facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Csalódást keltő vereség az idénynyitón: Tatabányai SC-Bicskei TC 2-0 (1-0)

2020. augusztus 02. - ventil66

dscf1131.JPGTalán a 34 fokos hőség, talán a nyári szabadságolások és nyaralások csúcsidőszaka lehetett az oka annak, hogy minden várakozás ellenére csak mérsékelt számú nézősereg előtt kezdődött vasárnap este a Tatabánya NB III-as menetelése a Bicskei TC ellen. Mint beharangozónkban megírtuk, 1981-ben még a Real Madrid sem tudott eredményt elérni a legendás - immáron Grosics Gyula emlékére elkeresztelt - stadionban, az utóbbi fél évtizedben pedig szinte minden osztályt megjárt a bányászváros csapata. Végül a saját nevelésű fiatalokra alapozva küzdötték fel magukat a megyei III. osztályból az NB III-ba, tavaly nyáron éppen a bicskei alakulat ütötte el őket a korábbi feljutás lehetőségétől. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

A 81-es Real Madridénál mindenképp jobb eredményben bízik a Bicskei TC a tatabányai idénynyitón!

Cikkünkben az összes nyári bicskei játékosmozgás összefoglaló listája!

tbsc-realmadrid.jpgA Tatabánya történetének legfontosabb mérkőzésére került sor 1981. szeptember 16-án, amikor az UEFA Kupában Weimper és Csapó góljaival 22.000 néző előtt 2-1-re legyűrték a legendás Real Madridot. Vasárnap 17.30-kor a tavalyi osztályozón feljutó Bicskei TC ugyanúgy tiszta fehér szerelésben érkezik a Grosics Gyula Stadionba, de mindenképp jobb eredményt szeretne elérni, mint a "blanco-k" tették közel négy évtizede. Óriási játékosmozgás volt a nyáron Bicskén, nem kevesebb mint 14 új játékos érkezett, továbbá 2 labdarúgóval is sikerült az eddigi kölcsönszerződését meghosszabbítani. Nézzük az érkezők és távozók listáját! Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Hangorkánnal készül a Bicske Tigers a Tatabánya újkori NB III-as premierjére!

Ingyenes szurkolói buszt indít a BTC a szomszédvárak csatájára!

tiger.jpg

Ki ne emlékezne a csodálatos 2019. június 15-i szombat délutánra, amikor a Bicskei TC az osztályozó visszavágóján - 0-0-ás hazai mérkőzés után - idegenben, a tatabányai Grosics Gyula Stadionban Tornyai akciója után Farkas szemfüles góljával a mennybe ment, azaz feljutott az NB III-ba. Akkor az örömittas bicskeiek azt kívánták az elkeseredett "Bányászoknak", hogy találkozzanak 1 év múlva az NB III-ban. A sors gyorsan korrigált, hiszen a BTC biztosan bent maradt, a Tatabánya pedig az 1. helyről, a megyei bajnokság lefújása után osztályozó nélkül feljutott a harmadosztály Nyugati csoportjába. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Figyelmeztetés! Hatalmas vihar várható pénteken és szombaton, jelentős csapadékkal!

viharjelzes_villam_1.jpgFIGYELMEZTETÉS! Túlzás nélkül állítható, hogy ha a pénteki és szombati modellek pontosak, katasztrófaközeli állapotokra kell készülnünk. Péntek éjjel zivatarok és záporok kezdődnek, amik szombat kora estig ki is tartanak térségünkben. Egyes modellek szerint 35-60 mm esőt, jeget hozva. Ha mindez nem lenne elég, viharos széllökésekre is készülni kell. Minden olyan tárgyat amit a szél fel tud kapni tegyetek el, amit a víz tudna vinni azt pedig pakoljátok magasabb helyre. Kidőlt fákra, villámárvizekre kell készülni, aki teheti holnap estétől ne induljon el sehova. Ha baj van, akkor pedig hívjátok a 112-t.

Csak a II. félidőt sikerült megnyerni, de azt meggyőző játékkal: Gyirmót FC Győr-Bicskei TC 5-1 (5-0)

dscf1068_1.JPGIdeális idő és egy gyönyörű sportkomplexum várta a Bicskei TC csapatát szerdán kora este Győr-Gyirmóton az Alcufer Stadionban, ahol egyébként nem kevesebb, mint 8 db labdarúgó pálya segíti a felnőttek és az utánpótlás felkészülését. A két rutinos mester Csertői Aurél és Vukmir Dragan kedélyesen beszélgetett a mérkőzés előtt, majd kezdetét vette az összecsapás, amely előzetesen gyirmóti fölényt ígért, hiszen a felkészülési mérkőzéseit sorra, esetenként imponáló gólkülönbséggel nyerte korábban a hazai gárda. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Időben jött pofon: Bicskei TC-Taksony GP Solar 0-4 (0-2)

