facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Lejátszották a Bicskei TC-Pápai Perutz FC bajnokit, de ami ennél sokkal fontosabb: 1.352.000,- Ft-ot gyűjtöttek 3 hét alatt a rászorulók javára!

Köszönet az 1.690 eladott jegy vásárlóinak az önzetlen támogatásért!

2020. május 04. - ventil66

sikerulni_fog.pngÉppen 3 hete, húsvét hétfőn indult az a jótékonysági akció, amelyet a Bicskei Torna Club a Bicske Tigers szurkolói csoporttal közösen indított. Május 3-án vasárnap 17.15-től a klub Facebook-oldala több mint egy órás élő közvetítésben számolt be a "Láthatatlan mérkőzésről", amely méltó lezárása volt a kísérő programjaival a jól sikerült gyűjtésnek. Az élőközvetítés kameramanja Komjáthy Bence volt, míg a klub fáradhatatlan krónikása, Nagy György később szerkesztett videóval fog jelentkezni Youtube-csatornáján. Idézzük fel az eseményeket az élő közvetítésből készített képernyőfotók segítségével. Folytatáshoz kattints! 

komjathy.pngElőször Komjáthy Péter klubigazgató mutatta be a süvítő szélben (a hangminőség miatt elnézést kérünk) a sporttelepet, majd a klubházban az ötlet eredetéről beszélt. Márciusban értesült a nagy múltú, jelenleg német negyedosztályú 1. FC Lokomotive Leipzig akciójáról, amelynek során 10 eurós jegyekből több mint 100 ezret értékesítettek a klub fenntartása érdekében. Ez adaptálta a BTC azzal, hogy itt a bevételt nem a sportra, hanem teljes egészében a rászoruló bicskei idősekre és családokra fordítják. Az akció éppen belefért időben a húsvét és a járvány kalkulált tetőzése közötti időszakba és a virtuális ellenfél az a Pápa lett, amellyel jó viszonyt ápol mind a csapat, mind pedig a tábor. Ősszel a Bicske éppen Pápán aratta első bravúrgyőzelmét (2-1) a magasabban jegyzett ellenfél otthonában. 

Külön megköszönte az RFM Dekor Kft munkáját, amely ingyenesen legyártotta az összes belépőjegyet, Vukmir Dragan szakmai igazgató pedig ugyanennyi eredeti aláírással dedikálta is őket. Most begipszelt kézzel jelent meg, de megnyugtatunk mindenkit, hogy nem az aláírások miatt sérült meg. Az értékesítésben Széplaki Árpád dohányboltja és Nagy György működött közre, a stratégia alakításában, a céges partnerek megkeresésében pedig Bálint Istvánné polgármester, Kiss Csaba és Nagy Attila (a Bicske Tigers vezetői) segítettek.

Közel 30 településről érkeztek vásárlások, banki utalások, megérdemlik, hogy név szerint felsoroljuk őket: Bakonypéterd, Bicske, Budapest, Csabdi, Csákvár, Diósd, Érd, Etyek, Felcsút, Gánt, Hong Kong, Mány, Nagykanizsa, Nagykovácsi, Óbarok, Orosháza, Pápa (különösen megható volt, hogy az akció első óráiban erőt adtak aktív támogatásukkal a folytatáshoz), Pásztó, Pécs, Sukoró, Szabadbattyán, Székesfehérvár, Tatabánya, Tusnádfürdő, Újhartyán, Vál, Vértesboglár, Zámoly és Zsámbék.

Nem feledkezhetünk meg a rengeteg egyéni támogatás mellett azokról sem, akik kiemelt összeggel járultak hozzá a jótékonysági akció sikeréhez, helyszűke miatt a 10 ezer forint feletti támogatókat közöljük: Arsenal Szurkolói Klub, Südi Edina, Dr. Petrin László, Varga László és a Nagykanizsai Fenegyerekek Szurkolói Csoport, Tessely Zoltán, Zólyomi Tamás, Battyán Carp Lake (Szabadbattyán), Szabó TÜZÉP, Farmer Center Kft, Köntös Dániel, Czigány Norbert (Oroszlán Patika), Vida József, Dr. Molnár Krisztián, Heli András, Szattelberger Árpád, Hydroproof Kft, Bálint Istvánné, Szabó Bence és családja (Bicske), Mónos István (Korona Pizzafaló Étterem), Juhász Endre (TIVEND Kft), Transport Security Kft, Zenzor-Bau Kft, Pataki Gergely, Filipovic Vladan, Equinox Consulting Kft, Ádám Annamária (Csodaszarvas Étterem), KASIB Mérnöki Manager Iroda Kft, Halász Éva Anikó (Arany Sas Gyógyszertár), Interat Zrt és Eurovéd Security Zrt. Utóbbi két vállalkozás 100 ezer forint feletti összeggel támogatott. Mindenkinek köszönjük!

balint.pngBálint Istvánné polgármester rövid interjújában Bicske polgárainak mindenkori karitatív hozzáállásáról, az önkormányzat és a sportegyesület jó kapcsolatáról, végezetül a járványhelyzettel kapcsolatos legújabb tanácsokról beszélt.

