facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

447-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, két újabb halálos áldozat van - egyelőre nincs szó megtorpanásról!

2020. március 30. - ventil66

koronavirus-2.jpgÚjabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 447-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb két 90 év feletti alapbetegségekkel küzdő beteg. Az elhunytak száma ezzel 15 főre nőtt. A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Itt a koronavírus-járvány legveszélyeztetebb területeinek térképe!

1_idosekaranya.pngTerületi különbségek a koronavírus-járvány árnyékában Az elmúlt három hónapban globális méretűvé vált koronavírus-járvány erős hatást gyakorol hazánk gazdasági folyamataira és a lakosság mindennapjait is átírja. A hatások az ország egyes részeit eltérően érinthetik. Ennek mértéke nagyban függ attól, hogy az ottani gazdasági-társadalmi szerkezet milyen jellemzőkkel bír, illetve a leginkább érintett területek vagy csoportok mekkora súlyt képviselnek a térségben. A népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett a járvány szempontjából 2019. január 1-jén Magyarország népessége 9,8 millió fő volt. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Körözött férfit állítottak elő a bicskei Galagonyás-dűlőből!

rendorauto2_9.jpgBicskén, a Galagonyás dűlőben igazoltattak a járőrök 2020. március 26-án délután egy személygépkocsival közlekedő férfit, akiről megállapították, hogy a Bicskei Rendőrkapitányság helyszíni bírság megfizetésének elmulasztása miatt körözését rendelte el. Az 56 éves helybélit a rendőrök elfogták, a rendőrségre előállították, majd a bírság befizetését követően szabadon engedték.

Óraátállítás vasárnap hajnalban - kezdődik a nyári időszámítás!

oraatallitas_4.jpgMinden évben más márciusi dátumra esik a nyári időszámítás. Az óraátállítás napja pedig mindig vasárnap. Magyarországon a nyári időszámítás márciusi kezdetekor 2 órakor előre, októberben pedig 3 órakor kell visszaállítani az órákat. Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik és október utolsó vasárnapjáig tart. 2020-ban ez azt jelenti, hogy március utolsó vasárnapján, azaz március 29-én kell majd hajnali 2 órakor 3 órára előre állítani az órákat. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Wangiri telefonhívások - ne vedd fel és ne hívd vissza, mert csalók fognak "lehúzni"!

wangiri.jpgAz ismeretlen, külföldi hívószámokról érkező hívásokkal kapcsolatban a rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet. Az úgynevezett wangiri hívások lényege, hogy a csalók nemzetközi telefonszámokról tömegesen hívásokat generálnak a fogadó fél visszahívásának reményében. Ha a hívott fél visszahívja a külföldi számot, magas költségei merülhetnek fel. Ez a jelenség hazánkban is vissza-visszatérően felmerül. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Felfüggesztik az M1-es javítását, vége a tereléseknek!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a zavartalan áruszállítás és a kijelölt nemzetközi tranzitfolyosó biztosítása érdekében felfüggeszti az M1-es autópálya helyreállítási munkáit 2020. április 15-ig. - adta hírül közleményében a társaság. Folytatáshoz kattints! 

Tovább