facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Mindenszentek és Halottak Napján is legyen biztonságban!

2020. október 30. - ventil66

mindenszentek2020.jpgA közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket és keresik fel elhunyt szeretteik, hozzátartozóik sírját. A nyugodt és kegyeletteljes megemlékezés érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai idén is kiemelt figyelmet fordítanak az ünnep nyugalmát veszélyeztető szabálysértések és bűncselekmények megelőzésére, továbbá a közrend és a közbiztonság fenntartására. A rendőrök az ünnep zavartalan biztosítása érdekében a temetők, sírkertek, kegyhelyek környékén közbiztonsági, közlekedési, és bűnmegelőzési feladatokat látnak el, ezért kérjük Önöket, hogy mindezek tudatában figyelmes és jogkövető magatartásukkal segítsék kollégáink munkáját! Folytatáshoz kattints! 

Annak érdekében, hogy zavartalanul teljen a megemlékezés, kérjük, hogy fogadják meg tanácsainkat! Amennyiben tömegközlekedéssel közelíti meg a temetőt, különösen a fel- és leszálláskor figyeljen értékeire, a kézi- és válltáskáját szorítsa testéhez és azt mindig tartsa maga előtt! Az értékeit, személyi okmányait tartsa táskája és ruházata belső zsebében! Soha ne hagyja táskáját őrizetlenül! Autóval lehetőség szerint őrzött, ennek hiányban jól látható, kivilágított helyen parkoljon! A gépkocsi lezárt állapotáról annak elhagyásakor mindig győződjön meg, bármilyen kevés időre is hagyja el a járművet. Ha van az autóban beépített lopásgátló, használja azt. Az indítókulcsot és a gépjármű iratait tartsa magánál biztonságos helyen. Ne hagyjon értéket a gépjármű utasterében, különösen a látható helyeken!

Amennyiben a megemlékezés lakóhelyétől távolabb történik, kérje meg szomszédait, ismerőseit lakása szemmel tartására a betörések, besurranások elkerülése érdekében! Közösségi oldalakon ne tegyen közzé arra utaló információt, hogy otthona őrizetlenül marad. Még néhány jó tanács közlekedőknek: A temetők környékén számoljon a megnövekvő gyalogos és gépjármű-forgalommal! Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekedik, tegye ezt még nagyobb körültekintéssel és türelemmel! Ideiglenesen forgalomkorlátozások és elterelések várhatók, a kialakult forgalom függvényében. Ne „megszokásból" közlekedjen, figyelje az aktuális közlekedési jelzéseket, már elindulás előtt tájékozódjon a várható változásokról. Mindig használja a kötelezően előírt passzív biztonsági eszközöket, mert azok életet menthetnek! Amennyiben bűncselekmény elkövetésének áldozatává vált, tegyen bejelentést személyesen a legközelebbi rendőrkapitányságon, vagy a 112-es központi segélyhívószámon!

Mindenkinek békés, kegyeletteljes megemlékezést és balesetmentes közlekedést kíván a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság!

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr116263540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása