát, de szombaton semmi sem sikerült, gond volt az irányzékkal vagy sokszor rossz megoldást választottak játékosai. Vukmir Dragan nagyot húzott Farkas beállításával és alapos felkészülés után remek taktikával rukkolt elő, amit maradéktalanul megvalósítottak igen nagy alázattal futballozó játékosai. Bár nagy most az elkeseredettség Tatabányán, kommentek százai zúdulnak a TSC Facebook oldalára, az élet nem áll meg, folytatni kell a megkezdett és eredményesnek tűnő koncepciót majd ősztől újra nekifutni a feljutásnak.

A Bicskét minden bizonnyal segítette, hogy egyértelműen erősebb bajnokságból érkezett, több kemény meccs van a háta mögött és rutinosabb játékosai jobban kezelték a párharc kritikus pillanatait. A klubvezetés számára megható volt, hogy egész Fejér megye egy emberként gratulált a feljutáshoz, üzenetek és hívások tömkelege érkezett, még a határon túlról is. A diadal utáni önfeledt, éjszakába nyúló ünneplés után vasárnap 15.00 órától kerül sor a BTC Sporttelepen az aranyérmes csapatok éremátadó ünnepségére, majd a Gudics Band koncertjére. Bélik József további helyszíni fotóihoz görgess! 

yok_4434.JPG

yok_4035.JPG

yok_4081.JPG

yok_4086.JPG

yok_4092.JPG

yok_4103.JPG

yok_4122.JPG

yok_4146.JPG

yok_4224.JPG

yok_4240.JPG

yok_4297.JPG

yok_4401.JPG

yok_3665.JPG

yok_3736.JPG

yok_3769.JPG

yok_3810.JPG

yok_3815.JPG

yok_3821.JPG

yok_3832.JPG

yok_3845.JPG

yok_3846.JPG

yok_3850.JPG

yok_3864.JPG

yok_3907.JPG

yok_3910.JPG

yok_3930.JPG

yok_3932.JPG

yok_3934.JPG

yok_3955.JPG

yok_4000.JPG

yok_4009.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr2614896270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása