facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Átmenetileg változik a Bicskét is érintő vonatok menetrendje!

2021. január 07. - ventil66

vonat-elovarosi2.jpgA MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2021. január 18-tól 2021. január 24-ig és 2021. január 30-tól 2021. január 31-ig Biatorbágy - Bicske állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 sz. Budapest– Hegyeshalom vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A melléklet elérhető ITT!

Mobil (zseb) verzióban is a bicskei szelektív hulladékgyűjtések időpontjai!

hulladek_zsebverzio.pngElkészítettük a kivonatos, mobil vagy másnéven zsebverzióját is a 2021. évi bicskei szelektív hulladékgyűjtési naptárnak. A képet akár mobilodra lementve bármikor elő tudod venni annak érdekében, hogy ne maradj le az elszállítandó hulladék kihelyezéséről és elszállításáról.

Eltiltott sofőrt vettek őrizetbe a bicskei rendőrök!

helyszineles_1.jpgA járőrök Bicske külterületén ellenőriztek 2021. január 2-án délelőtt egy Audi típusú személygépjárművet és az azt vezető helyi lakost. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőrt a Bicskei Rendőrkapitányság és a Székesfehérvári Járásbíróság a járművezetéstől eltiltotta. Az egyenruhások a 33 éves férfit a helyszínen elfogták, a Bicskei Rendőrkapitányságra előállították, majd járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

Ami 2020-ból megmaradt: a legszebb díszgyertyák Vincze Zita tavalyi kollekciójából!

fb_img_1609663724998_1.jpg2020-ban a vírus jócskán megtépázta Vincze Zita gyertyadíszítő művész kiállítási lehetőségeit. A pandémia miatt a Tihanyi Apátságban illetve a Trianon évfordulója alkalmából rendezett kiállításon volt lehetősége közzé tenni remekbe szabott alkotásait. Évindítás gyanánt ezekből válogattunk és kíváncsian várjuk, hogy a  2021. évre szóló számos meghívása során milyen maradandó csodákat élvezhetünk majd, végleg magunk mögött hagyva ezt a szomorú időszakot. További díszgyertyák megtekintéséhez kattints! 

Tovább

Szilveszteri edzőváltás: a sikeredző Vukmir Dragan az NB II-es Szegednél folytatja, a Bicskét Csordás Csaba irányítja Móri Tamás segítségével!

_dsc2513.JPGSajtónyilvános edzőbemutatásra és búcsúztatásra invitálták a sajtó képviselőit december 31-én reggel a Bicskei TC klubházába, ahol a klub elnöksége, felügyelő bizottsága, Bálint Istvánné bicskei polgármester és személyesen Tessely Zoltán elnök fogadta a meghívottakat. Elmondta, hogy a bicskei sikeredző Vukmir Dragan visszautasíthatatlan ajánlatot kapott az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatától, így január 1-től ott folytatja pályafutását - a szegedi sportvállalkozással és akadémiával a tegnapi napon aláírt háromoldalú megállapodás keretében. Emlékezetes két évet és nyolc hónapot töltött Bicskén a szerb származású tréner, aki 84 tétmérkőzésen irányította együttesét, ebből 47 győzelmet, 17 döntetlent és 20 vereséget könyvelhettünk el.

A megyei I. osztályú és az NB III-as időszakot is figyelembe véve a mérkőzések 56 %-át győztesen, 75 %-át veretlenül vívta meg csapatával, emlékezetes győzelmi sorozatokat és 16 hónapos hazai veretlenséget produkálva. Mentalitásával megtanította győzni a csapatot, hiszen előbb 25 év után, imponáló mérleggel, megyei I. osztályú bajnoki címet szerzett tanítványaival, majd - ígérete szerint - roppant kiélezett osztályozót sikeres megvívva az NB III-ba jutottak, ahol a csonka bajnokságban és a most futó pontvadászatban, alaposan megfiatalított kerettel is stabil középcsapatként a 10. helyen foglalta el a BTC. Megköszönve emlékezetes időszakát és a felejthetetlen sikereket, kíván sok sikert további pályafutásához Dragannak minden bicskei sportvezető, munkatárs, játékos és szurkoló! Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Három bicskei lakost állítottak elő lopás miatt a bicskei TESCO-ból!

rendorlampa_3.jpgA vagyonőrök Bicskére, a Csabdi úton található bevásárlóközpontba kértek rendőri segítséget 2020. december 28-án késő délelőtt. A helyszínre érkező járőröknek a biztonsági szolgálat munkatársai elmondták, hogy tetten értek három bicskei lakost, akik az áruházból többek között szeszes italokat kíséreltek meg eltulajdonítani úgy, hogy az azokon található áruvédelmi eszközöket megrongálták. A rendőrök a 37 éves férfit és két társát a helyszínen igazoltatták, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indult velük szemben eljárás.

Elbúcsúztatták az évet a bicskei utánpótlás kézilabdázók!

img_20201218_182036.jpgKuzma Norbert és Ivicz Miklós tanítványai egy vidám, játékos, pizzázós edzésen búcsúztak el az idei, minden szempontból kaotikus évtől. Nem sokáig élvezhették az edzéseket és a mérkőzéseket az év elején a gyerekek, mert március 14-én megállítottak minden sporttevékenységet is. Májusban ugyan kezdett éledezni ismét a sportélet, de versenyek nélkül maradtak a csapatok. Májusig viszont otthon készült mindenki. A júniusi kézitábor egy jó levezetése volt a csonka szezonnak. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Pekowski Michal Jan és Szűcs Lajos holtversenyben az ősz legjobb bicskei játékosai, hajszállal megelőzve a csapatkapitány Sötét Dávidot!

top3_2020_osz.png22 mérkőzéses maratoni őszi idényt tudhat maga mögött a Bicskei TC NB III-as labdarúgó csapata, amiből 20 alkalommal bajnokin (a Nagyatádi FC elleni december 6-i mérkőzés elmaradt, a 3 pontot játék nélkül kapta meg az alakulat, így akkor nem született értékelés) és 2-szer MOL Magyar Kupa mérkőzésen futott ki a csapat a zöld gyepre. Évek óta hagyomány, hogy a csapat mellett dolgozó média-szakemberek (az internetes, a nyomtatott sajtó, valamint a helyi videóportál részéről egyaránt) értékelik a mutatott teljesítményt minden találkozón és az idény végén ebből alakul ki a rangsor. Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy az értékelés nem feltétlenül vág egybe a szakmai vezetés értékelésével, így ennek megfelelően kell kezelni. 1-től 10-ig terjedő skálán kapnak osztályzatot a labdarúgók minden alkalommal (összhangban a Nemzeti Sport hagyományos rendszerével), a cserék jellemzően 25-30 percnyi játékidőt követően kapnak jegyet, míg kapusok esetében előfordul, hogy annyira kevés dolguk van, ami kevés egy objektív értékeléshez. Folytatáshoz kattints! 

Tovább
süti beállítások módosítása