facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Szerdán este a Tatabányai SC ellen kezdi felkészülési mérkőzéseit a Bicskei TC!

2018. július 18. - ventil66

dscf7119_1.JPGÖsszeállt Dragan Vukmir csapatának felkészülési terve, összesen 5 meccsen próbálhatja ki megerősített keretét és a  még kalapban lévő próbajátékosokat. Tekintettel arra, hogy a Zsámbék már július utolsó hétvégéjén megkezdi Magyar Kupa menetelését, így a 28-i szombati időpontra az utolsó pillanatban kénytelenek a bicskeiek ellenfelet keresni. Biztossá vált, hogy az augusztus 5-én és 12-én vasárnap Magyar Kupa selejtezőkkel indul a szezon, az első bajnoki fordulóra pedig 19-én kerül sor, ekkor debütál a Földes Gábor által irányított Bicske II is a megyei harmadosztályban.

A felnőtt csapat felkészülési mérkőzései:

07.18 szerda 18.30 BTC-Tatabányai SC

07.21 szombat 10.00 BTC-Vajta

07.25 szerda 18.30 BTC-Sárisáp

07.28 szombat 10.00 BTC-ellenfél egyeztetés alatt

08.02 csütörtök 18.30 BTC-Oroszlány

A BTC II felkészülési mérkőzései: Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Újra irdatlan dugók jöhetnek az M1-esen!

m1_torlodas_6.jpgMindkét oldalon lesz a héten úgynevezett sávelhúzásos forgalomterelés, amíg dolgoznak a szakemberek, emellett több szakaszon tart még a korábban megkezdett felújítás. Nemcsak az utat hozzák rendbe, hanem szalagkorlátot javítanak és kaszálnak is. Felújítás és karbantartás miatt az M1-es autópálya több szakaszán korlátozzák a forgalmat a héten – jelezte a közútkezelő hétfőn. A sztráda Budapest és Hegyeshalom felé vezető oldalán is forgalomkorlátozásra és torlódásra kell számítaniuk a közlekedőknek. Az M1-es autópálya komáromi mérnökségének szakaszán péntekig több helyen úgynevezett sávelhúzásos forgalomterelést építenek ki és bontanak el a szakemberek. Folytatáshoz kattints!

Tovább

Szélvédőt tört be Mányon - elfogták!

rendorseg-110_5.jpgMányra, egy Táncsics Mihály utcában található lakóépülethez kértek rendőri segítséget 2018. július 15-én este, mivel egy férfi betörte egy Renault típusú személygépkocsi első szélvédőjét. A járőrök a 29 éves helyi elkövetőt rövid időn belül elfogták és előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Bicske Szíve Park 17.00 VB-döntő: nézzük meg együtt, ki foglalja el a futballvilág trónját!

2018-fifa-world-cup-final-france-vs-croatia-lineups-score-.jpg

Májusban telt házzal dübörgött a Város Kemencéjénél az immár hagyománnyossá váló kivetítéses közös meccsnézés, a Bajnokok Ligája döntőjének megtekintése. A házigazda Snack Bár bográcsban készült Csülkös Babgulyással várta a bicskei és környékbeli futballfanatikusokat! A derbi végül "reális" eredményt, 3-1-es Real Madrid-győzelmet hozott.

Az oroszországi VB utolsó szakaszára - közkívánatra újraindult a VB Terasz! A négy negyeddöntőt, a két elődöntőt és a bronzmeccset is meg lehetett tekinteni a kultikus bicskei szurkolói központban. Vasárnap 17.00 órától a Franciaország-Horvátország VB-döntőre várják a szurkolókat. A közös meccsnézés során a kemencénél teljes nyitva tartással, hideg csapolt sörökkel - meggyes is lesz! - borokkal és üdítő italokkal üzemelni fog a büfé.

A grillkonyha menüjében szerepel a gyros, a nagy sikerű erdélyi mics, grillburger és a pityókás sült csülök is. A jégkrémekkel, jégkásával kiegészített fagylaltos pult a családosan, gyerekekkel érkezőket is várja. Kapunyitás 16.00 órától, az elmaradhatatlan góltotóval!

FIGYELEM! ASZTALFOGLALÁS SZÜKSÉGES A JOBB HELYEK ELÉRÉSE ÉRDEKÉBEN! TELEFON: +36209322372. Mindenkit vár az Uszoda Snack Bár! france_vs_croatia_world_cup_final-e1531498346839.jpg

FRISS! Halálos baleset az 1-es főúton Bicskénél!

rendorseg-110_3.jpgEgy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze az 1-es főút 33-as kilométerszelvényénél, Bicske térségében. A baleset következtében a személyautóban egy ember meghalt, a jármű füstölt. A bicskei önkormányzati tűzoltók áramtalanítottak, egy vízsugárral pedig megszüntették a füstölést. A helyszínre érkeztek még a bicskei önkéntes tűzoltók, valamint elindult a katasztrófavédelmi szolgálat is. Az érintett útszakaszt lezárták a hatósági beavatkozás idejére.

Pénteken elbúcsúztatták Lovas Istvánt!

lovas-0-hpgy.jpgNagy tömeg részvételével búcsúztatták el Lovas Istvánt, majd a búcsúztató és az egykori munkatársak beszédei után szűk családi körben helyezték végső nyugalomra az újságíró hamvait. A temetésen sajtóklubos kollégái, Bencsik András és Bayer Zsolt, valamint egykori Szabad Európa rádiós munkatársa, Rajki László mondtak beszédet. Bencsik András az egykori phároszi világítórorony tetején állt, ismeretlen személyt ábrázoló szoborhoz hasonlította Lovas Istvánt, amely rendületlenül állva teljesítette a dolgát, és világított a világítótorony tetején, erős és tiszta fényt gerjesztve. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Ma 14.30-kor a budapesti Farkasréti Temetőben lesz Lovas István temetése!

Fogel Frigyes befejezetlen portréfilmjével búcsúzunk!

 

„Rólam, az életemről, soha nem készült még film, így nem maradna mögöttem semmi, ha meghalok. Ezért nagyon örülnék annak, ha sikerülne ezt megcsinálnunk.” Ezt mondta Lovas István újságíró Fogel Frigyes rendezőnek, aki elkezdte forgatni azt a bizonyos filmet. Lovas István váratlan halála miatt az alkotást már nem tudták befejezni.

Több bicskei belterületi utcában sem lesz áram július 26-án!

eon_15.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az EO-N hálózati fejlesztése miatt áramszünet lesz 2018. július 26-án 8.00 és 15.30 óra között Bicskén az alábbi helyeken:

Kanizsai u. 3. és a 4-8-ig

Szarka tér 1-3-ig

Lehel köz 2-14-ig

Bogya Károly u. 2-54-ig, 1/A-57-ig, 52/A és 52/H területén.