facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Győzelemmel kezdett a Bicskei TC a magyar tenger partján!

2020. július 11. - ventil66

dscf0817.JPGEgyedi hangulatot áraszt a Greenplan Balatonlelle stadionja a játékteret szorosan övező üzletsorral és klubházzal., valamint a balatoni nyaralóhelyek utánozhatatlan hangulatával. Ide látogatott a Bicskei TC első felkészülési mérkőzésére, ahhoz a Lelléhez, amelynél tavaly ősszel fordulatos találkozón két pontot itt hagyni kényszerült (2-2). A hazaiak a járvány miatt félbeszakított NB III-as küzdelemsorozatból aztán sereghajtóként estek ki és most a somogy megyei bajnokság megnyerésével próbálnak visszajutni újra a harmadik vonalba. Rekkenő hőség és jól előkészített játéktér fogadta a csapatokat szombaton 11 órakor. Vukmir Dragan csapatán is meglátszott a sok változás (az érkezőkről és távozókról az átigazolási időszak végén fogunk részletesebben írni), hiszen az I. félidőben a Szűcs - Gál, Sötét, Marticsek, Valentics - Lassú, Dencinger, Varga Zs. - Kákonyi, Varga Z., Lajkó összetételű csapat kezdett, míg a II. játékrészben Haála - Bajor, Radó, Mlinárcsik, Valentics - Polónyi, Varga Zs. - Török, Kürti, Lencsés - Farkas voltak a bicskei csapat tagjai. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Súlyos motoros baleset az 1-es főút bicskei szakaszán!

helikopterlidl3.jpgÁllandó vita folyik arról a közlekedéssel kapcsolatos közösségi oldalakon, hogy az autósok veszélyesebbek a motorosokra vagy fordítva, az azonban biztos, hogy sajnos újabb motorosokat ért súlyos baleset, ezúttal szombaton délután az 1-es főút bicskei szakaszán, a Lidl Áruház közelében. A mentőhelikopter helyszűkében az áruház parkolójában található dohánybolt mellett tudott leszállni és olvasói hozzászólások alapján végtagvesztéssel járó sérülést is szenvedhetett a baleset egyik részese. További helyszíni olvasói fotókhoz kattints! 

Tovább

Így segítheted a Kovács-családot, akik a viharban elveszítették az otthonukat - információk a jótékonysági mérkőzésről!

img_20200621_164454.jpgMegkezdődött a jegyárusítás a július 18-án 17.00 órakor a tordasi sportpályán megrendezésre kerülő Tordas SE-Bicskei TC jótékonysági labdarúgó mérkőzésre. A nemes ügy ezúttal a gyúrói viharkárosult Kovács Imre és családja megsegítése, akik a június 14-i iszap- és vízáradatban elveszítették otthonukat. A találkozón biztosan pályára lép a komoly NB I-es múlttal rendelkező Vukmir Dragan és Korolovszky Gábor, de várható további meglepetés sztárok részvétele is, akik bizonyára a család két tehetséges focista gyermekének, Dánielnek és Leventének is példaképül szolgálhatnak. A tordasi és a bicskei sportegyesület pillanatok alatt megszervezte az akciót, elkészültek a belépőjegyek, amelyekhez 1.000,- Ft-os áron a következő módon juthatsz hozzá. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Pillanatok alatt tette tönkre a gyúrói Kovács-család életét az iszapáradat!

A futballtársadalom ezúttal is segít: július 18-án Tordas-Bicske jótékonysági mérkőzést rendeznek futballsztárok részvételével a család megsegítésére!

