facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Az előkelő 4. helyen utazik az óbudai rangadóra a Vukmir-legénység: Hévíz SK-Bicskei TC 0-2 (0-1)

2019. augusztus 12. - ventil66

dscf9747.JPGAz első fordulóban első pontját, a másodikban pedig első győzelmét is megszerezte a Vukmir Dragan irányította újonc Bicske, amely ezúttal a szintén újonc és az osztályozókon legtöbb pontot szerző vesztesként felkérést kapó Hévíz SK otthonába látogatott. A frekventált üdülőhely épülő-szépülő arénájában rekkenő hőség fogadta a szereplőket, akik Héra Csanád játékvezető (asszisztensei Ország Péter és Nagy Viktor voltak) sípszavára kezdték a mérkőzést. A vadonatúj hófehér 2Rule szerelésben játszó BTC-t ezúttal is elkísérték lelkes szurkolói, akik abban bíztak, hogy az alig 20 éves átlagéletkorú fiatal házigazda otthonából némi rutinnal sikerül majd hazacsenni a 3 bajnoki pontot. Folytatáshoz kattints! 

Nagy meglepetés nem volt a bicskei kezdőben, a Zelizi 8 - Adorján 6, Sötét 7, Radó 6, Madarász 6 - Nagy 7, Molnár 7 - Tornyai 6, Varga 7, Peinlich 7 - Rigó 6 összetételű kezdőt Farkas 0 (70.p. Peinlich helyett), Dencinger 0 (80.p. Tornyai helyett) és Móri 0 (89.p. Rigó helyett) frissítette a második félidőben. A vendég Bicske igyekezett dominálni az első negyedórában, azonban mezőnyfölényét nem sikerült gólra váltania. Az első komolyabb a helyzet a 16. percben adódott, amikor Vass nagyívű fejese kívülről hullott a kapuhálóra, sokan gólt láttak, meg is szólalt a hazai gólzene, de természetesen kirúgással folytatódott a játék. A másik oldalon Tornyai beadását Rigó fejelte mellé. A 20. percben Peinlich lapos beadásánál a hazai hálóőr Czirjék már verve volt, de Varga lövése elakadt egy lábban.

Egy perc múlva Tornyai felső léces lövése után szabályosnak tűnő gólt szerzett a Bicske, azonban Héra kezezés miatt érvénytelenítette a találatot. Az ivószünet előtt Varga szabadrúgását Radó fejelte jócskán fölé. A 29. percben hajmeresztő jelenetek következtek, egy hazai kontra Radó utóbb sárgát érő sikertelen becsúszásával indult, aztán ígéretes helyzetben végül Németh fejelt fölé. A 40. percben a hévízi csapatkapitány Pajor éles szögből, 10 méterről tüzelt, de Zelizi bravúros vetődéssel hárított. Mondhatnánk, hogy az első félidő hajrája a Hévízé volt, de váratlanul a 44. percben a vendég Bicske szerzett vezetést! Egy olyan előre vágott labdára indult el Peinlich, amilyenért ilyen melegben és pillanatokkal a szünet előtt nem mindenki indul el, ő azonban nagy sprintet vágott ki, hibázó védőjétől elvette a labdát és egy szép csel után 8 méterről kíméletlenül a jobb felső sarokba bombázta a játékszert (0-1).

A 49. percben Nagy kiugratását Tornyai estében (és mint utóbb kiderült lesről) lőtte fölé. Az 50. percben Vass lövését védte lábbal Zelizi, majd az 59. percben eldöntötte a mérkőzést a Bicske! Varga pontos beadását Rigó kapásból az ötösről helyezte a kapu bal oldalába (0-2). A 67. percben végképp biztossá válhatott volna a vendégsiker, Nagy szerzett labdát a kezdőkörben, óriási helyzetben ketten is várták a passzt a kontra végén, de az elakadt egy visszafutó hévízi védőben. A 72. percben Varga lépett jól át egy átadást, az érkező Farkas 17 méterről lőtt, a vetődő Czirjék pedig hárított.

Öt perccel később vendégszöglet után Molnár távoli lövése süvített el a jobb kapufa mellett. A 78. percben a hazai Tóth ravasz szabadrúgását tolta ki a bal alsó sarok elől Zelizi, majd szép vetődéssel Bontó fejesét is fogta. A 80. percben Varga lágy beadását ajtó-ablak helyzetben Rigó fejelte a kapus kezébe. Az ellentámadás során ismét Zelizi parádézott, kétszer is biztos gólnak látszó lövést hárított. A 92. percben a szünetbeli bemelegítés során kisebb sérülést összeszedő és emiatt csak perceket játszó rutinos Móri Varga szöglete után célozta meg a jobb alsó sarkot, de Czirjék a helyén volt.

Összességében a Bicske - ahogy tulajdonképpen előre eltervezte - biztosan és megérdemelten vitte haza a 3 pontot a fiatal, de szimpatikusan és keményen küzdő Hévíz otthonából. Borítékolható, hogy sok csapat meg fog szenvedni még ezen a pályán, amennyiben kitart a hazaiak töretlen hite. Folytatás augusztus 18-án vasárnap 17.00 órakor Óbudán, ahol a tabellán előkelő 4. helyet elfoglaló BTC az 5. III.ker. TVE csapatával játszik rangadót. További helyszíni fotóinkhoz görgess! 

dscf9734.JPG

dscf9737.JPG

dscf9745.JPG

dscf9751.JPG

dscf9755.JPG

dscf9762.JPG

dscf9767_1.JPG

dscf9771.JPG

dscf9777.JPG

dscf9781.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr3915005816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.