facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Drámai fordulatok után a hazai szurkolók kaptak 3 pontot a karácsonyfájuk alá: Bicskei TC-Hévíz SK 3-2 (1-0)

Közel két évtizedes bicskei pályafutás után ünnepélyesen elbúcsúztatták a 44 éves Grünfelder Attilát!

2019. december 02. - ventil66

dscf0429.JPGTél kapitány kegyes volt, még megvárta a klubtörténet minden bizonnyal legkésőbb játszott "őszi" bicskei felnőtt tétmérkőzését (2016. november 30-án 12.00 órakor rendezték a Bicskei TC-Ceglédi VSE 0-2-re végződött Magyar Kupa főtábla mérkőzést, s most egy nappal ezt is sikerült túlszárnyalni), hogy hétfő reggelre vastag hótakarójával aztán be is fedje a Kerecsendi Kiss Márton utcai sporttelep zöldellő gyepét. Mindkét csapat számára létfontosságú bajnokinak ígérkezett a vasárnapi összecsapás, hiszen a Bicske ötmeccses góltalansági és nyeretlenségi szériáját akarta megtörni végre, míg a Hévíz hosszú idő után elkerült a sereghajtó pozícióból a Puskás Akadémia FC II (3-1) és a listavezető Érd (1-0) meglepetésszerű legyőzésével. Mindkét gárda kimondottan a három pont megszerzésének igényével vonult a csípős hidegben, de vakító napsütésben a zöld gyepre Kiss Anikó Tünde sípszavára, akinek partjelzői Topálszki Szabin és Juhász László voltak. Folytatáshoz kattints!

Tovább

Friss és finom – megnyílt a Ti-Bistro a bicskei „Ízek Utcájában”, a Szent István úton!

img_20191106_121248.jpgMintegy 130 négyzetméteren szeptember végén megnyitott a Szent István út 20. szám alatt, a Korona-Pizzafaló Étterem és a Vas-Műszaki Üzlet között, a korábbi Bóza Fagyizó/Eszpresszó épületében a Ti-Bistro. Az egységet üzemeltető Némethné Horváth Nikolettát és Németh Tibort kérdeztük a hangulatos vendéglátó egységről.

2060: Honnan jött az ötlet, hogy pont itt és most nyittok bisztrót a városban? Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Ma van a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napja!

Cikkünkben a bántalmazó és bántalmazott magatartásában megfigyelhető intő jelek!

eroszak_a_csaladban_plakat.jpg

A nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napja November 25. napját az ENSZ közgyűlése 1999. december 17-én a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napjává nyilvánította. (1981-ben ezen a napon ölték meg a Dominikai Köztársaság emberi jogi aktivistáit, a Mirabal nővéreket.) Annak érdekében, hogy a rendőrség részéről is felhívjuk a figyelmet a nők elleni erőszak elleni küzdelem fontosságára, november havi - a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya közreműködésével összeállított - bűnmegelőzési hírlevelünket a tavalyi évhez hasonlóan 2019-ben is ennek a témának szenteljük. Folytatáshoz kattints!

Tovább

Napjaink NB III-as El Clásico-ja következik vasárnap 11.00 órakor: Puskás Akadémia FC II-Bicskei TC a Pancho Aréna 4-es pályáján!

13.00 órától Bicskei TC II-Vál idényzáró megyei II. osztályú, 17.00 órától pedig Csákvár-Vasas NB II-es mérkőzéssel folytatódik a focivasárnap!

aug4.jpgA Bicskei TC életében évtizedek óta különös jelentőséggel bírnak a szomszédvárak elleni derbik, az átlagosnál jóval nagyobb tömegeket megmozgató bajnoki mérkőzések. Ki ne emlékezne az elmúlt évtizedekből egy-egy kiélezett hangulatú Szár, Etyek, Mány, Csabdi, Felcsút vagy Alcsútdoboz elleni csatára? Mostanra a Bicskei Járás két kiemelkedő NB III-as gárdájává vált a Puskás Akadémia FC II és a Bicskei TC alakulata, amelyek a tavaszról előrehozott mérkőzésen, november 24-én vasárnap délelőtt 11.00 órai kezdettel mérkőznek meg a Pancho Aréna 4-es számú füves labdarúgó pályáján. Folytatáshoz kattints!

