facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Sajtóközlemény a Zöld Bicske Nonprofit Kft-vel kapcsolatban!

2019. október 03. - ventil66

logo_zoldbicske_web_rgb.pngStabil alapokon, biztos működéssel folytatja tovább tevékenységét a Zöld Bicske Nonprofit Kft. konzorciumi partnerével együttműködésben Stabil alapokon, biztos működéssel folytatja tovább tevékenységét a Zöld Bicske Nonprofit Kft. konzorciumi partnerével együttműködésben. A Zöld Bicske Nonprofit Kft. konzorciumi megállapodást kötött a Vertikál Nonprofit Zrt.-vel. A polgárdi székhelyű cég megbízható üzleti alapokon áll. A bicskei cég számára az együttműködés előnyei a finanszírozási kérdések hosszútávú megoldása, a közszolgáltatással ellátott terület optimalizálása, a közszolgáltatás színvonalának javítása. Folytatáshoz kattints! 

A tulajdonos önkormányzat kérte az ügyvezetést, hogy tartsa szem előtt a bicskei munkahelyek megőrzését és a Zöld Bicske Nonprofit Kft. alkalmazásában álló valamennyi munkavállaló hosszútávú foglalkoztatását a konzorciumi megállapodás megkötése során. A társaság önkormányzati tulajdonban van és közszolgáltatást végez, ezért a tulajdonos a társaságot érintő kérdésekben felelősséggel és körültekintően jár el. Az önkormányzat a tavasszal lefolytatott Állami Számvevőszéki vizsgálat alapján kezdeményezte a Zöld Bicske Nonprofit Kft. öt évre visszamenő belső ellenőrzését, amelynek jelentése alapján intézkedési tervet is elrendelt a képviselő-testület.

A tulajdonos önkormányzat a Belügyminisztérium állásfoglalását kérte a konzorciumi megállapodás megkötése előtt. A Vertikál Csoportot közel 30 éve működő hulladékgazdálkodási közszolgáltató társaságok alkotják, amelyek 375 településen, több mint 1.850.000 fő ingatlanhasználónak nyújtanak közszolgáltatást 1.500 fő munkavállaló foglalkoztatása mellett. A Zöld Bicske számára az utófinanszírozás nehézségeket okozott, viszont a Vertikál erőforrásai a jövőben a likviditási problémák megoldását és az akadálytalan működést is elősegítik.

A képviselő testület a szeptember 25-i zárt ülésén döntött az ügyvezető munkaviszonyának megszüntetéséről 2019. október 31. napjával. Az új ügyvezető személyéről a későbbiekben dönt a képviselő-testület és a megfelelő időben a lakosságot tájékoztatni fogja a közszolgáltatót érintő jövőbeni változásokról.

Bicske, 2019.10.02.

Bicske Város Önkormányzata nevében és képviseletében: Pálffy Károly polgármester

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr8415189714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása