facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

FRISS! Halálos baleset miatt teljes útzár az 1-es főúton Bicskénél!

2019. október 23. - ventil66

1-es-fout_nagy_10.jpgHalálos kimenetelű közúti közlekedési baleset miatt lezárták a 1-es számú főutat Bicske külterületén. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2019. október 23-án 17 óra 5 perc körül, Bicske külterületén a 34-es kilométerszelvényben, ahol két személygépjármű ütközött össze. Az elsődleges információk alapján a balesetben érintett egyik személygépjármű vezetője a helyszínen életét vesztette. Folytatáshoz kattints!   

Tovább

Aranyeső Bicskén - a júniusi díjátadó legszebb pillanatai Adravecz Tamás albumából!

dsc_7309.jpg
Az éllovas Pápa idegenbeli legyőzése (2-1), no meg a nemzeti ünnep adta az apropóját, hogy egy kicsit hátradőljünk és emlékezzünk azokra a csodálatos júniusi pillanatokra, amikor három bicskei labdarúgó csapat is átvehette aranyérmét a történelmi Arany Tavasz után. A vezetőség nem kis kockázatot vállalt azzal (utólag persze mondhatjuk, hogy tudták előre...), hogy az éremátadókat a felnőtt csapat osztályozójának másnapjára tette. De a fiúk megcsinálták, Tatabányán sokkoltak (1-0) a hazai döntetlen után (0-0) és azóta már az NB III Nyugati csoportjában vitézkednek, nem is rosszul. Jelenleg stabil középcsapatként a 8. helyen állnak Vukmir Dragan tanítványai, 9 pontra a kieső helytől. A fantasztikus hangulatú június 16-i vasárnapi díjátadó ünnepségen Adravecz Tamás fotóriporter mindent lefotózott, s most a remek fotókból válogattuk ki a legjobb pillanatokat. További helyszíni fotók megtekintéséhez kattints!     

Tovább

Betörőt fogtak a bicskei rendőrök - a szomszéd videón örökítette meg a bűncselekményt!

Csákváron a Klapka György utcából tett bejelentést a rendőrségre 2019. október 21-én délután egy helyi lakos, hogy szomszédjának házába betörtek, és az elkövető egy laptoptáskával sietett ki a családi házból. A rendőrök segítségére volt a szomszéd, aki az elkövetőről videót készített, így a nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták a 28 éves M. Dávid csákvári lakost.

A férfit a rendőrök a város egyik utcájában elfogták és előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett elkövetése miatt.

Szombaton 14.30-kor Bicskei TC-Sárvár FC NB III-as bajnoki mérkőzés, két szerb származású edző, Vukmir Dragan és Bojan Lazic csapata találkozik!

Vasárnap 14.30-kor a Bicske II a szomszédvár Herceghalom csapatát fogadja!

beharangozo_191011.pngKülönleges bajnoki mérkőzés vár a szurkolókra szombaton 14.30-kor Bicskén, ahol a Vukmir Dragan (kék mezben) által irányított hazai együttes a Bojan Lazic (zöld mezben) dirigálta Sárvár FC-t fogadja. A két szerb származású edző minden bizonnyal készül taktikai meglepetésekkel a másik számára, s miután a 9. helyezett Bicskét mindössze 2 pont választja el a 13. helyezett vendégcsapattól, a pályán is nagy harc várható. A mérkőzés győztese nagyott léphet a középmezőny első felébe. Mindkét edző aktív játékospályafutásának helyszíne volt a Ferencváros és az MTK is, ám míg Vukmir összesen 3-3 NB I-es bajnoki címet illetve Magyar Kupa győzelmet söpört be (debreceni és kispesti kitérőit is beszámítva), addig Lazic csak a Sopron csapatával tudott egyszer kupagyőztes lenni. Folytatáshoz kattints!               

Tovább

Hiányzott az összpontosítás a ráadásban: Érdi VSE-Bicskei TC 2-1 (0-0)

92. percben szerzett góllal ugrott az élre az Érd és halasztotta el a felzárkózást a Bicske!

dscf0112.JPG

Komoly ambíciókkal, négy veretlenül megvívott bajnokival a háta mögött és a 7. helyről érkezett a 2. helyezett Érdi VSE otthonába a Bicskei TC. A jó passzban lévő vendégek nem titkoltan a pontszerzés reményében utaztak a közeli riválishoz és végül csak egy hajszál, pontosabban a 92. percben egy pillanatnyi kihagyás választotta el őket a bravúrtól. Kiegyenlített találkozón végül érvényesült a papírforma. Kovács Tamás sípszavára (partjelzői Hofbauer Roland és Belicza Bence Péter voltak) verőfényes őszi napsütésben, a mérkőzés rangjához képest és a B-középen kívül kevés hazai néző előtt, ám annál acélosabb vendégtábor szurkolásával indult a találkozó. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Ars Sacra: 101 akvarell Jakab István Lászlótól a bicskei Kultúrkúriában!

_dsc7688.jpgJakab István László építész, író, festőművész, a magyar népi építészet alkotásainak hazai megörökítője. 101 db akvarell festményét szeretett Bicske városának adományozta. Néprajzi és festészeti értéke egyaránt kiemelkedő. Szeptember 21-én 16 órától Bálint Istvánné alpolgármester ismertette a tárlatot a bicskei Kultúrkúriában. Adravecz Tamás további helyszíni fotóihoz kattints!  

Tovább

Útlezárás útjavítás miatt Bicske-alsó vasútállomás környékén!

utlezaras_1.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy útjavítási munkálatok miatt 2019. október 4-én, péntek estétől előreláthatólag október 7-éig, hétfőig, a munkálatok befejeztéig le lesz zárva a katolikus temetőtől a Bicske alsóra vezető - a katolikus temető bejárata és a Jókai utca közötti - útszakasz.

Ez idő alatt a Jókai utca kizárólag a Bogya Károly utca felől lesz elérhető személygépkocsival. A kijelölt munkaterületet az akadálytalan munkavégzés érdekében kérjük, hagyják szabadon!

Megértésüket és szíves türelmüket köszönjük!

A Szív Napján győzött a bicskei szív: Bicskei TC-VLS Veszprém 1-0 (0-0)

A 7. helyen várja a Bicskei TC a roppant nehéznek tűnő Érd-Sárvár-Pápa sorozatot!

dscf0084.JPGA Magyar Labdarúgó Szövetség szeptember 29-ét a Szív Napjának nyilvánította, ezért mindenekelőtt az ezzel kapcsolatos kommünikét tesszük közzé:

"Tisztelt Szurkolók!

A Magyar Labdarúgó Szövetség ebben az esztendőben is csatlakozik az UEFA társadalmi felelősségvállalás programjának részeként a szeptember 29-i „A Szív Napja” kampánysorozatához. Ez a program arra hivatott, hogy felhívja a sportszerető közvélemény figyelmét az egészségmegőrzés és a hirtelen szívhalál megelőzésének fontosságára. A szív- és érrendszeri betegségek már több évtizede vezető haláloknak számítanak Magyarországon.

A kevés mozgás, a helytelen táplálkozás, a káros szokások, valamint a sok stressz mind hozzájárulhat a szív megbetegedéséhez. Pedig életmódváltással, a dohányzás elhagyásával, rendszeres mozgással, egészséges táplálkozással megelőzhető lenne a baj. a kutatások szerint a szívhalálok 80%-át megelőzhetnénk a tudatosabb, egészségesebb életvitellel. „Szurkolj szívből, és szeresd a szíved!”. #WorldHeartDay Folytatáshoz kattints!

Tovább

Eltiltás hatálya alatt, ittasan közlekedő járművezetőt fogtak el a bicskei rendőrök!

ittas_6.jpgA bicskei rendőrök 2019. szeptember 28-án hajnalban az 1-es számú főúton ellenőriztek egy Ford személygépkocsit és annak sofőrjét. Az intézkedés során a járőrök a járművezetőről megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, továbbá a vele szemben alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért a férfit további mintavételre a Bicskei Rendőrkapitányságra előállították. A későbbi mérések eredményei az ittas járművezetés gyanúját megerősítették, ami miatt büntető feljelentést tettek a 42 éves budapesti lakossal szemben, és további eljárást kezdeményeztek az engedély nélküli vezetés okán.

Elfogás Bicskén!

rendorseg_20.jpgBicskén, a Szent István úton ellenőriztek a rendőrök 2019. szeptember 27-én délben egy 26 éves tatabányai lakost, akiről megállapították, hogy a Bicskei Rendőrkapitányság a nő körözését rendelte el, mivel a korábban kiszabott pénzbírságot nem fizette meg. A nőt az egyenruhások elfogták, a helyi rendőrkapitányságra előállították, majd a bírság befizetését követően szabadon bocsátották.