Tovább

Bicskei rendőrök fogtak el két körözött személyt!

bilincses_15.jpgBicskén ellenőriztek a rendőrök 2019. november 15-én két férfit, akikkel szemben körözések voltak érvényben. A Kisfaludy utcában igazoltatott 53 éves debreceni lakost a járőrök elfogták, előállították a rendőrkapitányságra, majd az ellene hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt folyamatban lévő ügyben a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A Vörösmarty utcában igazoltatott 25 éves helybéli lakost pedig – akivel szemben a helyi rendőrkapitányság rendelt el körözést helyszíni bírság megfizetésének elmulasztása miatt – a járőrök elfogták, előállították, majd a bírság postai úton, hozzátartozó által történő befizetését követően szabadon bocsátották.

A végén döntött a hazai csapat az immár sorozatban 4 meccsen gólképtelen vendégek ellen: Komárom VSE-Bicskei TC 1-0 (0-0)

Jövő vasárnap délelőtti matinén találkozik a szomszédvár PAFC II és a Bicskei TC Felcsúton!

dscf0365_1.JPGReményt keltő hétközi edzőmeccset játszott a Bicske a Siófok ellen (1-2), a viharos felcsúti bajnokin pedig három komáromi játékost is kiállítottak, kettő pedig besárgult. A vendégek optimizmusát azonban beárnyékolta, hogy Móri és Sötét sérülés miatt, Madarász pedig 5. sárgája okán nem állhatott Vukmir Dragan rendelkezésére. A Molaji Sporttelepen esőmentes késő őszi időben, bár kissé csúszós talajon indult útjára a labda Juhász Bálint sípszavára (partjelzői Hofbauer Roland és Nagy Alex voltak). A BTC ezúttal a Zelizi 8 - Erdős 5, Nagy Tibor 6, Lapos 6, Adorján 5 - Molnár V. 5, Lak 6 - Farkas 4, Varga 5, Peinlich 4 - Rigó 4 összetételben kezdett, míg csereként Török 5 (51.p. Peinlich helyett), Radó 5 (55.p. Lapos helyett) és Dencinger 0 (85.p. Lak helyett) kapott lehetőséget. Folytatáshoz kattints!

Tovább

Közel egy órán át tartott a csoda: Bicskei TC-BFC Siófok 1-2 (1-0)

img_20191113_150948.jpgKét baráti viszonyban lévő klub játszott szerdán kora délután edzőmérkőzést Bicskén, ahol az NB III-as Bicskei TC az NB II 5. helyén tanyázó, várakozáson felüli eredménysorral büszkélkedő BFC Siófokot fogadta. A hazai csapatban a sérült Rigó és Sötét kivételével mindenki lehetőséget kapott, míg a vendégek is erős kerettel érkeztek, hiszen az elmúlt hétvégi, MTK ellen vesztes (0-3) gárdájukból heten is a szerdai keret tagjai voltak. Ráfért a sikerélmény Vukmir Dragan csapatára is, hiszen 270 perce nem sikerült már gólt lőnie a bajnokságban. A délelőtti napsütés ellenére a mérkőzés kezdetére megérkezett a szakadó eső, ami végül ki is tartott 90 percen át, ennek ellenére a kitűnően felkészített játéktér bírta a "gyűrődést". Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Immár 270 perce tartó bicskei gólínség mellett megérdemelt vendégsiker: Bicskei TC-Lipót Pékség SE 0-2 (0-2)

dscf0342.JPGAhogy előzetesen várható volt, mindenképpen bravúrral ért volna fel a bicskei győzelem a vasárnap kora délutáni NB III-as bajnoki mérkőzésen, ahol a hazai csapat a várakozáson felül szereplő, 3. helyen tanyázó Lipót Pékség SE csapatát fogadta. Reménykedésre adott okot, hogy sérülés miatt hiányzott a lipóti Harsányi valamint a besárgult Varga, míg Vukmir Dragan a teljes keretéből válogathatott a fontos bajnoki előtt. Maml Zoltán sípszavára (partjelzői Legeza László és Tinnyei Zsolt voltak) barátságtalanul csendes, késő őszi időben indult az összecsapás, aztán a második félidőben rendesen beindult az égi áldás. A rossz időnek köszönhetően mérsékelt létszámú, de annál lelkesebb szurkolótábor fogadta a két csapatot. MLSZ ellenőrként az egykori MTK-legenda Brünyi Béla felügyelte az előírásoknak megfelelő lebonyolítást. Folytatáshoz kattints! 

Tovább