facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Célba értek az adományok: 100 család nagybevásárlását oldotta meg a Bicskei TC jótékonysági akciója!

2020. május 22. - ventil66

Húsvét hétfőjén indult az a jótékonysági akció, amelyet a Bicskei Torna Club Egyesület indított a koronavírus-járvány kapcsán nehéz helyzetbe került családok és idősek megsegítésére hoztak létre. Május 3-án a Pápai Perutz FC ellen tervezett - és természetesen elmaradt - NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés időpontjában a klubvezetés, stábtagok és maroknyi Bicske Tigers törzsszurkoló jelenlétében zárult a szép kezdeményezés, amelynek során végül rekordot jelentő 1.732 darab (még a zárás után is érkeztek támogatások pár napig) jegy kelt el és 1.385.800,- Ft-nyi adomány jött össze. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

7 nyomós érv, amiért imádni való két keréken a Velencei-tó megkerülése!

5c.jpgMiért is mondjuk, hogy imádni való egy kerékpáros túraútvonal, esetünkben a Velencei-tó közel 34 km-es körbekerülése?

1. Kezdjük a logisztikával. Autóval az M7-es és a 7-es út felől is könnyedén elérhető, számos ponton megkezdhető és befejezhető a túra. Vonattal talán a velencei, a gárdonyi és az agárdi vasútállomás a legjobb leszállási hely Budapest felől, a Déliből 42 perc alatt juthatunk le, kerékpár szállítására is alkalmas légkondicionált elővárosi vonatokkal. Rendelkezik kölcsönzési és szerviz funkciókkal bíró remek bázissal, ha nem akarod a bicót otthonról magaddal hurcolni. Folytatáshoz és a teljes fotóalbumhoz kattints! 

Tovább

Megrendezi nyári focitáborait a Bicskei Torna Club - hétfőn indul a jelentkezés!

focitabor2020_felhivas_2.pngFellégezhetnek - legalábbis 5 napra - azok a szülők, akik a koronavírus járvány alatti, hónapok óta tartó karantén időszakban minden napjukat tanuló és egyben futballkedvelő gyermekeikkel töltötték. Rájuk is gondolva a Bicskei TC idén is megrendezi nyári napközis táborait, a nagyobbaknak június 29-július 3., a kisebbeknek pedig július 6-10. között. A szokásoknak megfelelően az 5 nap nem csak a sportról szól, hanem - napi 3-szori bőséges étkezés biztosítása mellett - különböző szabadidős programokat is szervez a klub. Jelentkezés hétfő reggeltől, a korlátozott létszámkapacitás miatt érkezési sorrendben és a tavalyihoz képest változatlan részvételi díjjal. Szeretettel várunk mindenkit!

Súlyos testi sértés és kábítószerrel visszaélés miatt intézkedtek a bicskei rendőrök!

rendorseg_21.jpgAlcsútdobozról, 2020. május 13-án este előállítottak a bicskei rendőrök egy 43 éves férfit, aki a gyanú szerint egy vele azonos helyen lakó férfit bántalmazott. A sértettet a mentők kórházba szállították. A támadó ellen a Bicskei Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Koronavírus szűrés Bicskén - ha hívnak, vegyél részt rajta!

covidszures_1.jpgÁtfogó szűrővizsgálat!! Országos szűrővizsgálat indult a Semmelweis Egyetem vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával. Bicskén május 7-én és 12-én, 9.00-13.00 óra között tesztelik a Központi Statisztikai Hivatal által kiválasztottakat, városunkban 27 emberről van szó. A vizsgálatok célja, hogy a szakemberek pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és a koronavírussal fertőzöttek valós számáról. Folytatáshoz kattints!

Tovább

Ittas, biztosítással és papírokkal nem rendelkező sofőrt füleltek le a bicskei rendőrök!

rendorauto2_10.jpgBicskén ellenőriztek a rendőrök 2020. május 1-jén délután egy személygépkocsival közlekedő 52 éves sofőrt, akiről kiderült, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült, továbbá az autó nem rendelkezett kötelező felelősségbiztosítással. Emellett a járművezető sem a vezetői engedélyét, sem a jármű iratait nem tudta bemutatni az őt igazoltató egyenruhásoknak. Ellene ittas járművezetés miatt büntető feljelentést, a többi jogsértés miatt pedig szabálysértési feljelentést tettek a bicskei járőrök.

Édesanyáknak és feledékeny gyermekeiknek!

anyaknapja.jpgÉDESANYÁKNAK:

Osvát Erzsébet: Meséltél és meséltél

Velem voltál örömömben, velem voltál bajban,

velem voltál, ha sírtam,

velem, ha kacagtam.

Meséltél és meséltél igazakat, szépet, kívántam,

hogy a meséd sose érjen véget.

Mit adtam én cserébe?

Te azt sosem kérted,

de talán a két szemem elárulta néked.

FELEDÉKENY GYERMEKEIKNEK: Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Vasárnap 17.00 órakor élő közvetítés a láthatatlan Bicskei TC-Pápai Perutz FC bajnoki mérkőzésről!

14.00 óráig még Te is hozzájárulhatsz adományoddal a bicskei rászorulók javára indított gyűjtéshez!

facebook-live-logo2-1920-800x450.jpgVasárnap 14.00 órakor zárul a Bicskei TC által kezdeményezett jótékonysági gyűjtés, amelyet húsvét hétfőn indítottak a bicskei rászorulók javára. Az eladott jegyek száma bőven meghaladja már a másfél ezret, de pontos számot most már csak az élő közvetítés végén közlünk. A kb. 45 perces élőzésben bemutatjuk a BTC-t, interjúk is lesznek, lejátsszuk a BTC-Pápa NB III-as bajnokit és meglepetésprogram is lesz. Folytatáshoz kattints!

Tovább

Itt vannak a legfrissebb bicskei járványügyi adatok - polgármesteri összefoglaló!

egeszsegkalauz_1.jpgJárványügyi helyzet városunkban! Három koronavírus-fertőzött van Bicskén, kórházi kezelésre egy honfitársunk szorul. Egy új megbetegedést regisztráltak. Hatósági karanténban hatan vannak, járványügyi megfigyelés, elkülönítés két fő esetében indokolt. Bicskén eddig, összesen 63 mintavétel történt. Tekintettel arra, hogy a védekezés második szakaszába léptünk és a kormány vidéken, így Bicskén is eltörölte a kijárási korlátozást, az önkormányzat is felülvizsgálta a szigorításokat. A további intézkedések megtekintéséhez kattints!

Tovább