dscf0877.JPGKemény heti terhelés után fogadta soron következő ellenfelét felkészülése során a Bicskei TC, ezúttal az a Taksony GP Solar volt az ellenfél, amely a félbeszakított bajnokság után éppen a vonal felett maradt bent az NB III Közép csoportjában, ám mostanra jócskán megerősítette keretét. Többek között az a Simon Attila is a támadósorában szerepelt, aki az NB I 2013-2014-es idényében a gólkirályi címet is  megszerezte. Az első félidőben a BTC a Szűcs - Pekowski, Sötét, Marticsek, Madarász - Lassú, Mlinárcsik, Varga Z. - Kákonyi, Farkas Peinlich összetételben kezdett, míg a második játékrészben a Haála - Bajor, Radó, Marticsek, Katona - Dencinger, Varga Zs. Kürti - Török, Németh, Lencsés összetételű tizenegy futott ki a zöld gyepre a szép számú szurkolósereg előtt. A játékvezetői triumvirátusban ezúttal két hölgy is képviseltette magát, a vezetőbírói és partjelzői pozíciókban. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Vukmir Dragan és Korolovszky Gábor is pályára lép a szombati tordasi jótékonysági mérkőzésen!

img_20200621_164454.jpgHetek óta tart a jegyárusítás a július 18-án 17.00 órakor a tordasi sportpályán megrendezésre kerülő Tordas SE-Bicskei TC jótékonysági labdarúgó mérkőzésre. A nemes ügy ezúttal a gyúrói viharkárosult Kovács Imre és családja megsegítése, akik a június 14-i iszap- és vízáradatban elveszítették otthonukat. A találkozón biztosan pályára lép a többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Vukmir Dragan (a Bicskében) és a 6-szoros magyar válogatott Korolovszky Gábor (a Tordasban), akik bizonyára a család két tehetséges focista gyermekének, Dánielnek és Leventének is példaképül szolgálhatnak. A 2 x 30 perces gálamérkőzés előtt 16.00 órától a két klub utánpótlás csapatai játszanak bemutató mérkőzéseket. A tordasi és a bicskei sportegyesület által gyorsan megszervezett akcióhoz elkészültek a belépőjegyek, amelyekhez 1.000,- Ft-os áron a következő módon juthatsz hozzá. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

A meccs végére az is kiderült, hogy a nyugati és a keleti csoport egy-egy dinamikus csapatát láthattuk: Bicskei TC-BVSC Zugló 1-1 (1-1)

dscf0849_2.JPGRemek futballidő, jól előkészített pálya és meglepően sok focira kiéhezett néző fogadta hétfőn este a két csapatot Bicskén. A tavalyi szezon NB III-as újonca fogadta a most feljutott zuglóiakat, akik a Csepellel azonos pontszámmal álltak a "BLASZ I-es" küzdelemsorozat járvány miatti lefújásának pillanatában, azonban két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így mindenképpen igazságosnak mondható az osztályváltásuk. A BTC csapata a Haála - Gál, Sötét, Mlinárcsik, Valentics - Varga Zs., Lassú, Dencinger - Kákonyi, Varga Z., Lencsés összeállításban kezdett. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Győzelemmel kezdett a Bicskei TC a magyar tenger partján!

dscf0817.JPGEgyedi hangulatot áraszt a Greenplan Balatonlelle stadionja a játékteret szorosan övező üzletsorral és klubházzal., valamint a balatoni nyaralóhelyek utánozhatatlan hangulatával. Ide látogatott a Bicskei TC első felkészülési mérkőzésére, ahhoz a Lelléhez, amelynél tavaly ősszel fordulatos találkozón két pontot itt hagyni kényszerült (2-2). A hazaiak a járvány miatt félbeszakított NB III-as küzdelemsorozatból aztán sereghajtóként estek ki és most a somogy megyei bajnokság megnyerésével próbálnak visszajutni újra a harmadik vonalba. Rekkenő hőség és jól előkészített játéktér fogadta a csapatokat szombaton 11 órakor. Vukmir Dragan csapatán is meglátszott a sok változás (az érkezőkről és távozókról az átigazolási időszak végén fogunk részletesebben írni), hiszen az I. félidőben a Szűcs - Gál, Sötét, Marticsek, Valentics - Lassú, Dencinger, Varga Zs. - Kákonyi, Varga Z., Lajkó összetételű csapat kezdett, míg a II. játékrészben Haála - Bajor, Radó, Mlinárcsik, Valentics - Polónyi, Varga Zs. - Török, Kürti, Lencsés - Farkas voltak a bicskei csapat tagjai. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Így segítheted a Kovács-családot, akik a viharban elveszítették az otthonukat - információk a jótékonysági mérkőzésről!

img_20200621_164454.jpgMegkezdődött a jegyárusítás a július 18-án 17.00 órakor a tordasi sportpályán megrendezésre kerülő Tordas SE-Bicskei TC jótékonysági labdarúgó mérkőzésre. A nemes ügy ezúttal a gyúrói viharkárosult Kovács Imre és családja megsegítése, akik a június 14-i iszap- és vízáradatban elveszítették otthonukat. A találkozón biztosan pályára lép a komoly NB I-es múlttal rendelkező Vukmir Dragan és Korolovszky Gábor, de várható további meglepetés sztárok részvétele is, akik bizonyára a család két tehetséges focista gyermekének, Dánielnek és Leventének is példaképül szolgálhatnak. A tordasi és a bicskei sportegyesület pillanatok alatt megszervezte az akciót, elkészültek a belépőjegyek, amelyekhez 1.000,- Ft-os áron a következő módon juthatsz hozzá. Folytatáshoz kattints! 

Tovább