facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Fordított osztálykülönbség - igen gyenge játékkal és kiütéssel máris véget ért az idei kupakaland: Szegedi VSE-Bicskei TC 4-0 (1-0)

2019. szeptember 21. - ventil66

dscf0029_1.JPGSzinte napra pontosan egy éve a Ferencvárost fogadta (0-2) a nagy múltú, centenáriumát éppen most ünneplő Szegedi VSE csapata a Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulójában a legjobb 128 között. Idén az NB III-ba hét év után visszakerülő Bicskei TC érkezett a dél-alföldi megyeszékhelyre. A szeptemberi kupaforduló már hagyományosan hétvégi rendezésű azért, hogy a kiscsapatok számára igazi futballünnep legyen a megmérettetés, s ilyenkor a soros bajnoki mérkőzést is más időpontra halasztják a megyei gárdák, míg a felsőbb osztályokban nem is terveztek fordulót. Ebben a körben az esetleges döntetlent követően a szabályok már - az osztálykülönbségtől függetlenül - hosszabbítást, szükség esetén tizenegyespárbajt írnak elő. A Bicske masszívan , kiegyensúlyozottan kezdett az NB III Nyugati csoportjában, 2-3-2-es mérleggel a 10. helyen áll, míg a házigazda SZVSE a csongrád megyei I. osztályban küzd a bajnoki címért, négy győzelemmel és a legutóbbi, Makó elleni rangadón elért döntetlennel a 2. helyen áll. Folytatáshoz kattints!

Tovább

Idegölő mérkőzésen igazságos döntetlen: Greenplan Balatonlelle-Bicskei TC 2-2 (1-0)

molnarmira.jpgNagyot változott az élete Molnár Viktornak, a Bicskei TC 32 esztendős középpályásának az elmúlt heti, BKV Előre elleni bajnoki mérkőzés (1-0) óta. Felesége kedden hajnalban egészséges leánygyermeknek adott életet, a címlapfotónkon látható és az előző bajnokit "türelmesen" megváró Mira 52 centisen és 3.420 grammal érkezett a futballszerető családba. A bicskei csapat felkészülése - néhány sérüléstől eltekintve - rendben zajlott a héten, az azonban biztossá vált, hogy a hetek óta sérült Solt Pál mellé Nagy Tibor is feliratkozott a maródiak listájára bő 2 centis combizom-szakadásával. A jó hír, hogy időközben megérkezett az NB II-es Siófoktól az utolsó pillanatban igazolt Lapos Máté és Török Dávid játékengedélye is, így Vukmir Dragan szakmai igazgatónak továbbra is maradt bőséges választási lehetősége az optimális csapatösszetétel kialakítására. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Alapozó-csapatépítő tábor a Balatonnál - így készültek a bicskei Dinamik HKSE sportolói az új idényre!

harcra_keszen_a_balatonba.jpgAugusztus utolsó hétvégéjén a DHKSE edzőtábort szervezett Zánkán a bicskei táborban. A csütörtöktől vasárnapig tartó edzéssorozat része volt a fizikai, technikai, taktikai fejlesztése a kempokáknak. A táborban a DHKSE kemposai mellett a biatorbágyi Skorpió Kempo HSE kemposai is eljöttek. Tudásunk bővítése céljából vendég mesterek is tartottak edzést részünkre. Brazil ju jitsu edzést Koltai Ármin 4. danos mesterünk tartott, aki Tatabányáról érkezett. Felvidéki Szayka Róbert 6. danos mester (Nihon Kempo Jitsu stílusirányzat Elnök) pedig a küzdelmi technikákkal örvendeztette meg az edzőtáborban megjelenteket. Folytatáshoz kattints!  

Tovább

Íme Vincze Zita bicskei gyertyadíszítő művész 2019 tavaszi-nyári albuma!

69468188_427005874588229_8978806900984381440_n.jpgIsmét csodálatos albumot kaptunk Vincze Zita bicskei gyertyadíszítő művésztől. A 2019-es év tavaszi és nyári időszakának hangulata némi visszatekintésre is lehetőséget ad az év legszebb időszakára. További gyertyafotók megtekintéséhez kattints! 

Tovább

Nagy csatában megvan az első hazai NB III-as siker: Bicskei TC-BKV Előre 1-0 (0-0)

125.000 Ft-ot gyűjtöttek a szurkolók a Bicske Tigers kezdeményezésére a lőkösházi Orsós Krisztián megsegítésére!

dscf9972.JPGA sors rendesen beköszönt vasárnap a bicskei stadionba, hiszen a mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel adóztak a jelenlévők a közelmúltban 55 éves korában elhunyt Heim Károly (Boni) emlékére, aztán lezárult a Bicske Tigers szurkolói csoport által kezdeményezett jótékonysági gyűjtés a fiatal, daganatos betegség miatt végtag-csonkolásra szorult lőkösházi labdarúgó, Orsós Krisztián megsegítésére. A szurkolók által adományozott 125.000,- Ft még a mai napon eljut a címzettnek. És mindeközben a stáb folyamatosan kézben tartva a telefont, várta a riasztást Molnár Viktor mindenórás feleségétől, ha megindulna a szülés, akkor azonnal indulni tudjon a játékos a kórházba (végül a mérkőzés alatt nem kellett lecserélni Vityát). Folytatáshoz kattints!

Tovább

Emlékezés és jótékonyság a mai Bicskei TC-BKV Előre NB III-as bajnoki mérkőzésen!

dscf9664.JPGA borús idő ellenére csapadékmentes előrejelzést ígérnek a meteorológiai szolgáltatók a vasárnap 16.00 órakor kezdődő Bicskei TC-BKV Előre NB III-as bajnoki mérkőzésre. A két csapat azonos mérleggel és pontszámmal (5) áll a tabella 10. és 12. helyén, közöttük és a közéjük ékelődött MOL Fehérvár FC II. csapata versengésében csak a gólkülönbség rangsorol. Jó hír Vukmir Dragan keretében, hogy a sérült Solt Pált a jelek szerint nem kell műteni, már végzi a rehabilitációs edzéseket, ugyanakkor a Siófokról az átigazolási időszak utolsó napján igazolt Lapos Máté és Török Dávid játékengedélye még nem érkezett meg. A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik.

A közelmúltban életének 55-ik évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Heim Károly (Boni), csapatunk elkötelezett szurkolója, akit egyesületünkhöz több szálon kötődő családján kívül gyászol a Bicskei Torna Club és a Bicske Tigers szurkolói csoport. Karcsi keze munkáját sokáig őrizni fogja a sporttelep nemrég elvégzett elektromos fejlesztéseinek egész sora. Emlékét megőrizzük!

A mai mérkőzésen befejeződik a Bicske Tigers által kezdeményezett jótékonysági gyűjtés Orsós Krisztián fiatal lőkösházi labdarúgó javára. A gólérzékeny támadó bal lábában sérülése után daganatot diagnosztizáltak, s csak a térd alatti amputáció mentette meg a végtagot. A támogatás a rehabilitáció, a művégtag beszerzésének költségeihez valamint egy másik - foci nélküli - életbe való beilleszkedést segíti. A mérkőzés előtt a bejáratnál, a szünet után pedig a büfénél lesz megtalálható a gyűjtődoboz, amelyet a mérkőzés végén közösen hitelesít a szurkolói csoport.  

Találkozunk 16.00 órakor a Kerecsendi Kiss Márton utcában! CSAK A BICSKE!

Tornyai megpattanó lövésével bravúros pontszerzés a tavaly még NB II-es csapat otthonában: Credobus Mosonmagyaróvár-Bicskei TC 1-1 (0-0)

dscf9947.JPGAz éppen vasárnap 41. születésnapját ünneplő bicskei ikon, Móri Tamás vezetésével sikerre éhes bicskei csapat érkezett Mosonmagyaróvárra a Báder Fogadóban elfogyasztott csapatebédet és közel kétórás buszozást követően. Két szoros vereség után az NB II-ből kiesett Credobus volt a házigazda, amely felemásan kezdte az idényt, hiszen hazai pályán és idegenben is egyaránt 1-1 győztes és vesztes meccset tudhatott maga mögött. Dragan Vukmir kulcspozíciókban változtatott az elmúlt héthez képest, hiszen Zelizi helyett Füstös debütálhatott a kapuban, míg a csapatkapitány Sötét is a kispadra kényszerült. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Kihagyott ziccerekkel szakadt meg a 16 hónapos hazai veretlenség: Bicskei TC-FC Nagykanizsa 1-3 (0-2)

dscf9906.JPGTétmérkőzésen utoljára 2018. április 22-én a Mór ellen kapott ki (0-2) hazai pályán a Bicske, vasárnap ezt a sorozatot törte meg az NB III Nyugati csoportjában a jó fizikumú labdarúgókból álló vendég Nagykanizsa csapata. A párás, fülledt melegben lejátszott találkozó nem csak emiatt marad emlékezetes a bicskei szurkolók számára. Soha nem vezetett még a Kerecsendi Kiss Márton utcában mérkőzést hölgy játékvezető, ezúttal azonban mindjárt ketten is képviselték a gyengébbik nemet a triumvirátusban, Sipos Katalin fújta a sípot, míg partjelzői Vad Anita és Kiss Balázs voltak. Vukmir Dragan szakmai igazgató ezúttal is változtatott csapatán, amely a Zelizi 6 - Adorján 4, Sötét 5, Radó 5, Madarász 5 - Molnár 5, Nagy 5 - Tornyai 4, Erdős 5, Peinlich 5 - Varga 5 összetételben kezdett, míg csereként Rigó 5 (46.p. Tornyai helyett), Móri 5 (61.p. Molnár helyett) és Farkas 0 (77.p. Adorján helyett) érkezett. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

A mai napon megkezdődik a Bicskei TC szezonbérleteinek árusítása!

berlet.jpgJó hír a Bicskei TC szurkolói számára, hogy a mai napon 17.00-20.00 óra között az egyesület klubházában megkezdődik, majd a vasárnapi bajnoki előtt a jegypénztárban folytatódik a 2019-2020-as bajnoki idényre szóló szezonbérletek árusítása. Akik szeretnék elkerülni a bejáratnál - legnagyobb örömünkre - az utóbbi időben rendszeres sorban állást, gondoskodhatnak a bérlet megvásárlásával a gyors bejutásról. A szponzorok emblémáival díszített és minden hasznos információt tartalmazó bérletkártyák egyaránt érvényesek a még hátralévő 14 NB III-as mérkőzésre és 15 megyei II. osztályú bajnokira, illetve az esetlegesen hazai pályán sorra kerülő Magyar Kupa mérkőzésekre. A bérlettulajdonosok térítésmentesen parkolhatnak az egyesület területén belül, a külső parkosított övezetben (kis műfüves pálya környéke). 

Tovább