2jatekos_sorsolas.pngEzután következett a csapatsorsolás. Sajnos Pápáról egyetlen játékos sem vállalta felkérésünkre a részvételt a rendezvényen, ezért két bicskei labdarúgó, Sötét Dávid csapatkapitány és Zelizi Patrik kapus közül sorsolással döntöttük el, melyikük képviseli a hazai illetve vendégcsapatot a párbaj során.

vukmir.pngVukmir Dragan szakmai igazgató elmondta, hogy nehezen viselte a futballmentes másfél hónapot és már készül a folytatásra, azaz elsősorban az edzések megkezdésére. Dragan nyomta meg a gombot az elektronikus sorsoláson, amelyen a felajánlott, Nagy Viktor válogatott kapus által dedikált vízilabdát a 20200943 sorszámú, Grosics Gyula eredeti autogramját  a 20200027, a Bicskei TC sálból, zászlóból és bögréből álló ajándékcsomagját pedig a 20200882 számú jegy birtokosa nyerte. A kapcsolatfelvételhez kérünk egy szelfit a nyertesektől a jeggyel együtt, hogy felvehessük a kapcsolatot az átadáshoz.

kisscsaba.pngA hazai illetve a vendég öltözőből a villáminterjúk után a két játékos elindult bemelegíteni a 10-10 rúgásból álló kapufázós párbajhoz, mi pedig a lelátó előtt Kiss Csaba vezérszurkolót hallgattuk, aki elsőként az édesanyákat köszöntötte, majd a csoport történetéről, a legemlékezetesebb pillanataikról és néhány szurkolói zászló eredetéről beszélt.

jakabzoli.pngA párbajt a legmagasabban jegyzett bicskei labdarúgó játékvezető, Jakab Zoltán felügyelte és nem volt könnyű dolguk a fiúknak, hiszen süvítő szélben célozták meg a felső lécet.

2jatekos_palyan.pngSzoros küzdelemben végül 3-2-re Zelizi Patrik nyert és ezzel "itthon tartotta a 3 pontot" a Pápai Perutz FC-t képviselő Sötét Dáviddal szemben. Az eredmény most másodlagos volt az akció sikere mellett, de külön köszönet a fiúknak, hogy vállalták a fellépést az erős szélben és komolyabb edzésmunka hiányában.

tessely_interju.pngTessely Zoltán elnök sem hagyta szó nélkül az édesanyák ünnepét, majd arról beszélt interjújában, hogy alapos feltérképezést (amelyet első körben a sportolók kapcsolatrendszerében kezdtek el) követően az önkormányzat és az intézmények bevonásával kerül majd felhasználásra a befolyt támogatások összege az elkövetkezendő bő egy hétben. Körülnézve a gyönyörű bicskei sportlétesítményben kiemelte, hogy mindez a jövő generációjának, gyermekeinknek és az egészséges életmódért készült elsősorban és a jelenleg is zajló lelátófedési munkák befejeztével színvonalas és tetszetős helyszínen sportolhat továbbra is a klub több mint 400 igazolt játékosa, valamint a tömegsportolók.

tessely_eredmeny.pngA jótékonysági gyűjtés végeredményét rögtönzött kis táblán mutatta be a klubvezető: 1.690 db eladott jegy és 1.352.000,- Ft befolyt összeg. Minden bizonnyal bajnoki "nézőcsúcsot hozott" a láthatatlan mérkőzés, hiszen ennyi fizető nézője a legendás 90-es években sem volt a BTC-nek egy bajnokin sem.

fust.pngA program befejezéseként a Tigers látványos füst- és látványshow-t rögtönzött a már olyannyira hiányzó rigmusok skandálásával, sőt egy-egy strófát a járványhelyzetre szabott szöveggel adtak elő. Emlékezetes lezárása volt ez a vasárnap egy emlékezetes 3 hétnek, minden egyes támogatónak még egyszer köszönünk mindent és természetesen a felhasználásról is be fogunk számolni részletesen. Külön köszönet Bagaméri Ildikónak (Nagyegyháza), aki 20 db egyedi, kék-sárga maszkkal segítette az élő rendezvény biztonságos lebonyolítását. Nem véletlenül választottuk címlapfotónak a Tigers-tagok által külön erre az alkalomra festett feliratot: EGYÜTT SIKERÜLNI FOG!lelaton.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr9915658566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása