facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Micsoda este volt! A Színészválogatott és bicskei focilegendák ünnepeltek együtt a Futball Éjszakáján!

2021. szeptember 07. - ventil66

sba_2644.JPG"Dicső múlt, fényes jövő!" - hirdette a Bicske Tigers szurkolói csoport által, külön erre az alkalomra készített molinó az esti fényekben különösen ékszerdoboznak tűnő bicskei stadionban. Remek programmal rukkoltak elő a szervezők a 2021-es Futball Éjszakáján, amelyet a pandémia okozta szervezési nehézségek miatt országosan nem tartottak meg, azonban a Bicskei Torna Club vezetősége fontosnak tartotta a közösségépítést és a hagyományok ápolását ezúttal is. Ha már foci, akkor egy Streetball kosárlabda tornával indult a délutáni program, a Splash Brothers (Sulyok Lóránt, Száraz Erik, Szabó Ákos) vitte el a trófeát a 2. helyezett Bicske Ballers (Scháden János, Sztányi Péter, Bócsi Gábor) és a bronzérmes Old Boys (Lehőcz Kálmán, Bócsi Tamás, Kun Róbert) előtt. A döntőt 11-9-re nyerte a Splash, a 3 pontos dobóversenyt Scháden János nyerte 10 kísérletből 6 bedobott kosárral. Folytatáshoz és a focieseményekhez kattints! 

Kora este már gyülekeztek a további program résztvevői és a csordulásig megtelt parkoló jelezte a fokozott érdeklődést a nézők részéről is. Elsőként a Magyar Színészválogatott lépett pályára a füves centeren a Bicskei TC Öregfiúk ellen. A szinészeknél Kiss Zoltán (Operett) védte a kaput, a korelnök 78 éves Balogh Mihály szinkronrendező viselte a 2-és számú mezt, Ruzicska Péter (Madách), Balázs Pali Fonogram-díjas énekes-zenész, Mészáros Béla (Katona), Pittner József hangmérnök (Madách), Cseh Dávid Péter (Operett), Bergendi Áron (József Attila), Nemcsák Károly (József Attila), Dr. Dányi Szilárd ügyvéd (állandó vendégként), Viniczai Tibor (Székesfehérvár korábbi polgármestere - szintén állandó vendégként) és némi késéssel érkezve Straub Dezső (Vidám Színpad) voltak a pályára lépők. szinesz_csapat.jpegA BTC Öregfiúkat Márton Henrik, Grünfelder Attila, ifj.Nagy György, Nagy György, Payer Imre, Gecsei Péter, Tolnai István, Rafael József, Csörgöl Ákos, Németh Tibor, Szarka Zsolt, Farkas Zsolt, Gombás István, Szarka Szabolcs, Moravecz Tamás, Bóka István, Apostagi Tamás és Haga István képviselték. Az életkori és fizikai adottságokhoz, edzettségi állapothoz képest kifejezetten mozgalmas, színvonalas csatát láthatott a publikum, amelyben Apostagi (2) és Gecsei  góljaira Bergendi válaszolt, így a hazai öregfiúk csapat győzött 3-1 arányban.

sbl_5953.JPGA mérkőzés után következett a Hestia látványos Tűztánc Showja a színpad előtt, majd  a fedett teraszon Tessely Zoltán elnök nyújtotta át a személyre szóló emléklapokat a játékosoknak, a serlegeket a kapitányoknak és a különdíjakat a csapatok legjobbjainak (Balogh Mihálynak a Színészválogatottnál és Apostagi Tamásnak az Öregfiúknál). Külön köszöntötték az első mérkőzésen sípoló Arany Tamást (partjelzői Jakab Zoltán és Márton Imre voltak), majd máris felharsant a kezdő sípszó a nap második gálamérkőzésén.

A Jakab Zoltán (Márton Imre, Ferenczik István) játékvezetői hármas vezetésével vonult a zöld gyepre nem sokkal este 9 óra után a Bicskei TC 2018-2019-es korszakát jelentő Móri Team a 2011-2012-es éveket fémjelző Szentjobbi All Stars ellen. Önmagában megható volt ennyi tehetséges, eredményes és szimpatikus labdarúgót egyszerre a bicskei pályán látni. Sokan közülük a klubhűség példáját is jelentik, hiszen van, aki 6-8 évet is eltöltött a bicskei kék-sárga mezben, csak azt sajnálhattuk, hogy különböző okok (családi, sérülés, aktív játékos vagy sportszakemberi státusz jelenleg is)  miatt akadt hiányzó mindkét alakulatban. sba_2606.JPG

MÓRI TEAM: Marton Henrik - Szarvas Péter, Máté Dávid, Köntös Dániel, Dukon Gergő - Molnár Attila, Lak Imre, Sötét Dávid, Peinlich Szilárd - Tornyai Tamás, Móri Tamás. Cserék: Katona Lajos, Varga Zoltán, Moravecz Tamás, Gombás István.

sba_2655.JPG

SZENTJOBBI ALL STARS: Rigó Gábor - Tóth Róbert, Gáll Tamás, Varga Dániel, Matláry Zoltán - Bartha Péter, Szentjobbi István, Mérey Márk, Bartha Gergely, Varga Gábor - Bezerédi Ádám. Cserék: Szalczinger Gábor, Szőke Roland, Agyagási Ákos.