106004542_289316752474475_5450140450569065366_n.jpg2020. június 14-én vasárnap délután ebéd utáni sziesztájához készülődött a fejér megyei Gyúrón Kovács Imre és családja. A közeli gazdaságban traktorosként dolgozó 40 éves családfő feleségével, Ágnes asszonnyal igyekezett éppen elcsendesíteni három gyermeküket, a 11 éves Dánielt, a 9 éves Leventét és az 1 éves Lilit, amikor hirtelen leszakadt az ég. Éveken át szorgos munkával csinosítgatták, korszerűsítették a közel 100 esztendős épületet, amely szeretett otthona lett a két tehetséges utánpótlás focista fiúnak is, akik a közeli Tordas SE-ben kergetik a labdát. Dániel a közelmúltban már számos különdíjat is kapott remek játékáért és nagy mennyiségben termelt góljaiért. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Így érkezett az óriási csapadékmennyiséget hozó vihar Bicskére - videóval!

img_20200614_134155.jpgMiután még jelenleg is szakad az eső Bicskén, nem tudjuk mekkora időszak csapadékmennyiségét pótolja a mai viharfront, de 3-4 heti június havit biztosan. Irdatlan fülledt és meleg időre ébredtünk vasárnap, a párás forróság miatt szinte elviselhetetlen volt a szabadban tartózkodni. Folytatáshoz, további fotóhoz és videóhoz kattints! 

Tovább

Súlyos testi sértés miatt intézkedtek a bicskei rendőrök Száron!

rendorauto2_11.jpgA járőrök Száron, az Ér utcában igazoltattak 2020. június 9-én hajnalban egy 39 éves tatabányai férfit, aki néhány órával korábban előzetes szóváltást követően egy késsel megsebesítette élettársa kezét. A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, majd előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésnek gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.

Pénteki áramszünet Bicskén!

aramszunet_1.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az E-ON felújítási munkálatai miatt áramszünet lesz 2020.06.12-én 9:30-10:30 h között Bicskén az alábbi utcákban:

- a Szt. László utca páros oldalám 2-44-ig és a páratlan oldalon 1-37-ig,

- a Bethlen Gábor utcában végig, -a Dózsa György utcában végig, valamint

- a Kossuth tér egyes részein, a 9.,12. sz. alatt.

Megértésüket köszönjük!

Két halott a reggeli vértesboglári balesetben - teljes útlezárás!

rendorlampa_1.jpgVértesboglár térségében egy személygépkocsi és egy tehergépjármű ütközött össze. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2020. június 8-án 7 óra körül a 8126-os számú út 23-as kilométerszelvényében, Vértesboglár térségében, ahol a rendelkezésre álló adatok alapján egy tehergépjármű és egy személyautó ütközött össze. A baleset során két személy életét vesztette. A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben, a gépjárművezetők a baleset helyszínét Vértesacsa felé tudják elkerülni.

Jogosítványát már nem tudták bevonni - büntető és szabálysértési feljelentés lett a vége!

police2.jpgA járőrök 2020. június 4-én 14 óra 35 perckor Bicskén, a Csabdi utcában ellenőriztek, majd előállítottak egy személygépkocsi-vezetőt. Az 52 éves herceghalmi lakosnál az alkoholszonda ittasságot jelzett, és a Bicskei Rendőrkapitányságon végzett további mérések eredménye is megerősítette az ittas járművezetés gyanúját. Az egyenruhások büntető feljelentést tettek a férfi ellen. Vezetői engedélyét nem tudták elvenni, mert a Bicskei Rendőrkapitányság a férfit korábban már eltiltotta a járművezetéstől. Emiatt a rendőrök szabálysértési feljelentéssel éltek ellene.

Baleset és teljes útlezárás Bicske térségében!

rendorauto2_10.jpgSzemélyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 2020. június 2-án 18 óra körül a 1104-es számú - Mány felé vezető - úton, Bicske közelében. A rendelkezésre álló adatok szerint kettő személygépkocsi összeütközött, a baleset során egy fő megsérült. A balesettel érintett útszakaszt a rendőrök teljes szélességében lezárták a helyszínelés és a műszaki mentés miatt, kerülni a környező utak érintésével lehet. Kérjük, vezessenek óvatosan!