Az első összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is 2x30 perces mérkőzésen már a 10. percben rezgett a sárgában játszó Móri Team hálója, igaz előtte a kapufa is meghajlott, mert Bezerédi visszapasszát Szentjobbi 20 méterről bődületes erővel lőtte annak érintésével a kapuba (0-1). Bartha G. a 16. percben egy átíveléssel csapta be Marton kapust (0-2), majd Mérey hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bezerédit (0-3), végül pedig Bezerédi egyéni akcióból állította be a félidei eredményt (0-4). Sokkoltak az erőteljes futballt mutató kékek (Szentjobbi All Stars).

A II. játékrészben feljöttek Móriék, először Peinlich cselezgetett és lőtt gólt (1-4), majd Lak szemfülessége eredményezett újabb találatot (2-4). Ezután megrázták magukat Szentjobbiék, Szőke használta ki ziccerét (2-5), majd Szalczinger is feliratkozott a gólszerzők listájára (2-6). Alig egy perc elteltével Sötét pazar fejesgóljával ismét közelebb férkőztek a kékekhez (3-6). Ezután nagy esélyt kapott a Móri Team a szépítésre, ugyanis 11-eshez jutott, de Sötét büntetőjét a tizenegyesölő Rigó bravúrral hárította. A végeredményt Bezerédi újabb egyéni akcióból állította be (3-7).

Némi riadalmat okozott, hogy első pillanatban súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Tóth Robi és Gáll Tomi, egyszerre két mentőautó is érkezett a pályához, de mivel kemény fából faragták őket, már saját lábukon tértek haza. A két csapatvezető jelölése alapján a meccs legjobbja a sárga csapatban Dukon Gergő, míg a kékeknél Rigó Gábor lett. A különdíjakat, a csapatserlegeket, illetve az emléklapokat Tessely Zoltán elnök és Széplaki Árpád elnökhelyettes adták át a pálya szélén. Remek hangulatban, kiváló teljesítményekkel jutalmazta meg valamennyi pályára lépő a szép számú lelkes közönséget és nyugodtan mondhatom hogy önmagukat is. Emlékezetes, történelmi mérkőzés volt, felidézve megannyi szép emléket az elmúlt 10-15 évből. A csapatok vastaps közepette vonultak le, némi kék-sárga füstfelhővel övezve, majd az éjszakába nyúlóan elemeztek és ettek-ittak a teraszon a résztvevő csapatok, ahol a Sport Büfé vendégei voltak egy finom, helyben főzött babgulyásra és paprikás krumplira.

Mindeközben a labda tovább pattogott a kis műfüvesen, az éjszakai amatőr kispályás tornát a Maffiák nyerték a BTC Öregfiúk és a Vértestolna előtt. A gólkirály Tóth Krisztián (Vértestolna), a legjobb kapus pedig Molnár Tibor (Maffiák) lett. Utóbbi volt a torna legidősebb játékosa is. "A film forog tovább", a hétvégén vasárnap 18.00 órakor újabb NB III-as bajnoki, BTC-Credobus Mosonmagyaróvár ütközet a szeretett katlanban. CSAK A BICSKE! (tudósított: Venczel József, Nagy György és Komjáthy Péter, fotó: Fórika Attila és Facebook) További helyszíni fotóinkhoz görgess! 

sba_2609.JPG

sba_2607.JPG

sba_2606.JPG

sba_2603.JPG

sba_2575.JPG

sba_2576.JPG

sba_2579.JPG

sba_2590.JPG

sba_2594.JPG

sba_2597.JPG

szinesz_csapat.jpeg

sbl_5951.JPG

sbl_5953.JPG

sbl_5956.JPG

img_20210903_201754.jpg

sba_2655.JPG

sba_2644.JPG

sbl_6281.JPG

sba_2613.JPG

sba_2619.JPG

sba_2623.JPG

sba_2634.JPG

sbl_6253.JPG

sbl_6106.JPG

sbl_6100.JPG

sbl_6097.JPG

sbl_6082.JPG

sbl_6065.JPG

sbl_5993.JPG

sbl_6023.JPG

sbl_5999.JPG

img_20210904_005134.jpg

img_20210904_005614.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr716682318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása